Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos ir Amerikos klinika

QUOTE(Sputnik @ 2011 03 16, 18:38)
o kai jau prasidejo "veikla" gydytojui reikia skambinti?  ar iskarto pas juos vaziuoti, o ten jau jie patys ji suras?  blush2.gif
ir dar girdejau, kad ten siulo daryti epidura... ar tiktai pagal nora?  blush2.gif

epiduro tikrai nei siule, nei atkalbinejo. Anesteziologas vistiek buna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziurdzija @ 2011 03 16, 17:21)
Naktį, nubėgus vandenims, paskambinau tiesiai gydytojui (pirmojo apsilankymo metu buvo davęs savo telefono numerį). Iš karto liepė krautis daiktus ir važiuoti į BAK'ą. O ten jau niekuo nebereikėjo rūpintis, manęs jau laukė akušerė, vėliau prisijungė likusi komanda. Viskas pas juos puikiai sustyguota  bigsmile.gif

QUOTE(VABALIUKE @ 2011 03 16, 17:56)
epiduro tikrai nei siule, nei atkalbinejo. Anesteziologas vistiek buna mirksiukas.gif

hm, o kokius daiktus reikia tureti vaziuojant gimdyti? smile.gif nestumo kortele, ir asmeninius pagal poreiki? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sputnik @ 2011 03 16, 23:49)
hm, o kokius daiktus reikia tureti vaziuojant gimdyti? smile.gif nestumo kortele, ir asmeninius pagal poreiki?  blush2.gif

Tikrai taip rolleyes.gif Nieko papildomai nepirkau ir nesivežiau. Tik savo kosmetiką ir vaikiškus rūbelius. Gimusį vaikelį aprengė klinikos drabužėliais, kuriuos paskui padovanojo kaip pirmuosius rūbelius. Dar pasiėmiau negazuoto mineralinio vandens, nes mane dažnai troškina. Labai greitai pagimdžiau, vos per 4 valandas nuo vandenų nubėgimo, tad kitų asmeninių daiktų (pvz. kompiuterio, knygos ar pan.) nelabai ir reikėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziurdzija @ 2011 03 17, 10:00)
Tikrai taip  rolleyes.gif  Nieko papildomai nepirkau ir nesivežiau. Tik savo kosmetiką ir vaikiškus rūbelius. Gimusį vaikelį aprengė klinikos drabužėliais, kuriuos paskui padovanojo kaip pirmuosius rūbelius. Dar pasiėmiau negazuoto mineralinio vandens, nes mane dažnai troškina. Labai greitai pagimdžiau, vos per 4 valandas nuo vandenų nubėgimo, tad kitų asmeninių daiktų (pvz. kompiuterio, knygos ar pan.) nelabai ir reikėjo  thumbup.gif

Man tai zurnalu ir knygu reikejo jau po gimdymo, nelabai ka veikt buvo g.gif
o jau kojinyciu ir pirstinyciu grozis buvo wub.gif
Atsakyti
Prieš nepilną savaitę ir mes pagavom savo dukrytę BAKe. Personalas buvo superinis, priežiūra gera, tik kadangi buvo šventinis savaitgalis, darbuotojų buvo mažoka - bet kita vertus buvo ramu, o jei ko reikėjo, visą laiką buvo galima pasikviesti pagalbos. Dėl daiktų, kuriuos pasiimti į gimdyklą - neapsikraukit, nes daugmaž viską duoda, bet tarkim man esant ligoninėje pas juos pasibaigė įklotai-sauskelnės, kurių pirmai nakčiai po gimdymo reikėjo. Gerai, kad turėjau savų. Dar nedavė įklotų liemenėlei, kai pienukas tekėt pradėjo. Šlepečių irgi nesivežiau, bet galvojau paskui, kad savas turėti būtų buvę smagiau...
Po gimdymo išbuvom tris paras (turėjom geltligę), tai tikrai nuobodu (nors palatoje telikas buvo, kažkaip nesinorėjo jo žiūrėti) - tai galite ką nors įsimesti - knygą, žurnalą ar kompą... Siūlyčiau apsirūpinti geriamu vandeniu, nes po gimdymo troškina, įsidėti užtektinai kūdikių rūbelių (sauskelnes duoda). Įsimeskit dėl visa ko ir žinduką - nors mes iš pradžių neturėjom, o paskui maniškė neėmė, jei būtų ėmusi, naktis fototerapijos po lempa būtų daug ramesnė.
Dėl minusų - tai man labiausiai užkliuvo tai, kad buvo gana primygtinia siūloma maitinti kūdikiu mišinėliu, nors aš iš karto jo atsisakiau. Neva priešpienio neužtenka, vaikas badauja. Taip pat siūlė ir žinduką duoti. Žinoma, visada galima atsisakyti, bet tie siūlymai pakartotini ir pakartotini švelniai tariant nervino. tai va tokie įspūdžiai.
beje, jei kalba apie epidūrą ar anesteziologus, gimdyme anesteziologo nebuvo, apie epidūrą buvo paklausta, bet kai atsisakiau, ta tema daugiau neiškilo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sakri: 17 kovo 2011 - 17:10
QUOTE(sakri @ 2011 03 17, 18:09)
Dėl daiktų, kuriuos pasiimti į gimdyklą - neapsikraukit, nes daugmaž viską duoda, bet tarkim man esant ligoninėje pas juos pasibaigė įklotai-sauskelnės, kurių pirmai nakčiai po gimdymo reikėjo. Gerai, kad turėjau savų. Dar nedavė įklotų liemenėlei, kai pienukas tekėt pradėjo.

Man pasirodė, kad šiek tiek bandė taupyti tuos pogimdyvinius įklotus, nes vis po porą atnešdavo, greit pritrūkdavau. Bet gal tik pasirodė... Beje, prieš kelerius metus gimdžiusi draugė pasakojo, kad tuo metu jie neturėjo jokių priemonių nugraužtiems speneliams. Kaip dabar - nežinau, nes, prisiminusi draugės žodžius, turėjau pati įsidėjusi Bepanthen tepalo.

Dėl minusų - tai man labiausiai užkliuvo tai, kad buvo gana primygtinia siūloma maitinti kūdikiu mišinėliu, nors aš iš karto jo atsisakiau. Neva priešpienio neužtenka, vaikas badauja. Taip pat siūlė ir žinduką duoti. Žinoma, visada galima atsisakyti, bet tie siūlymai pakartotini ir pakartotini švelniai tariant nervino. tai va tokie įspūdžiai.

Mane taip pat truputį nemaloniai nuteikė tai, kad buvo vis siūlomas mišinukas ir čiulptukas, nors iš karto buvau perspėjusi, kad stengsiuosi pati maitinti, o sūnelį norėsime auginti be čiulptuko. Pirmas vaikas blush2.gif buvau šiek tiek pasimetusi, šiek tiek blaškiausi, tad pirmąją naktį vis tik pavyko įsiūlyti mišinio, įtikino, kad priešpienio neužtenka ir pan. Dabar visai kitaip elgčiausi. Manau, kad vis tik turėtų būti daugiau dėmesio skiriama žindymui, gal akušerėms reikėtų pravesti kokius nors mokymus... Na, ir dar tokie visažiniški pamokymai, palingavimai "kaip čia gi tau pavyks be čiulptuko užauginti"... Va šitoj vietoj liko šiek tiek kartėlio...
Atsakyti
QUOTE(Dziurdzija @ 2011 03 17, 19:04)
Man pasirodė, kad šiek tiek bandė taupyti tuos pogimdyvinius įklotus, nes vis po porą atnešdavo, greit pritrūkdavau. Bet gal tik pasirodė... Beje, prieš kelerius metus gimdžiusi draugė pasakojo, kad tuo metu jie neturėjo jokių priemonių nugraužtiems speneliams. Kaip dabar - nežinau, nes, prisiminusi draugės žodžius, turėjau pati įsidėjusi Bepanthen tepalo.
Mane taip pat truputį nemaloniai nuteikė tai, kad buvo vis siūlomas mišinukas ir čiulptukas, nors iš karto buvau perspėjusi, kad stengsiuosi pati maitinti, o sūnelį norėsime auginti be čiulptuko. Pirmas vaikas  blush2.gif buvau šiek tiek pasimetusi, šiek tiek blaškiausi, tad pirmąją naktį vis tik pavyko įsiūlyti mišinio, įtikino, kad priešpienio neužtenka ir pan. Dabar visai kitaip elgčiausi. Manau, kad vis tik turėtų būti daugiau dėmesio skiriama žindymui, gal akušerėms reikėtų pravesti kokius nors mokymus... Na, ir dar tokie visažiniški pamokymai, palingavimai "kaip čia gi tau pavyks be čiulptuko užauginti"... Va šitoj vietoj liko šiek tiek kartėlio...

Kaip idomu g.gif man atvirksciai, as sakau gal misinuko reiktu padaryt(pirmam vaikui daviau irgi pirma ir antra diena,), tai sako neskubekt, pradzioj vaikui labai nedaug ir reikia. Veliau vistiek daviau misinio, nes matesi, kad neramus darosi, alkanas. Mano supratimu, alkano ir rekiancio vaiko laikymas tikrai blogiau nei misinukas. unsure.gif O trecia diena jau ir savo pieno pilnai pakako smile.gif
Del ciulptuko irgi nei zodzio..
Iklotu visada su kaupu padeta buvo smile.gif Bet matyt visko pasitaiko..
Papildyta:
beje, jei kalba apie epidūrą ar anesteziologus, gimdyme anesteziologo nebuvo, apie epidūrą buvo paklausta, bet kai atsisakiau, ta tema daugiau neiškilo.

Anesteziologas gal tik nesirode, nes jei prireiktu cezari daryt, tai turetu staigiai buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sakri @ 2011 03 17, 16:09)
Prieš nepilną savaitę ir mes pagavom savo dukrytę BAKe. Personalas buvo superinis, priežiūra gera, tik kadangi buvo šventinis savaitgalis, darbuotojų buvo mažoka - bet kita vertus buvo ramu, o jei ko reikėjo, visą laiką buvo galima pasikviesti pagalbos. Dėl daiktų, kuriuos pasiimti į gimdyklą - neapsikraukit, nes daugmaž viską duoda, bet tarkim man esant ligoninėje pas juos pasibaigė įklotai-sauskelnės, kurių pirmai nakčiai po gimdymo reikėjo. Gerai, kad turėjau savų. Dar nedavė įklotų liemenėlei, kai pienukas tekėt pradėjo. Šlepečių irgi nesivežiau, bet galvojau paskui, kad savas turėti būtų buvę smagiau...
Po gimdymo išbuvom tris paras (turėjom geltligę), tai tikrai nuobodu (nors palatoje telikas buvo, kažkaip nesinorėjo jo žiūrėti) - tai galite ką nors įsimesti - knygą, žurnalą ar kompą... Siūlyčiau apsirūpinti geriamu vandeniu, nes po gimdymo troškina, įsidėti užtektinai kūdikių rūbelių (sauskelnes duoda). Įsimeskit dėl visa ko ir žinduką - nors mes iš pradžių neturėjom, o paskui maniškė neėmė, jei būtų ėmusi, naktis fototerapijos po lempa būtų daug ramesnė.

aciu uz tokia issamu pasakojima! 4u.gif
sveikinimai, gimus leliukui wub.gif 4u.gif

QUOTE(VABALIUKE @ 2011 03 17, 18:16)
Kaip idomu g.gif  man atvirksciai, as sakau gal misinuko reiktu padaryt(pirmam vaikui daviau irgi pirma ir antra diena,), tai sako neskubekt, pradzioj vaikui labai nedaug ir reikia. Veliau vistiek daviau misinio, nes matesi, kad neramus darosi, alkanas. Mano supratimu, alkano ir rekiancio vaiko laikymas tikrai blogiau nei misinukas.  unsure.gif O trecia diena jau ir savo pieno pilnai pakako smile.gif
Del ciulptuko irgi nei zodzio..
Iklotu visada su kaupu padeta buvo smile.gif Bet matyt visko pasitaiko..
Papildyta:
Anesteziologas gal tik nesirode, nes jei prireiktu cezari daryt, tai turetu staigiai buti g.gif

Gal cia priklauso nuo personalo, kuris priimineja butent tuo momentu g.gif
siaip irgi noreciau pati maitinti ir jei pradedu aiskinti, kad reikia misinuko, tai tikriausiai irgi suabejociau... unsure.gif kazkaip galvoju, kad patyrusi zmones, kurie dirba ir mato daug vaiku, turi zinoti ka ir kaip geriau... g.gif
Atsakyti
abu vaikučius gimdžiau BAK, ir abiem atvejais net užuominos apie mišinuką nebuvo, tiksliau - pirmą kartą, kai aš maniau, kad mažylis labai dažnai žinda, paklausiau, gal jam maisto trūksta, tai sakė, kad užtenka jam to priešprienio, bet jei aš noriu, gali padaryt mišinuko...aš atsisakiau, daugiau niekas ir nesiūlė...ir labai stengėsi padėt išmokt taisyklingai maitint, ir grįžus namo teko kelis kartus skambintis akušerei Rasai konsultacijų žindymo klausimais, kai buvo problemos, visada noriai paaiškindavo telefonu ir pasiūlydavo, jeigu nepagerės, atvažiuot į BAK, kur nuolat yra galinti padėti akušerė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silirama: 17 kovo 2011 - 21:56
Kadangi man abu kartus dare cp, priespienis neiskart atsirado, o antroji dukrytė nuolat "kabejo" ant kruties, visai nugrauze spenelius, tai neapsikentusi pati prašiau misinio, kad nors kiek pailseciau. Bet akuseres jo tikrai nesiule - atvirkščiai, skatino pačiai maitinti, mokė kaip taisyklingai tai daryti.
Kai gimdziau pirma karta, dėl soskes pati paklausiau keliu akuseriu nuomones, antra karta jau pati turejau savo nuomone, todėl niekeno neklausiau, niekas nieko ir nesake... Sakri, gal jusu vaikutis buvo neramus, todėl ir pasiūlė misinio ir zinduka?... Nes jei ramiai sau miegotu, kažin ar kiltų tokiu minčių...
Beje, iklotu buvo pilna. Bet keista, kaip toks reikalingas daiktas gali baigtis?? Čia jau truputi nelygis...
Dar prisiminau dėl misinio. Kazkada apie tai jau rasiau cia, bet pasikartosiu. Kai gimė pirmoji dukrytė, gal antra ar trečia vakara, paklausiau naktines akuseres, ar galima pasidaryti misinio is vakaro, o kai prireiks, ji pasisildyti - na kad nereiktų tos akuseres naktį trukdyti. Ir ji pasake, kad galima!! Tik vėliau sužinojau, kad misinio negalima ruošti is anksto - jis turi būti daromas tik pries maitinimą... nesuprantu, kaip tokio dalyko galejo nezinot
Atsakyti
Kiek gimdymų, tiek ir patirčių g.gif Matyt, nuo tuo metu budinčio personalo daug kas priklauso. Aš tik pasidalinau tuo kartėliu, kuris liko... Vis tik akušerės turėtų būti apmokytos ne iš karto kišti mišinuką ar čiulptuką (dabar tiksliai neprisimenu, kodėl manęs tuo metu nebuvo prie vaikelio, bet gerai atsimenu, kaip teko ištraukti čiulptuką, kurį per kelias akimirkas man nusisukus spėjo įkišti, ir griežtokai pasakyti, kad mes stengsimės auginti be šio daikto, ką, be kita ko, sėkmingai iki šiol ir darome), bet paieškoti priežasčių, kodėl kyla vienokių ir kitokių bėdų ir stengtis pagelbėti. Kita vertus, visa kita buvo puiku, neturiu priekaištų. Tiesa, neturiu gimdymo patirties valstybinėje ligoninėje, tad negaliu palyginti rolleyes.gif
Atsakyti
Dziurdzija, o gal ne be pagrindo misinuka siule, gal labai svoriukas krito ir laaabai vaikutis neramus buvo ar nesislapino visai ir pediatre liepe???? Negi nebuvo pagalbos zindymo klausimu? As tai kaip dideliausia BAKo pliusa butent tai ir ivardinciau - pagalba monat zindyti, ivairialype...Idomu, kokios akuseres siule PRIMYGTINAI misinuka? As tai didziausia dekinguma jauciu akuserems Rasai ir Vilijai, Nadiai, tiek per pirma gimdyma, tiek per antra 4u.gif 4u.gif 4u.gif
MAno atveju irgi laaabai sunkiai pienukas atsiradinejo, bet laikyti liepe vaikuti abiem atvejais kone kiaura para prie kruties; pirma syki vis tiek laaabai verke ir svoriukas labai nukrito, tai davem gal kokius 40 ml misinuko, antra gimdyma pati pparasiau, nes nepaisant to, kad vaikutis kiaura para prie kruties, buvo akivaizdziai alkanas, tiesa, nevalge to misinuko ax.gif Soskute irgi davem, as pati paprasiau, nes kai viena soskinuka uzauginau ir tai neturejo zindymui itakos, nemaciau prasmes neduoti blush2.gif
Atsakyti