QUOTE(coraxas @ 2011 11 09, 11:48)
Valstybineje istaigoje taip pat gali susimoketi i kasa uz gimdyma pasirinktam gydytojui (net tam paciam gydytojui, kuris dirba BAKe) ir sau ramiai gimdysi. Nereikes jokiu vokeliu, tik gimdymo ikainiai kardinaliai skiriasi. Taciau zinai, kad tau ir vaikeliui bus vietoje suteikta skubi pagalba ir nereikes niekur vaziuoti
Tai čia jau nuo gydytojo ir susitarimo priklauso... Mano supratimu, is į kasa oficialiai sumokėtų pinigėlių tik nedidele dalis nubyra gydytojui (taisykit mane, jei klystu). Ir į kasa moki tik todėl, kad gydytojas atvaziuoja ne savo pamainos metu (kitaip ko gero net nebutu galima pateisinti, ką jis veikia ligoninėje ne savo darbo metu). Taigi is to oficialaus susimokejimo mano nuomone naudos is esmės jokios nėra.
O ta skubi pagalba - tai čia kaip jau pasiseks... Jei visos aplinkybes laimingai susiklostys - gal ir bus ta pagalba, gal net ir skubi...
Papildyta:
QUOTE(SoJa @ 2011 11 10, 10:42)
Geriau jau buti paranojike ir kreiptis i medikus, kad ir be reikalo, nei laidoti savo artimuosius.
Papildyta:
o kam duoti likusiam personalui? Ir kokiam? Ir uz ka?
Papildyta:
taip, jei atvaziuoja ne savo pamainos metu reikia moketi i kasa. Jei priims gimdyma savo pamainos metu galit ir nieko nemoketi, priklauso nuo Jusu noro ir isitikinimu. Nieks Jusu nepersekios ir nieko nereikalaus jei nuspresit uz atlikta darba tiesiog pasakyti "aciu".
Man irgi dažnai kyla klausimas, kam ir už ką duoti - juk už savo darbą jie gauna atlyginimą kaip ir visi žmones, vieni daugiau, kiti mažiau. Deja, mano ir mano labai artimu žmonių patirtis rodo, kad duoti REIKIA visiems ir už viską. Nuo sanitaru iki skyriaus vedėju. Nes kad visu pirma jie atliktų savo darbą gerai, turi susimoket. O po to jau ir ačiu galima pasakyt.
Džiugu, jei yra ir kitokiu patirciu. Tikiu, kad yra savo darbą mylinciu ir su malonumu ji dirbančiu mediku. Bet jei tik turėčiau pakankamai pinigu, niekada nenorėčiau žaisti šioje "loterijoje".