Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

Paskaitau aš tuos Karti karti - čia ką, rimtai? Kad glaustai sėdėti seniai liepia, tai gal, bet kad bučiuotis blink.gif Maniau vis dar juokaujate. O tai jei krikštatėviai paaugliai?
Čia manau reikia su tėvais tartis, kad bet kokį išsišokimą nuglaistytų kažkaip. Nu ne kaimas runkeliai, kam tie laižymaisi. O be to kiaulių gripas siaučia, herpesas, nėr čia ko su svetimais bučkintis schmoll.gif
Manyčiau reikia taip - vyro į krikštatėvius negailėkit, bet bučiuoti kitoms tikrai nėra ko leisti. Ribos viskam yra cool.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2009 05 19, 20:08)
Paskaitau aš tuos Karti karti - čia ką, rimtai? Kad glaustai sėdėti seniai liepia, tai gal, bet kad bučiuotis  blink.gif Maniau vis dar juokaujate. O tai jei krikštatėviai paaugliai?
Čia manau reikia su tėvais tartis, kad bet kokį išsišokimą nuglaistytų kažkaip. Nu ne kaimas runkeliai, kam tie laižymaisi. O be to kiaulių gripas siaučia, herpesas, nėr čia ko su svetimais bučkintis  schmoll.gif
Manyčiau reikia taip - vyro į krikštatėvius negailėkit, bet bučiuoti kitoms tikrai nėra ko leisti. Ribos viskam yra  cool.gif

Papasakojau visa tiesa.Aisku jie nesibuciavo erotiniu buciniu,o taip,kaip sveikinant zmogu,bet man ir to pakako.Deja ir ne kaimas buvo,o pats Kauno vidurys biggrin.gif .Va taip va.Del to,po tokiu baiku,paskui ir nebesinori nieko panasaus. smile.gif
Papildyta:
Be to ir ne paaugliai rolleyes.gif .Vienam 33m. buvo,o kitam 28m. ax.gif .
As tai tolerantiska ganetinai buvau.Zmonems aisku jokiu pavydo scenu nekeliau,tik vyrui issakiau savo nuomone kelis kart ir viskas.Rezultatas tiesioginis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2009 05 19, 14:28)
Ir jūs visos, jaunamartės, tai elgsitės, nes savinatės vyrus kaip kokį plaukų šepetį. O kai pragyvensit šeimoje 10-15 metų, pradėsi "blaiviau"
mąstyti, tada ir pagalvosite - nu ir kvaila buvau, ir ko aš ten isterijas kėliau? Ir tik nereikia man lialia kad taip nebus. Bus, tikrai bus, žinau ką sakau.

Šiuo atveju labai klysti, kad vėliau gailėsimėss ir pan. abu jau esam ne paaugliai turim savas susiformavusias nuomones, visur tariamės kartu, o ir kartu esam 13 metu iš jų gyvenam 10 metų kartu, todėl jau seniai "blaiviai" mąstom mirksiukas.gif, isterijų niekad nekeliu nei aš, nei vyras, tiesiog kartu pasitariam ir padarom bendrą sprendimą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rykliuke @ 2009 05 19, 22:58)
Papasakojau visa tiesa.Aisku jie nesibuciavo erotiniu buciniu,o taip,kaip sveikinant zmogu,bet man ir to pakako.Deja ir ne kaimas buvo,o pats Kauno vidurys  biggrin.gif .Va taip va.Del to,po tokiu baiku,paskui ir nebesinori nieko panasaus. smile.gif
Papildyta:
Be to ir ne paaugliai  rolleyes.gif .Vienam 33m. buvo,o kitam 28m.  ax.gif .
As tai tolerantiska ganetinai buvau.Zmonems aisku jokiu pavydo scenu nekeliau,tik vyrui issakiau savo nuomone kelis kart ir viskas.Rezultatas tiesioginis  doh.gif

Bet vistiek labai nemalonu turėjo būti, o ir vyras turėjo nekaip jaustis patekęs į tokią durną situaciją doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikristute: 20 gegužės 2009 - 13:39
QUOTE(ikristute @ 2009 05 20, 14:39)
Šiuo atveju labai klysti, kad vėliau gailėsimėss ir pan. abu jau esam ne paaugliai turim savas susiformavusias nuomones, visur tariamės kartu, o ir kartu esam 13 metu iš jų gyvenam 10 metų kartu, todėl jau seniai "blaiviai" mąstom  mirksiukas.gif, isterijų niekad nekeliu nei aš, nei vyras, tiesiog kartu pasitariam ir padarom bendrą sprendimą  smile.gif
Papildyta:
Bet vistiek labai nemalonu turėjo būti, o ir vyras turėjo nekaip jaustis patekęs į tokią durną situaciją doh.gif

Tikrai taip verysad.gif .Vakar ta situacija prisimineme,tai jis pyksta,kad seniukai isprovokavo.Bet as to nepateisinu,nes manes niekas neisprovokuotu.Jai butu spaudimas,aiskiai pasakyciau savo nuomone,atsistociau ir iseiciau kur nors prasivaikscioti trumpam umn.gif ,o jie sau ir toliau galetu dainuoti "karti,karti...." biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2009 05 21, 01:13)
Tikrai taip  verysad.gif .Vakar ta situacija prisimineme,tai jis pyksta,kad seniukai isprovokavo.Bet as to nepateisinu,nes manes niekas neisprovokuotu.Jai butu spaudimas,aiskiai pasakyciau savo nuomone,atsistociau ir iseiciau kur nors prasivaikscioti trumpam umn.gif  ,o jie sau ir toliau galetu dainuoti "karti,karti...."  biggrin.gif

Bet as niekaip nesuvokiu prie ko cia karti, visai seniukai pakvaiso doh.gif Kas ten jiems vestuve unsure.gif Nes dar nemaciau niekur tokio bajerio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Donaldziukas @ 2009 05 21, 00:15)
Bet as niekaip nesuvokiu prie ko cia karti, visai seniukai pakvaiso doh.gif  Kas ten jiems vestuve unsure.gif  Nes dar nemaciau niekur tokio bajerio doh.gif

pvz. Rumsiskese reik krikstateviams abiems be ranku viena obuoli suvalgyt... nu artumas buna toks gan didelis. O daznai kunigas krikstatevius pavadina sutuoktiniais. As tikrai buciau nepatenkinta, jei mano vyras eitu be manes i kriksto tevus (nors jis neitu). O ir siap, juk kriksto tevai reikalingi tam, kad jei tikriems tevams kas atsitiktu, krikstateviai isipareigoja pasirupint vaiku. ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 20 gegužės 2009 - 23:45
QUOTE(Stebukle @ 2009 05 21, 01:43)
pvz. Rumsiskese reik krikstateviams abiems be ranku viena obuoli suvalgyt... nu artumas buna toks gan didelis. O daznai kunigas krikstatevius pavadina sutuoktiniais. As tikrai buciau nepatenkinta, jei mano vyras eitu be manes i kriksto tevus (nors jis neitu). O ir siap, juk kriksto tevai reikalingi tam, kad jei tikriems tevams kas atsitiktu, krikstateviai isipareigoja pasirupint vaiku. ....

Nu nebutinai reikia ta daryti ka liepe tik tiek galiu pasakyti rolleyes.gif O kunigas visad zino ar sutuoktiniai ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Donaldziukas @ 2009 05 21, 01:15)
Nu nebutinai reikia ta daryti ka liepe tik tiek galiu pasakyti rolleyes.gif  O kunigas visad zino ar sutuoktiniai ar ne mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif tai jei pasirašai eit be savo antros pusės į tokią šventę, tai ir darai... Taip kunigas gal žino... bet jei krikštijama ne vienas vaikas tuo metu, tada jis pamiršta. Tiesiog kalbu kaip krikštynų dalyvis iš šalies. Kai mačius įvairių nepatogumų, kuriuos patyrė nesantys pora žmonės, aš savo šeimoj nei pati eičiau viena nei vyras kad eitų norėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 21 gegužės 2009 - 10:14
sveiki gyvi smile.gif

Mano vyras kitą mėnesį bus savo brolio šeimos vaikučio krikštatėviu, o krikštamotė vaikučio mamos sesuo. Man tai nesukelia visai jokių klausimų ar problemų.
Mano pačios krikštatėviai bei mano sesers ir brolio yra skirtingų šeimų žmonės, visada iš vienos giminės pusės ir iš kitos giminės pusės. Jei taip atsitinka, kad nėra tos giminės plačios gali būti ir šeima. Manau, nėra jokio skirtumo kokie krikštatėvių tarpusavio santykiai (turiu galvoje jie vedę ar ne), juk svarbiausia, kad teisingai atliktų savo pareigą - padėtų tėvams išauginti vaiką krikščioniu (-e). Nes vaikas tam ir krikštijamas, o ne tam, kad taip reikia ir kad visi taip daro mirksiukas.gif
Juolab, tai, kad nebusiu to žmogeliuko krikštamote man tikrai netrukdys jos mylėti, bendrauti bei ugdyti krikščioniškumo smile.gif

sėkmės
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2009 05 17, 01:30)
Atsisakyti krikštyti negalima. Nes likimas neatleidžia nei vienam, kuris skriaudžia vaiką. O šiuo atveju rodydamos kaprizus jūs nuskriaudžiate mažą vaiką - gyvenimas jums tikrai dar už tai atkeršys smile.gif

Kaip tai negalima, tai visi kurie tik kvies ir eisi, o apie pareigą pagalvoji, ar spėsi, ar turėsi tiek pinigų, kad pripirktum kokiems 5 krikštavaikiams dovanas visomis progomis. Ar vieniems pirksi, kitiems ne? Ar vienus lankysi, bendrausi, o su kitais ne. Aš sakykim tikrai tiek laiko ir pinigų neturiu, nes yra sava šeima.
Nesuprantu kokia čia skriauda vaikui, na susiras kitus krikštatėvius, matyt tu skriaudos sąvokos nesupranti?
Retas kuris vyras tikrai sugeba, turi laiko ir noro pats viskuo rūpintis, ir dovanomis, ir laiko praleidimu su vaiku ( o jei tas vaikas mergaitė ), ta našta tenka jo žmonai, todėl prieš kviečiant reikia pagalvoti apie tai.
Jei pakviestų mano vyrą , gali eiti, bet tikrai nei pirštu neprisidėčiau prie pasirengimo ir pasakyčiau,kad tikrai ateityje tuo vaiku nesirūpinsiu, todėl tegu sprendžia- eiti ar neiti, nes tikrai taip ir būtų. Jei eini prisiimk ir pareigą.
Į krikštynų pareigą žiūriu labai rimtai, jaučiu, kad galim būti pakviesti krikštatėviais, ir nors žinau, kad kviestų abu, vistiek galutinis atsakymas- ne, nes turiu 2 krikšto vaikus ir daugiau nepajėgčiau nei fiziškai nei finansiškai kitais vaikais rūpintis. Tiesiog gana jau.
Atsakyti
Sveiki;) Buvo mineta, kad seima negali buti isskirta, nebent del zmonos, nepakviestos i krikstamotes, pykcio. Jei jau taip tikime prietarais, kad negalima atsisakyti krikstyti, verciame buciuotis ar sedeti susiglaudus, tai kodel nematome ir to, kad tevams mirus, kriksto tevai turetu rupintis vaiku. Tai jus paaiskinkit, kokiu budu tai turetu padaryti. Nejaugi issiskirti su savo antrom pusem ir kurti seimas su krikstamote bigsmile.gif Juk pagal krikscionybes suvokima, vaikai turi augti darnioje seimoje.
Tai jei jau ziuretume visai i tradicijas ir prietarus, tai taip ir gautusi bigsmile.gif Kazkaip matau cia tik patogius sau prietarus.
Man asmeniskai mieliau matyti seima kriksto tevais. Ir vaikui aisku, kad cia antri teveliai, jie kartu, gyvena seimoj, taip rodydami pavyzdi kriksto vaikui smile.gif

Atsakyti
Na joooo.... pasiskaicius Jusu supratima apie tai kas gali buti kriksto tevai, tai mane reiktu ketvirciuoti.... mastau.gif
Kadangi mano vaikai jau ne maziukai (7m ir 5m), tai patys rinkosi krikstotevus, ir taip isejo, vyresnelis norejo, kad vyro pusbrolis su zmona butu, bet pusbrolis atsisake, bet jo zmona sutiko, tai vaika siaip ne taip ikalbejome pasirnkti kita zmogu is gimines. Pasirinko krikstotevu irgi viena is sutuoktiniu vyro gimines. Tai iseina, kad is skirtingu seimu....
Tik mazoji pasirinko savo teta (mano seseri) ir vyro pusbroli, jie seimu nesukure ir gyvena vieni. biggrin.gif
Bet kiek zinau is savo vaikystes, kai anksciau krikstydavo , tai krikstotevai budavo is skirtingu seimu.... g.gif
Atsakyti