QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 16, 11:04)
Pamirsote esmini dalyka, kad ivesti dujas-reikia projekto, jis kainuoja nuo 10000 iki 16000. Visa kita jau surasete su kainom, tik duju katilai irgi genda bei remontai kaskart(kasmet) kainuoja apie 500lt. Plius dar augancios duju kainos...
Geoterminis neapsimoka tam, kas JAU turi dujas privestas ir pastatytus katilus
Bet kitu atveju, jei nuo pat pradziu rinktis, kas geriau, tai tik geoterminis, nes ateity buni nepriklausomas nuo valdzios sprendimu. Na nebent del elektros. Bet cia jau ir dujiniu katilu vartotojai kencia nuo to, nes be elektros neveiks ir ju dujiniai katilai, siurbliukai ir panasiai.

Geoterminis neapsimoka tam, kas JAU turi dujas privestas ir pastatytus katilus

Bet kitu atveju, jei nuo pat pradziu rinktis, kas geriau, tai tik geoterminis, nes ateity buni nepriklausomas nuo valdzios sprendimu. Na nebent del elektros. Bet cia jau ir dujiniu katilu vartotojai kencia nuo to, nes be elektros neveiks ir ju dujiniai katilai, siurbliukai ir panasiai.

projektas man kainavo 400 lt.. atvedimas 80 m iki sklypo ir 20m iki namo ir namo viduje - 12000.. katilas 4000.. katiliui per 4 metus nedarem nieko (is tikr reiktu padaryti profilaktika, vasara uzsiimsiu).. aishq dar kaminas yra su indeklu - bet tai nera butinybe, dabar kondensatiniai katylai eina uz panasia kaina su putimu pro siena..
geterminiam tais metais man paskaiciavo 70000.. ir pats Nauju ideju sefas man pasake - kad geoterminis apsimoka tik pastatams nuo 1000 kv.. tai priesh 4 metus..
dar po 5 metu atsiras BLOOM BOX

is tikruju, kuo toliau galvoju - tuo labiau atrod teisinga pasyvaus namo ideja - ne daugiau energijos pigiai GAUTI - o tiesog sumazinti poreiki iki minimuma..