QUOTE(timotey @ 2010 03 18, 13:19)
Grazinti reikia jei permoka buna,tik tada, neskleiskite pletku!!
O db pranesiu savo situacija gal kam pravers
AUGINAU MAZIUKA IKI 3METU BUVAU motinystes atostogose,is darbo isejau suejus vaikui 3m.ir stojau i birza,iki tol reguliariai gaudavau soc pasalpa,vakar nuejus,isgirdau,kas pasikeitus pajamu saltiniui mano soc remtinos statusas laikinai sustabdytas,ir as db negausiu pasalpos kompensacijos ir darzas bus mokamas,pasirodo kad jie db ims is vieno menesio pajamas ir tada spres ar priklauso pasalpa,vietoj 12,1,2men jie ims tik is 3men ir db as visas lengvaatas gausiu tik 05men,ir jiems visai nesvarbu kad 4men mes liekam be soc pasalpos ,jie sako kad nemato cia nieko baisaus, nes geguzi gausiu uz 2men,tik neaisku kaip bus su darzeliu,jei as sumokesiu db pilna kaina tai ar man grazins tai ka sumokejau.
Panaši situacija ir pas mane, tik man gausis vienas mėnuo be jokių pajamų
(net ir 52 litų, kuriuos susitvarkyti popierius reikia 2 mėn stovėti eilėje, nes į priekį, po naujų niekas netvarkė, nes keitėsi tvarka)...liūdna, bet toks įstatymas...
Papildyta:
[quote=vikosiuks,2010 03 18, 14:37]
[/quote][/quote]
apie Lietuvoje teisėtai gautos socialines paramos grazinimo istatyma tikrai nesu girdejusi
yra tik istatyme numatyta, kad jei esi bedarbis, nedalyvauji aktyvios darbo rinkos politikos priemonese, pasalpa suteikusios savivaldybes administracija turi teise tokius asmenis pasitelkti visuomenei naudingiems darbams atlikti.
grazinti reikia tik permokas , arba neteisetai gavus socialine parama (na jei neperspeji per menesi apie pasikeitusias pajamas, pateikus melagingus dokumentus ir panasiai) -tada privaloma grazinti neteisetai gauta suma arba ja moketi dalimis, jei ne ji bus isieskota savivaldybes administracijos sprendimu is jums skirtos pinigines socialines paramos sumos išskaiciuojant ne daugiau kaip po 20 proc. moketinos sumos per menesi.
[/quote]