Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie slogą

9 Dienu naujagimis susirgo sloga.Giliai nosyteje daug sekreto,vaikas beveik neprakvepuoja .Ar galima sekreta atsiurbineti kriausyte?
Atsakyti
Taip, ne tik galima , bet ir reikia. Tik kriaušytė turi būti tinkama- rinkitės rusišką balionėlį, kuris yra su guminiu antgaliu. Tada Jūs, nebijodama sužeisti, galėsite giliau įkišti ir išsiurbti sekretą. Jei sekretas nesisiurbs, praplaukite jūros vandeniu ir jį būtinai išsiurbkite. Labai svarbu gerai nosį išvalyti prieš žindymą, ir tada kai vaikas neiškvėpuoja. heart.gif
Atsakyti
Laba diena,
mums sloga atsirado kai buvo 16d. plovem Humer juros vandenuku, siurbem su pompyte, paskui gyd. israse Calergol lasinti. lasinom 5 d. praejo. Dar buvo raudona gerklyte tai israse 1/4 Hexalyse. Dabar sloga ir vel atsinaujino, ir atsirado kosuliukas (toks lyg atsikosetu). Naudoju Euphorbium diena, o nakciai lasinu Vibrocil (ar taip galima g.gif ). Temperaturos nera. Penktadieni buvom pas gyd. ziurejo, del gerklytes nieko nesake.
Ar galima maudyti, eiti i lauka? Kaip patartumet gydyt???
Aciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata: 07 spalio 2004 - 11:25
Mano 1 mėnesio mažylis lyg ir nesloguoja. Nosytė visiškai švari. Kai miega, ar šiaip guli kvėpuoja labai lengvai, kai valgo (maitinu mišinuku), lyg ir yra šiek tiek šniutkštimo, bet tuo momentu kai nubunda ir prašo valgyti, tai atrodo, kad nosis taip smarkiai užsikimšus, kad vaikas vos prakvėpuoja (bet nosytėje nieko nesimati). Būna ir per miegus suverkia ir "sukriokia". Valgo gerai, temperatūra normali. Ar tai sloga? Ar reikia tai kaip nors gydyti? Jei reikia, tai kaip?
Ačiū
Atsakyti
Panašu, kad kosulys yra nuo slogos. Jei vaikas nekarščiuoja,žvalus, plaučiuose karkalų nėra, labai svarbu gerai plauti ir siurbti nosį. Euphorbium galite lašinti, o Vibrocilį- tik, kai labai užgulta nosis. Labai gerai nosį išplaukite ir išsiurbkite po miego.Jei kosulys drėgnas, vaistų nuo jo nereikia, nes tikriausia kosti, kai būna užgulta nosis. Galite duoti gerti HiPP arbatos nuo kosulio. heart.gif
Atsakyti
Tai tikrai nesloga. Nosis užgula ir po miego- ypač kai vaikas šiltai apklotas ar kambaryje yra tvanku ir šilta, ir , jei kūdikis atpylinėja. Kai kuriems kūdikiams dar nebūna subrendusios gerklos. ir tas šnarpštimas gali būti dėl to, kai kūdikis guli ant nugaros. Jei nosis užgulusi taip, kad neprakvėpuoja, praplaukite jūros vandeniu ir po jo gerai išsiurbkite. heart.gif
Atsakyti
Nebežinau, kaip gydyti savo klecko. Mums slogs laikosi jau 4 dienos. Kelis kartus per dieną purškiu Humer 150 ir traukiu snargliukus, bet vis jų pilna ir pilna. O vakarais pėdutes ištrinu Resorban tepaliuku. Temperatūros neturim ir nekosinam. Tiesiog užsikimšusi nosytė, girdisi lyg snargliukų nosytės gale būtų, jų iš ten nepasiekiu ištraukti. Snargliukai nėra skysti, iš nosytės nebėga, o pats išpūsti dar nemoka, todėl kartais net per burnytę kvėpuoja. Sunkiausia kai reikia miegoti. O dar baisu, kad nosies gleivinė neišsausėtų.
Patarkit, kaip mums ją išvaryti? iš anksto dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
sveiki, noriu paklausti, kaip gydyti 6 ir 7m. vaikus, jau 2 mėn. nepraeina sinusitas, gydytoja skyrė kursą antibiotikų Ospamox, ištisai valyti nosį su Colargoliu ir purkšti Vibrocil, bet vistiek sloga nepraeina, ką dar galima taikyti, nesigriebiant antibiotikų, kokiais lašais ir kokiais augaliniais ar homeopatiniais vaistais, lašais, ar sirupais , arbatom ar garais palengvint ligą?Aš ir pati taip pat sergu, naudoju tą patį, tik iš antibiotikų naudojau erytromiciną, nepadeda, dabar nusipirkom visa šeimyna Sinupret lašų, ar jie tinka mūsų atvejui, ar ilgai galim naudoti?Būtume labai dėkingos už atsakymą.
Atsakyti
Siandien po pasivaiksciojimo lauke,pabraidymo po balas mano 1,5 metuku suneliui pradejo begti slogyte,kelis kartus pakosejo.Daviau jam siltos arbateles,pries miega kojytes pamirkeme pusiau karstame vandenyje.Temperaturos nera.Dabar jis miega,gausiai prakaituoja,tas gerai ar blogai?Nosyte stipriai uzgulta!Ka patartumete rytoj jam duoti?Aciu!
Atsakyti
Viską darote gerai. Tik kai sekretas tampa tirštas ir gelsvas 2-3 dienas galima lašinti 2%Colargolio tirpalo. Po šių lašų, praėjus 10 min. nosį reikia gerai išsiurbti. Kad nosies gleivinė nedžiūtų, išsiurbusi patepkite Nisita tepaliuku. heart.gif
Atsakyti
Jei tai yra sinusitas, jis turi būti gydomas antibiotikais (plataus spektro- tokiais kaip augmentinas ar jo analogai). Ospamoxas , matomai, nelabai tiko.
Dabar vaikus turėtų konsultuoti vaikų LOR gydytojas ir įvertinti ar dar vienas kursas antibiotikų reikalingas. Be to, gal vaikams yra padidėję adenoidai ir jie neleidžia gerai valytis nosiai. Šiuo metu, iki gydytojo konsultacijos, Jūs galite gerti Sinupret, dažnai plauti nosis jūros vandeniu, po jo gerai išpūsti, purkšti Euphorbium tris kartus dienoje. Jei nosis labai užgulta, pagal reikalą purkšti Vibrocil, kad gerai ją atkimšti, o atkimšus gerai išsipūsti.
Be to sinusitą galima gydyti ir fizioterapinėmis procedūromis
heart.gif .
Atsakyti
Pasreiškus pirmiesiems slogos požymiams, naudingos visos naminės procedūros- ir patrynimai, ir mirkymai, ir kompresai, ir nosies praplovimai. Prakaitavimas,jei nėra temperatūros gali būti dėl užkimštos nosies. Mažiems vaikams labai svarbu atkimšti nosį, jei ji užgula. Jei nosis teka ir nėra užsikimšusi, reikia plauti su jūros vandeniu ir gerai siurbti, o jei užsikemša, lašinti lašus, kad nosį atkimšti. heart.gif
Atsakyti