QUOTE(Žanė @ 2010 04 02, 14:58)
Žalieji bazilikai - rodytame vazonėly palikti max 4 daigelius ( aš palikčiau vieną, bet tai priklauso nuo vartojimo ypatumų

), likusius persodinti į naujus vazonėlius arba praėjus galimų šalnų periodui, t.y. ~ birželio vidurį, persodinti tiesiai mamos darže;
Petražolės - tankokai, tačiau viskas priklauso nuo vartojimo dažnumo.
Tagetės ir medetkos - vienas vazonėlis=vienas daigas. Jei tai 'grožiui', tai galima sodint į pailgą lovelį ir nuo vazaros pradžios vis patręšti. Tačiau, jei medetkų žiedai bus vartojami arbatoms, pavilgams, tai per tanku, labai labai. Normaliam augimui reikalingos maistinės medžiagos, gaunamos iš substrato. Taigi, taip tankiai augdami daigai greit išnaudos resursus, skurs. Apipuls visokie amarai ir kt. negeriečiai.;
Krapai - o čia jie vazoniniai? T.y. žemaūgiai?
Kalendra - tanku, labai labai. Dėl aukščiau minėtų priežaščių, išskirstyčiau į atskirus vazonėlius, o didžiąją dalį atiduočiau mamai į daržą;
Raudoni baziliai - tas pat kaip ir su žaliais

;
Pomidorai - ne visi ten pomidorų daigai. Daigas - vazonas, didesnis ir 'skalsesnis' substratas nei durpės. Na, čia jei jau ekologiškai, be trąšų;
Žemuogės - supurkšti vandeniu ir būtinai uždengti skaidria plėvele, kas dieną ar antrą atidengti pravėdinti. Uždengus laikyti tol, kol nesudygsta. Nelabai įžiūriu, o žemuogės buvo pabertos ant viršaus ir daugiau niekas neužberta, taip?
Čiobrelis, levanda - labai daug pasakoti. Jei trumpai, tai skirtingu greičiu sudygsta ir skirtinga temperatūra reikalinga. Čiobreliams užtektų kaip ir žemuoges 'sutvarkyt'. Levandos - net nežinau nuo kurio galo apie jas pasakoti
Pipirnė - iš matomų 5 'žalių', tik du gali būti pipirnės daigeliai;
Česnakiniai svogūnai - galima bandyti dar laukti, pritaikant 'žemuogių' metodą. Kitą kartą reiktų daryti taip: suberti sėklas į kaproninę puskojinę ir laikant tvirtai už galo pamerkti 30sek sėklas į labai labai karštą vandenį, arba kelis kartus perlieti verdančiu vandeniu. Tuomet sėti ir užberti vermikulitu. Čia taip daroma su visomis svogūnų, porų sėklomis, nes jų sėklų luobelė yra storoka ir kieta.