QUOTE(city @ 2006 01 25, 01:26)
Ačiū už nuraminimą, bet tą tyrimuką vis tik pasidarysiu bus ramiau
Jei tik yra nors menkiausia rizika

, tyrimą darytis netgi būtina, tik panikuot nereikia, jei nėra toxopl. simptomų (padidėję limfmazgiai, silpnumas, kartais ir temperatūra).
Rizikos būtų tokios:
- nusilpęs imunitetas plius "kontaktuojate" su neaiškiom sąlygom pagamintu - t.y. bufetiniu-valgykliniu maistu (aktualu, kas dirba ligoninėse, mokyklose ir pan., žodžiu, įstaigose, kur nėr kur kitur pavalgyt). Ši zaraza plinta kad ir, tarkim, pjausčius užkrėstą mėsą, tuo pačiu peiliu pjaustyt daržoves ir daryt salotas visai "ne prie ko".
- NEVALGYTI žalios mėsos NĖ UŽ KĄ (jokių neiškepusių kepsnių, šašlykų, totoriškų bifšteksų ir pan.). Beje, toxopl.persirgęs labai didelis procentas prancūzų, nes ten labai mėgstamas panašus maistas.
- katinukai yra vieni iš šio viruso nešiotojų, jis pasidaugina užsikrėtusio katinuko organizme ir pasišalina su jo išmatomis. Realiai pavojinga gali būti

valyti katino "tualetą" be pirštinių. Bet jei neleidžiate katino į lauką, apsikrėsti jam šansai tokie pat kaip jums

- jei abu užvalgysit tos pačios neiškepusios mėsytės su toksoplazmom, tai greičiausiai abu ir sirgsit, o jei ne, iš kur jis tą virusą pagaus?
Čia išvardintos ne tiek lietuviška pasenusios vadovėlinės (kur be galo akcentuojamas katinų "pavojus"), kiek labiau užsieninės-šiuolaikinės, mūsų sąlygom tinkančio + infektologų praktikoje stebimos rizikos.