Sveikos Mamytes,
Labai reikia paaiskinimo tyrimu.Mano suneliui 5 men dare biochemini tyrima. Rezultatai man nera aiskus nors sake, kad geri, bet pvz LDH 720.17, O NORMA RASO 208 IKI 378??? Gal vaikams iki 1 metu yra kitos normos?Cia gal suaugusiuju noromos patekiamos....
Gal kas agli padeti???
gal kas galit pakomentuoti parašymą atlikus kraujo tyrimą su formule. Apie 5% limfocitų atipiški.
merginos, ka reiskia kraujo tyrimuose ties stulpeliu FLAGS trumpiniai: EXP, CNTL?
QUOTE(kokošė @ 2011 06 16, 15:03)
sveikos
noriu paklausti - o galima padaryti bendrą kraujo tyrimą iš kapiliarinio kraujo (iš piršto)? ar aš būtinai turiu savo venas duoti badyti? nu nes nenoriu baisiai
noriu paklausti - o galima padaryti bendrą kraujo tyrimą iš kapiliarinio kraujo (iš piršto)? ar aš būtinai turiu savo venas duoti badyti? nu nes nenoriu baisiai

Galima

Sveikos, jei as surasysiu kraujo atsakymus, gal kas pakomentuos?
Sveiki
Gal galit pakomentuot tyrimus,ar jau reikia pas gydytoja ar cia nieko tokio?
MPV 6.9 (norma 9-13)
PDW 18.1 (norma 9-17)
LY proc 44.5 (norma 25-40)
Daugiau visi rodikliai normos ribose tik WBC i mazesne puse 4.1 (norma 4-9)
Aciu

Gal galit pakomentuot tyrimus,ar jau reikia pas gydytoja ar cia nieko tokio?
MPV 6.9 (norma 9-13)
PDW 18.1 (norma 9-17)
LY proc 44.5 (norma 25-40)
Daugiau visi rodikliai normos ribose tik WBC i mazesne puse 4.1 (norma 4-9)
Aciu

Sveikos, apie šlapimo tyrimus atskiros temos neradau, gal galit pakomentuoti dėl
Ką rodo šlapime urobilinogeno pliusas vienas? - tai būna, tai ne

QUOTE(pupik @ 2011 08 20, 08:47)
Sveikos, apie šlapimo tyrimus atskiros temos neradau, gal galit pakomentuoti dėl

"Šlapime nei urobilinogeno, nei bilirubino neturėtų būti.
Esant patologijai, kai pažeidžiama hepatocitų membrana, urobilinogenas patenka į kraują ir skiriasi su šlapimu. Tai vienas ankstyviausių kepenų pažeidimo rodiklių. Ligos įkarštyje, sutrikus urobilinogeno susidarymui bei reabsorbcijai, šlapime jis gali išnykti. Tai rodo dar didesnį tulžies skyrimo funkcijos sutrikimą. Sutrikus hepatocitų ekskrecinei funkcijai, mažiau konjuguoto bilirubino su tulžimi patenka į žarnyną, mažiau pasigamina urobilinogeno ir sterkobilinogeno, išmatos šviesėja (jose mažiau pigmento)."
informacija iš čia

QUOTE(sun_shine @ 2011 08 20, 11:48)
"Šlapime nei urobilinogeno, nei bilirubino neturėtų būti.
Esant patologijai, kai pažeidžiama hepatocitų membrana, urobilinogenas patenka į kraują ir skiriasi su šlapimu. Tai vienas ankstyviausių kepenų pažeidimo rodiklių. Ligos įkarštyje, sutrikus urobilinogeno susidarymui bei reabsorbcijai, šlapime jis gali išnykti. Tai rodo dar didesnį tulžies skyrimo funkcijos sutrikimą. Sutrikus hepatocitų ekskrecinei funkcijai, mažiau konjuguoto bilirubino su tulžimi patenka į žarnyną, mažiau pasigamina urobilinogeno ir sterkobilinogeno, išmatos šviesėja (jose mažiau pigmento)."
informacija iš čia
informacija iš čia

Ačiū už atsakymą, Mediciniškai supratau, kad netuėtų būti - gydytoja sako, kad neverta kreipti dėmesio nes tik vienas pliusas -o kokia Jūsų nuomonė?
Sveiki,
gal gali kas nors pakomentuoti man, ka reiskia pamazejes PDW? (norma nuo 11,5 iki 18,0) pas mane 10,5 ir kazkodel pabraukta...
Taip pat nelabai suprantu, ar sis rodiklis gali buti susijes su siu rodikliu nezymiais pakitimais:
PHOS N 1.63 (norma 0.78-1.45)
HDL-C 1.53 (norma 0.9-1.45)
LDH 235 (norma 240-480)
Is anksto aciu!
gal gali kas nors pakomentuoti man, ka reiskia pamazejes PDW? (norma nuo 11,5 iki 18,0) pas mane 10,5 ir kazkodel pabraukta...
Taip pat nelabai suprantu, ar sis rodiklis gali buti susijes su siu rodikliu nezymiais pakitimais:
LDH 235 (norma 240-480)
Is anksto aciu!
QUOTE(pupa86 @ 2011 09 21, 13:55)
Sveiki,
LDH 235 (norma 240-480)
Is anksto aciu!
LDH 235 (norma 240-480)
Is anksto aciu!
PDW reiskia tromboscitu pasiskirstyma pagal dydi. Ir kaip atskiras toks rodiklis nieko nereiskia. Jis vertinamas kartu su kitas rodikliais kaip hemoglobinas ir pan.