Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos ir Amerikos klinika

QUOTE(skrite @ 2012 05 16, 15:12)
O gal kuri zinote, kiek gimdyviu is BAKo tenka isvezti i santariskes ar antakalni del kilusiu komplikaciju gimdymo metu?

Man labai idomu, nes tas pasakymas, kad kiekviena turi ivertinti rizika, labai jau neaiskiai skamba. Nu neisivaizduoju, kaip man ta rizika sau isivertinti.

Ruosiuosi pirmajam gimdymui, neisivaizduoju, ko tiketis - lengvo ar sunkaus. Tai kaip isivertinti sau ta rizika? As tik galiu zinoti, kad sakykim noriu malonaus elgesio, svarios aplinkos, demesio, patogios pogimdyvines palatos bei prieziuros ir individualios pagalbos. Bet visi sie dalykai tera antraeiliai, pirmoje eileje medicinine gimdymo puse apie kuria nieko neismanau.

Visur girdziu tik neigiama nuomone apie gimdyma BAKe, del tos rizikos `o kas jei?`. Todel idomu butu suzinoti statistika, kiek gimdyviu gimdymas pasibaigia vezimu i valstybine ligonine?

tikrai nezinau ar yra kurnors viesa tokia statistika g.gif galima nebent pas juos pacius uzklausti
bet siaip itariu, kad tikrai nedidelis skaicius bus
o rizika jie ir patys ivertina, jei gydytojas mato, kad gali kilti komplikaciju jie rekomenduoja gimdyti kitur patys, t.y. nepasiraso sutarties, o ir idealiu atveju sutartis pasirasoma tik 37 savaite
Atsakyti
QUOTE(skrite @ 2012 05 16, 16:12)
O gal kuri zinote, kiek gimdyviu is BAKo tenka isvezti i santariskes ar antakalni del kilusiu komplikaciju gimdymo metu?

Man labai idomu, nes tas pasakymas, kad kiekviena turi ivertinti rizika, labai jau neaiskiai skamba. Nu neisivaizduoju, kaip man ta rizika sau isivertinti.

Ruosiuosi pirmajam gimdymui, neisivaizduoju, ko tiketis - lengvo ar sunkaus. Tai kaip isivertinti sau ta rizika? As tik galiu zinoti, kad sakykim noriu malonaus elgesio, svarios aplinkos, demesio, patogios pogimdyvines palatos bei prieziuros ir individualios pagalbos. Bet visi sie dalykai tera antraeiliai, pirmoje eileje medicinine gimdymo puse apie kuria nieko neismanau.

Visur girdziu tik neigiama nuomone apie gimdyma BAKe, del tos rizikos `o kas jei?`. Todel idomu butu suzinoti statistika, kiek gimdyviu gimdymas pasibaigia vezimu i valstybine ligonine?

Pasenusi mano statistika, bet vis dėl to... Kai bake lankiausi pries pirma gimdyma (2008 m antra puse), kaip tik uzklausiau akuseres dėl to vežimo į Santariškes. Dabar bijau pameluoti, bet iki to laiko buvo berods vos vienas atvejis, kai reikėjo vežti į kita ligonine. Po antrojo gimdymo (taip pat bake 2010 balandis) lygtai girdėjau, kad buvo dar vienas atvejis, kai vėl kitur vežė (jei neklystu, apie tai kazkas rašė ir cia forume). Tai štai tokia ta statistika... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuika: 24 gegužės 2012 - 14:25
Neseniai gimdziau Bak'e ir galiu pasidalinti savo ispudziais. Dziaugiuosi, kad viskas praejo sklandziai, nebuvo jokiu komplikaciju ir papildomu intervenciju. Vis tik siek tiek nusivyliau tuom, kad nors su gydytoju buvau sutarusi, jog noriu, kad vyras nukirptu vaikui virkstele, kad vaikuti padetu ant krutines ilgesniam laikui tam, kad butu oda-oda kontaktas ir jis pats susirastu kruti, taciau gimdymo metu tai nebuvo padaryta. Vyras net nespejo sureaguoti, kai vaikui virkstele buvo jau nukirpta - nors jis buvo gimdykloje, niekas net nepaklause del sito dalyko. Antra, kudikeli padejo man ant krutines ir tuoj pat norejo nuimti, taciau papriestaravau ir jis pabuvo kelias min kol gime placenta. Tada kudiki paeme, suvyste ir idave vyrui. Panasu, kad jiems tiesiog paprasciau viska kuo greiciau uzbaigti ir skirstytis namo, nes personalas sukvieciamas butent tavo gimdymui, o paskui issiskirsto kas sau.
Na bent jau, kai mane susiuvo, padave kudiki pamaitinti ir taip mes prabuvome gal ilgiau nei valanda. Apskritai, man nelabai patiko, kad gimdykloje stangu metu buvo per daug zmoniu - du daktarai, akusere, sesele ir kt. Jauciausi kaip kokioj scenoj...
Siaip pogimdyvine prieziura gera, aplinka maloni ir skanus maistas. Taciau kita karta ko gero rinkciausi naujagimiui palankios ligonines statutsa turincia ligonine, kur buciau tikra, kad su ka tik uzgimusiu kudikeliu bus elgiamasi taip, kaip ir turi buti elgiamasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo puike123: 02 birželio 2012 - 15:31
Greitu metu gimdysiu BAK'e, tad galesiu pasidalint ispudziais.
Kolkas esu labai patenkinta ir nestumo prieziura ir gydytoju, tikiuosi kad ir gimdymas praeis sklandziai.
Atsakyti
Aš gimdžiau šioje klinikoje dar 2006 m. Daug kas pasikeitė nuo tų laikų, tačiau tuo metu negavau to, ko tikėjausi. Vienintelis dalykas, kurį užtikrintai galiu pasakyti: gimdyti reikia visdėlto specializuotoje ligoninėje. BAK'e gerai (jeigu finansai leidžia) atlikti planines operacijas, suleisti lašelines (pvz., roto viruso atveju, vaiką laikėme ten, nes infekcinis Santariškėse iki šiol primena karo laikus).
Bet gimdyti visdėlto reikia VGN ar pan.
Šiuo metu laukiuosi antro vaikelio. Ten apie gimdymą privačiuose klinikose net nesvarstome. Bet tai subjektyvi nuomonė ir tikrai jos niekam už pagrindą imti nepatarčiau
Atsakyti
IAK - idomi nuomone.
O ka tada daryt gimdyvems kurios nera is didziuju miestu - Vilniaus, Kauno, Klaipedos?
As pvz. esu is sakykim provincijos, yra pas mus mieste ir ligonine ir gimdykla, bet iskilus kazkokioms komplikacijoms visada greitaja veza arba i Vilniu arba i Kauna, prireikus cezario cia daryti ji privengiama, delsiama, nes ne visi budintys gydytojai nori/yra pakankamai igude daryti cezario pjuvi ir pan. Gerai jei viskas gerai ir lengvai, o jei ne?
As suprantu kad visi geriausi ir labiausiai kvalifikuoti gydytojai yra didziausiuose miestuose ir didziausiose ligoninese, taciau negali visos gimdyves suvaziuot gimdyt i tris miestus biggrin.gif
Atsakyti
Jau galiu pasidalint savo ispudziais biggrin.gif
Gimdymo metu iskilo siokiu tokiu komplikaciju, taciau greitos gydytoju reakcijos deka viskas baigesi gerai.
Esu labai patenkinta tiek pacia prieziura gimdymo metu o ypac pogimdyvine prieziura!
Jei dar kada nors gyvenime sukvailiociau, tai gimdyciau tik BAK'e.
Atsakyti
QUOTE(mazuika @ 2012 03 29, 19:33)
Nagi tikrai, kaip idomu... Sunku patiketi, kad sodra galetu kompensuoti... Bet kad ir prie paprasto gimdymo rašo, kad 0,00 su sodra. Nu idomu. Gal tikrai kazkas negerai su kainininku

mamytes apsvieskite, kaip ten su tuo gimdymu "su TLK", BAKo puslapyje vis dar gimdymo kaina su TLK yra 0.00 Lt, kas gimdete ten paskutiniu metu, kokia reali, tarkime, nekomplikuoto gimdymo apdraustajai Sodroje kaina ir is ko ji susideda?
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2012 10 22, 11:53)
mamytes apsvieskite, kaip ten su tuo gimdymu "su TLK", BAKo puslapyje vis dar gimdymo kaina su TLK yra 0.00 Lt, kas gimdete ten paskutiniu metu, kokia reali, tarkime, nekomplikuoto gimdymo apdraustajai Sodroje kaina ir is ko ji susideda?

Ten puslapyje matyt ivelta klaida, nekomplikuoto gimdymo kaina su TLK yra 5700lt., be TLK 6600lt, i kaina ieina lovadieniai, gimdymas, anestezija, pogimdyvine prieziura.
Man buvo daromas neplaninis CP, kaina isaugo virs 10 000lt, kiek tiksliai net nzn, saskaitos man nerode, issiunte tiesiai draudimui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 10 22, 13:48)
Ten puslapyje matyt ivelta klaida, nekomplikuoto gimdymo kaina su TLK yra 5700lt., be TLK 6600lt, i kaina ieina lovadieniai, gimdymas, anestezija, pogimdyvine prieziura.
Man buvo daromas neplaninis CP, kaina isaugo virs 10 000lt, kiek tiksliai net nzn, saskaitos man nerode, issiunte tiesiai draudimui  mirksiukas.gif

o koks cia draudimas?
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2012 10 22, 14:23)
o koks cia draudimas?

JSIS draudimas, jis ne lietuviskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 10 22, 12:48)
Man buvo daromas neplaninis CP, kaina isaugo virs 10 000lt, kiek tiksliai net nzn, saskaitos man nerode, issiunte tiesiai draudimui  mirksiukas.gif

Oho doh.gif kokie skaiciai, o as patikejau kad TLK kompensuoja blush2.gif
Atsakyti