Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

as savo sveika vaika pries savaite nuvedziau i darzeli. iskart pamaciau viena mergaite,kuri istisai baisiai kosti. tai visus ir uzkrete. mes esam silpni,tai pastoviai sergam,iskart uzsikreciam nuo kitu. kaip nervina kai atejus pamatau kostinti vaika doh.gif as nedirbu,tai mes 2 menesius istisai namuciuose,nzn ka daryciau jei tureciau darba...
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 01 21, 22:37)
maniskis darziuka jau antrus metus lanko ir ligu vis daugeja, pernai bent pora savaiciu istempdavom, dabar vos 3 dienas
Papildyta:

drisciau su jumis nesutikti, seniau buvo viskas kitaip, moterys galejo imt bilioteni ir nieks negrasino jog uz bilioteni leksi is darbo, todel ir serganciu vaiku darzely tiek nebuvo. mama pasakojo jog ir tvarka buvo grieztesne, aukletojos ryte nepriimdavo sloguojanciu ar kosejanciu vaiku.o dabar kas darosi, net pikta, perku ir vitaminus brangiausius ir kas is to, jei ten pilna serganciu vaiku, vos 3 dieno ir vel sergam.

Aš ir sakau, kad visą sistemą reikia keisti. jeigu aš galėčiau su sergančiu vaiku sedėti namuose ir jį slaugyti, tai jau tikrai nevesčiau į darželį. o tai savaitę lanko vėl snargliai, pasedi namuose savaitę ir vėl tas pats. koks darbdavys su tuo sutiks. todėl ir tenka suktis kaip gali, o ne taip kaip privalai.
Papildyta:
QUOTE(aleksiuke @ 2011 01 21, 22:53)
todėl, kad seniau visiškai kitokia buvo situacija su nedarbingumu, uždarbiais ir pan....
viskas prasideda nuo darbdavių ir socialinės sistemos.... jei nebūtų grėsmės prarasti darbą dėl to, kad pusę mėnesio turi praleisi su sergančiu vaiku namuose ( o ką daryti, jei jų keleta ir serga poeiliui, o ne kartu- išeina jau mėnuo) arba žinosi, kad tavo atlyginimas nesumažės perpus ar išvis dar kažką gautum, tada ir sedėm.. ir darželiuose mažiau sergančių būtų.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lili* @ 2011 01 22, 19:58)
drinks_cheers.gif ir dažniausiai tokios taip ir elgiasi,kad sau laiko namie turėtų matyt  doh.gif  dirbantys tėvai kaip tik stengiasi kuo greičiau tą vaikelį pagydyt,kad neįsisrgtų, kad netektų ilgai po to namie slaugyt

o kaip vertinti namuose dirbančius tevus? g.gif ir dėl to darbo kartais tenka visą dieną reikalais važinėti po miestą ir t.t.
Atsakyti
Na mamytes ka gi darysi,va pradejom pratintis prie darzelio sia savaite.pavaiksciojom,aisku sloga garantuota. Dar prie sito kosulys dasidejo. 31d sio men man i darba po motinystes atostogu,o va dukrai db 37.8 ir jau kelios val kaip laikosi doh.gif nei kyla nei krenta g.gif nu kazkoks uzburtas ratas. Su vyresnele dvi savaites dirbdavau,dvi ja slaugydavau. Bet ka darysi? Juk uz kosuli ar snargli biletenio neduoda,a kaip dirbt?Reik stiprint imuniteta g.gif
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2011 01 23, 14:41)
o kaip vertinti namuose dirbančius tevus? g.gif ir dėl to darbo kartais tenka visą dieną reikalais važinėti po miestą ir t.t.

nekalbam apie tokius atvejus, zinau kad tos mamos tikrai nieko nedirba, po pardes visa diena vaiksto... o vaikui snargliai taskos nuo rugsejo pabaigos, zodziu.... net pati auklyte man skundesi kai kalbejom, sako va kaip gaila kad kiti vaiku neziuri o kiti is pakutiniuju ziuri kad tik sveikas vaikas ateitu ir kitu neuzkrestu. manyciau tokiu serganciu aukletoja turetu nepriimti ir viskas, per 1-2 sergancius vaikus didzioji dalis vaiku mamu negali dirbti. manes darbdavys po pirmo biliotenio paprase kad iseiciau is darbo
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2011 01 23, 14:41)

paskaitykit mano postą dar kartą mirksiukas.gif tada nereikės manęs to klausinėti 4u.gif ir reikšti nepasitenkinimą nepagrįstai smile.gif

QUOTE(veiducka @ 2011 01 23, 21:43)
nekalbam apie tokius atvejus, zinau kad tos mamos tikrai nieko nedirba, po pardes visa diena vaiksto... o vaikui snargliai taskos nuo rugsejo pabaigos, zodziu.... net pati auklyte man skundesi kai kalbejom, sako va kaip gaila kad kiti vaiku neziuri o kiti is pakutiniuju ziuri kad tik sveikas vaikas ateitu ir kitu neuzkrestu. manyciau tokiu serganciu aukletoja turetu nepriimti ir viskas, per 1-2 sergancius vaikus didzioji dalis vaiku mamu negali dirbti. manes darbdavys po pirmo biliotenio paprase kad iseiciau is darbo

drinks_cheers.gif va būtent aleksiuke apie tai ir aš rašiau ankestesniam poste 4u.gif
Tikrai tokių ne vienas atvejis, kai mamaytė po pardesa rab nagus prisiauginėja arba dar geriau ir man reikai poilsio blink.gif arba noriu su drauge neuiet į kavinę paplepėt... va apie tokias mamas kalba, va tokiso kelia pasipiktinimą, o dirbantys namie ar ne, jie tikrai kur kas greičiau stengiasi užbėgt ligai už akių, neleist įsisrgt, kad po to nebūtų ilgo gydymo 4u.gif
Atsakyti
Idomią filosofiją įvaldėt.. Dirbančios gali į daržą vesti vaikus ir sergančius, o nedirbančios - ne g.gif Koks aplamai skirtumas, ta mama dirba ar nedirba, jei vaikai snarglioti su temperatūrom tempiami? Aplamai viskas remiasi grupės tėvų žioplumu. Pakeisti viską galima, jei tik noro yra.. Keli skundai atitinkamoms institucijoms ir nebenorėtų niekas tų smurglų tarp sveikų įleisti. Jei darbas brangus - lai samdosi mamos aukles ar giminaičių nedirbančių ieškosi ir tiek tos bėdos. Tas pats ir su darbdaviais, niekas neturi teisės išmesti vien dėl to, kad vaikas serga ir mama imasi nedarbingumo lapus.. Kitas klausimas, jei nenorit už save pastovėti. Jūsų paprašo išeiti, nuolankiai nuleidžiate galvelę ir kiūtinat lauk? Žinokit tokius darbininkus ir aš išmėtyčiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lili* @ 2011 01 23, 21:54)
paskaitykit mano postą dar kartą  mirksiukas.gif tada nereikės manęs to klausinėti  4u.gif ir reikšti nepasitenkinimą nepagrįstai  smile.gif

nepasitenkinimą nereiškiu, tiesiog klausiu- įdomu būtų atsakymą paskaityti..
Aiškinu konkrečiai- pati dirbu namuose- siuvu (legaliai ir t.t.), tenka ieškotis medžiagų, nuvažiuoti nupirkti ir t.t. - čia aš vadinu važinėjimas darbo reikalais 4u.gif , kartais tenka sugaišti tikrai visas darbo (8-16 h) valandas. Bet aš tai dirbu, nesvarbu, kad namuose, o ne kokiam ofise cool.gif
Todėl ir rūpi- koks požiūris į tokias, kaip aš- dirbančias namuose. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aleksiuke: 24 sausio 2011 - 10:20
Pas mus darzelyje aukletoja pasake, kad sesute vaiksto po grupes ir grieztai tikrina, kad nebutu serganciu, be to labai grieztai ziuri, kad visi po ligos pazymas nestu, ypac dabar kai epidemija i viska dar griezciau ziuri. Manau svarbu darzelio pozicija, kazkur visiem dzin, kitur va rupinasi, kad neatsirastu iprotis vesti serganciu vaiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 01 23, 23:14)
Kitas klausimas, jei nenorit už save pastovėti. Jūsų paprašo išeiti, nuolankiai nuleidžiate galvelę ir kiūtinat lauk? Žinokit tokius darbininkus ir aš išmėtyčiau  bigsmile.gif

Žodžiais daug ką galima, o realybėje būna paprasčiau išeiti savo noru, nei už sufabrikuotus nusižengimus, kas nepadės vėliau darbo paieškose mirksiukas.gif

Maniškė eina į darželį trečius metus. Pirmi 2 metai - košmarų košmaras. Kelios dienos darželyje - dvi savaitės namie. Bijojau penktadienių, nes kaip taisyklė tą naktį išlįsdavo kosulys, nesvarbu, žiema ar vasara doh.gif Tai gerai, kad darbas valdiškas, ramiai biuletenius imdavau.

Lopšelyje ėjo į savaitinę grupę (nemiegodavo ten naktį), kur buvo pora visą savaitę ten gyvenančių dvynukių. Auklėtojos neprisišaukdavo mamos, kad pasiimtų jau pradedančias sirgti, o paskui girdėdavau, kaip mamytė piktindavosi, kad iki plaučių uždegimo jos susargdino vaikus. O kiek šalia "iškrisdavo" doh.gif

O dabar lyg kas apsivertė. Sirgo tik lapkritį. Tfu tfu tfu, kad neprasišnekėčiau unsure.gif
Atsakyti
As renkuosi vaiko sveikata, o ne pastovias ligas - kosulius, snarglius ir temperatura. As nedirbtu. I darzelii ejom tik del to "tobulejimo". Aciu, gana, tobulejau tik as, bandydama israsti stebuklingiausius vaistus nuo visu galimu persalimo ligu. Jei nera kitu iseiciu - taip darzeliukui, bet jei yra - buvimas kartu su vaiku namuose yra pats geriausias dalykas! Gal as jos neismokysiu visu dainu ir zaidimu kuriu moko ten, bet mokytis pazinti raideles, spalvas ar kaska panasaus visada galima ir namie. Vienintelis minusas bunant namie yra tas kad cia nera bendraamziu. O darzeliuose vaikai sirgo, serga ir sirgs. Taip bus visada. Mano nuomone tokia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rrasytia: 24 sausio 2011 - 14:20
QUOTE(maximuz @ 2011 01 23, 09:49)
as savo sveika vaika pries savaite nuvedziau i darzeli. iskart pamaciau viena mergaite,kuri istisai baisiai kosti. tai visus ir uzkrete. mes esam silpni,tai pastoviai sergam,iskart uzsikreciam nuo kitu. kaip nervina kai atejus pamatau kostinti vaika doh.gif as nedirbu,tai mes 2 menesius istisai namuciuose,nzn ka daryciau jei tureciau darba...

Identiška situacija pas mus grupėj verysad.gif . Ačiū dievui turiu savo mamą, kuri jau mėnesį sėdi su mūsų vaiku namie, nes man jau gaila vaiko, per šį rudenį 3 antibus teko gert ir vis ta mikoplazma, kurią išnaikinam, o nuėjus į grupę - vėl atgal gaunam, nes irgi viena asaba ištisai kosinti vaikšto, bet turbūt tam vaikui nei tempos nei nieko nėra, tai ir tąsosi po grupę ištisai, o maniškis nei lavintis nei šokti negali, namie tupi. Pas mus darže anei jokios propagandos apie sveikatą nėra, nors kokį sumautą plakatą pakabintų ar ką sveikatos tema.
Atsakyti