Įkraunama...
Įkraunama...

Internetinė parduotuvė

Norejau paklausti:

norime atidaryti e-parduotuve ( prekiausime dizainerio drabuziai, aksesuarais)
galvojame steigti UAB.

prekyba bus vykdoma internetu ir "showroom"e (pagal susitarima apsilankius dizainerio studijoje. ) Studijoje pirkimai nebus dideli, skirti labiau pasimatuoti, apziureti drabuzius, labiau oriantuojames i internetine prekyba.

Klausimas ar reikalingas kasos aparatas e-prekybai ir showroom'ui ? ar uztektu israsineti pinigu priemimo kvitus pirkejams perkant internetu ir jei pirkeju atsirastu - "showroom'e" ??

aciu.
Atsakyti
dar klausimas, kaip iforminti savo gaminamus gaminius? ( geriausia isivaizduoti butu- siuvimus galanterijos, drabuziu)
Kai medziagos uzsiperkamos, pats gamini, siuvi ir pats pardavineji savo E-shope ? Suprantu, kai pardavineji jau kazkieno pagamintas prekes, bet kaip pardavineti savo gamintas?

kitas klausimas, Jei UAB isvis nenesa jokio pelno. Islaidos lygios pajamoms , ar reikes moketi ta 5 % gale metu ?
Atsakyti
As taip pat noreciau ikurti internetine parduotuve nejaugi negalima imti patento patarkit kas turit nuo ko pirmiausia pradeti nuo imones kurimo prekiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(margreta @ 2012 02 09, 09:32)
As taip pat noreciau ikurti internetine parduotuve nejaugi negalima imti patento patarkit kas turit nuo ko pirmiausia pradeti nuo imones kurimo prekiu doh.gif

Su patentu neišeis. Aš pagal individualios veikslos pažymą atsidariau e. parduotuvę.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2012 02 09, 09:37)
Su patentu neišeis. Aš pagal individualios veikslos pažymą atsidariau e. parduotuvę.

jei nepaslaptis, pagal kokia kategorija pasirinkote IVP veikla ? ir kaip tokiu atveju, kai parduodamus kaikuriuos daiktus pats gamini, o kitus gamina kiti asmenys. Kaip "iforminti" savo paties anksciau pagamintus daiktus, kai dar neturejai IVP ?
Atsakyti
QUOTE(NIDA* @ 2012 02 09, 13:47)
jei nepaslaptis, pagal kokia kategorija pasirinkote IVP veikla ?  ir kaip tokiu atveju, kai parduodamus kaikuriuos daiktus pats gamini, o kitus gamina kiti asmenys. Kaip "iforminti" savo paties anksciau pagamintus daiktus, kai dar neturejai IVP ?

Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu.

Nemanau, kad svarbu, iš kur gauni prekes. Tiesiog jei parduodi savo jau pagamintas prekes, jos į išlaidas neįeina. Nebent vėliau perki kažkokias medžiagas, kad pagamintum naujų prekių. Tada tas medžiagas įrašai į išlaidas. O jei kažkokias prekes nusiperki, kad perparduotum, tada jų pirkimo išlaidas irgi įrašai į išlaidas smile.gif
Aš savo parduodamas atvirutes spausdinau spaustuvėj dar neturėdama IVP smile.gif Bet vis tiek įrašiau jas į išlaidas. IVP išsiėmiau prieš atidarydama parduotuvę.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2012 02 09, 15:22)
Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu.

Nemanau, kad svarbu, iš kur gauni prekes. Tiesiog jei parduodi savo jau pagamintas prekes, jos į išlaidas neįeina. Nebent vėliau perki kažkokias medžiagas, kad pagamintum naujų prekių. Tada tas medžiagas įrašai į išlaidas. O jei kažkokias prekes nusiperki, kad perparduotum, tada jų pirkimo išlaidas irgi įrašai į išlaidas smile.gif
Aš savo parduodamas atvirutes spausdinau spaustuvėj dar neturėdama IVP smile.gif Bet vis tiek įrašiau jas į išlaidas. IVP išsiėmiau prieš atidarydama parduotuvę.

Kai perki-parduodi, tai yra prekių įsigijimo išlaidos. Tačiau dirbant su IVP į išlaidas reikia nurašyti būtent tai, kas buvo susiję su pajamų gavimu. Todėl jei perkate 100vnt sagų maišelį, ir pasiuvote paltą su 5 sagom, tai ir į išlaidas galėsite įtraukti tik 5 sagų kainą. Kitos sagos lieka atsargose.
Kadangi siuvime yra daug tokių reikalų..paskaičiuokite, gal patogiau ir pelningiau bus skaičiuoti, jog Jūsų išlaidos - 30proc. Tuomet nereikia rinkti sąskaitų, ir tiesiog į išlaidas nurašote 30proc nuo pajamų.

Calaquendi tikriausiai padarei neteisingai. Nes pvz jei spausdinai atvirutes, tai norint įtraukti į išlaidas spausdinimą, reiki aišsirašyti sąskaitą. Ir ta sąskaita galioja tada, kai vykdai individualią veiklą. Todėl ir galima į išlaidas įtraukti tik tai, kas buvo vykdyta/pirkta tik po IV pažymos išsiėmimo.

Dar nemažai tokios buhalterinės veiklos informacijos rasite tax.lt forume.

P.S. Aš taip pat išsiėmusi individualios veiklos pažymą (IVP), kurioje parašyta "užsakomasis pardavimas paštu ar internetu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylima2007: 09 vasario 2012 - 18:18
QUOTE(mylima2007 @ 2012 02 09, 18:17)
Calaquendi tikriausiai padarei neteisingai. Nes pvz jei spausdinai atvirutes, tai norint įtraukti į išlaidas spausdinimą, reiki aišsirašyti sąskaitą. Ir ta sąskaita galioja tada, kai vykdai individualią veiklą. Todėl ir galima į išlaidas įtraukti tik tai, kas buvo vykdyta/pirkta tik po IV pažymos išsiėmimo.

Tai aš turiu sąskaitą, kurioj viskas užfiksuota, kiek už ką sumokėjau. Netinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2012 02 09, 20:26)
Tai aš turiu sąskaitą, kurioj viskas užfiksuota, kiek už ką sumokėjau. Netinka?  g.gif

Sąskaitos turi būti išrašytos po IVP išsiėmimo.
nes ta pažyma reiškia, kad veiklą pradėjai.
Tai kol veikla nepradėta, tai turėtų negalioti ir sąskaitos, kurios išrašytos iki tol.

Juk kol įmonė neįregistruota, jai neišeis išrašyti sąskaitos, nes ji neturi duomenų dar. Tai manau analogiškai ir su individualia veikla.

Dar labai nemažai informacijos yra čia:
http://mic.vmi.lt/du...56#tr1000001656
Atsakyti

QUOTE(mylima2007 @ 2012 02 09, 18:17)
Kai perki-parduodi, tai yra prekių įsigijimo išlaidos. Tačiau dirbant su IVP į išlaidas reikia nurašyti būtent tai, kas buvo susiję su pajamų gavimu. Todėl jei perkate 100vnt sagų maišelį, ir pasiuvote paltą su 5 sagom, tai ir į išlaidas galėsite įtraukti tik 5 sagų kainą. Kitos sagos lieka atsargose.
Kadangi siuvime yra daug tokių reikalų..paskaičiuokite, gal patogiau ir pelningiau bus skaičiuoti, jog Jūsų išlaidos - 30proc. Tuomet nereikia rinkti sąskaitų, ir tiesiog į  išlaidas nurašote 30proc nuo pajamų.

Dar nemažai tokios buhalterinės veiklos informacijos rasite tax.lt forume.

P.S. Aš taip pat išsiėmusi individualios veiklos pažymą (IVP), kurioje parašyta  "užsakomasis pardavimas paštu ar internetu".

sakote, jei kitos sagos liko atsargose ir jeigu bus panaudotos visos ( ateityje po metu tarkim) irgi negalima i islaidas ju irasyti visu (dabar) ? nejaugi reikia skaiciuoti tiksliai, kiek ir ko sunaudoji?

pvz perku popieriu spausdintuvui, nes reikes spausdinti saskaitas, dokumentus , tai nejaugi skaiciuoti po viena lapa, kiek atspausdinai? Negali nurasyti i islaidas viso popieriaus pako ?
Atsakyti
QUOTE(NIDA* @ 2012 02 10, 14:50)
sakote, jei kitos sagos liko atsargose ir jeigu bus panaudotos visos ( ateityje po metu tarkim) irgi negalima i islaidas ju irasyti visu (dabar) ? nejaugi reikia skaiciuoti tiksliai, kiek ir ko sunaudoji?

pvz perku popieriu spausdintuvui, nes reikes spausdinti saskaitas, dokumentus , tai nejaugi skaiciuoti po viena lapa, kiek atspausdinai? Negali nurasyti i islaidas viso popieriaus pako ?

Buvau nuėjusi į verslo centrą, tai man paaiškino taip:

Visų išlaidų nereikia įrašyti iškart. Nebent visos medžiagos iškart sunaudojamos vienu metu. Jei prekę gaminate pačios, patogiausia būtų kiekvienai jų padaryti išlaidų korteles.

Pvz:

Dekupuota dėžutė

Įšlaidos:

Medinė dėžutė 15lt.
Dažai: 2lt.
Lakas 1,5lt.
Dekupažinis popierius 4lt.
Teptukas 6lt.

Viso išlaidų 28,50lt.
Prekės kaina: 60lt.
Pelnas: 31,5lt.

Tuomet kai gale dienos, savaitės, mėnesio ar metų darote prekių patikrinimą surašote kiek kokių prekių parduota, pagal korteles surašote išlaidas ir gaunate gryną pelną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmutee: 10 vasario 2012 - 14:13
QUOTE(NIDA* @ 2012 02 10, 13:50)

kai buvau seminare, paaiskino, kad gali irasyti visa suma uz prekes, bet metu gale turi perskaiciuoti, ir jei yra likutis prirasyti prie pajamu ta suma ( nes man irgi neiseina apskaiciuot iki smulkmenu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ania.ks: 10 vasario 2012 - 14:18