Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Izolda @ 2008 06 25, 09:44)
Na va, dabar ik perskaičiau temos autorės laišką, tai visai baugu pasidarė. Jau kokia trečia savaitė vis paskinu ir pavalgau braškių tiesiai iš lysvės  doh.gif  unsure.gif

Gal kuri žinot ar daro kur Kaune privačiai toksoplazmozės tyrimą be jokio siuntimo? Tiesiog panorėjau, nuėjau ir išsityriau.
Papildyta:
Dar norėjau paklaust, ar galima kažką pamatyti iš įprastų kraujo tyrimų? Na kad sukeltų kas įtarimą. Gydytoja sakė, kad mane jie geri.

Aš Kaune pasidariau Endemike Putvinskio g., nuėjau be jokio siuntimo, kainavo 70 lt (dariausi IgG ir IgM). O sugalvojau nes namie turime katinėlį. Nors gydytoja sakė nebūtina, katinas naminis, bet aš vis tiek dėl šventos ramybės pasidariau. Atsakymas buvo po savaitės ir pačiai ramiau (IgM neigiamas, o IgG normos ribose).
P.s. Nepamačiau Izolda, kad jau kraują pridavei ir parašiau. Na gal dar kam nors reikės. Lauksim tavo rezultatų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miriam: 26 birželio 2008 - 13:18
QUOTE(Izolda @ 2008 06 26, 12:03)
O dabar ir susimėčiau.. Gal čia man ne peršalimas visai, gal toksoplazmozė  blink.gif

Gerklę skauda, kosčiu, temp. 37, silpna.. Arba jau kraustausi iš proto čia prisiskaičius..  unsure.gif

Padaviau šiandien kraują dėl toksoplazmozės, po savaitės bus rezultatai. Tikiuosi viskas bus gerai..  unsure.gif

Na, žinoma, viskas bus bent aišku. O gal plius dar ir gerai mirksiukas.gif

Gąsdintis tai nereikia, bet toksoplazmozė praktiškai tikrai gali pasireikšti kaip koks virusas - temperatūra, gerklė ir pan., todėl geriau nestuke.gif pasidaryti tą tyrimą ir neprifantazuoti visokių baisių dalykų iš anksto. Va, jei jau tyrimai teigiami, tada blogiau, bet ir tai nėra padėties be išeities - tada jau ir žiūri, ką daryt, gydaisi.
Atsakyti
QUOTE(Momo @ 2008 06 23, 23:29)
Pastebeta, kad turintys toksoplazmu zmones labiau linke veluoti ir rizikuoti. Va tiek ziniu apie poveiki zmogui.

As irgi kazkaip paskutiniu metu veluoti megstu doh.gif gal cia irgi toksoplazmozes itaka g.gif O gal del to, kad du mazus vaikus turiu g.gif Bet siaip gali tikrai toxo paveike unsure.gif pati pastebejau, kad uzdelsto veikimo pasidariau doh.gif O gal cia tiesiog nuovargis g.gif Tikejausi, kad su laiku, kai vaikai paaugs praeis, o dabar net nezinau... blink.gif
Atsakyti
Mano irgi kraujo tyrimai rodo, kad neturiu imuniteto tokspl.
Gydytojas liepe YPAC ziureti, kad mesa gerai butu paruosta, nevalgyti zalios ar kokios nepilnai pagamintos, plauti darzoves (kazkaip jis pabreze salotas),
paskui knygoje apie nestuma dar paskaiciau, kad gerai butu netureti kontakto su kaciu ir sunu ismatom, netgi kai jie naminiai. Raso, kad gyvuneliu wc tegul valo kas nors kitas, ne nestuke.gif .
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2008 06 27, 09:27)
As irgi kazkaip paskutiniu metu veluoti megstu  doh.gif gal cia irgi toksoplazmozes itaka  g.gif O gal del to, kad du mazus vaikus turiu  g.gif Bet siaip gali tikrai toxo paveike  unsure.gif pati pastebejau, kad uzdelsto veikimo pasidariau  doh.gif O gal cia tiesiog nuovargis  g.gif  Tikejausi, kad su laiku, kai vaikai paaugs praeis, o dabar net nezinau...  blink.gif

klinikiniai toksoplazmozes simptomuose nevisada pasireiskia...o tuo labiau velavimas tai tikrai ne toksoplazmozes simptomas.o laiko stokos mirksiukas.gif
reikia maziau ieskot simptomu. jei jau labai neramu nueit ir pasidaryt kraujo tyrimus. Kai daktarai sako kad nereikia tai cia jau jiems sprest...bet...pvz as gyvenime neturejau katino ir neglosciau, nes as ju nekenciu...ir turiu umia toksoplazma..matyt nuo zalios mesos,nes megeja paragaut farso ir saslyko...
pasikartosiu, jei neramu darykit tyrimus..

PS. pora puslapiu atgal imenciau metodine medzia apie toksoplazma. kam idomu paskaitykit mirksiukas.gif o jei kils klausimu galit rasyt i AZ man. kai as su ja gyvenu tai nemazai domejausi...
Atsakyti
QUOTE(Irmina_B @ 2008 06 27, 14:01)
ir turiu umia toksoplazma..matyt nuo zalios mesos,nes megeja paragaut farso ir saslyko...

o prie ko cia saslykas, ka turi galvoje:
ar bendrai saslyko nevalgyti geriau,
ar valgyti, bet gerai iskepta g.gif

as vasarai atejus galvoju valgyti saslyku bigsmile.gif zinoma, jei jie gerai iskepti. Knygoje skaiciau, kad si infekcija mesoje isnyksta jau prie 54C temperaturos, tai iskepus gal neapsikresiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmina_B @ 2008 06 27, 16:01)
klinikiniai toksoplazmozes simptomuose nevisada pasireiskia...o tuo labiau velavimas tai tikrai ne toksoplazmozes simptomas.o laiko stokos mirksiukas.gif
reikia maziau ieskot simptomu. jei jau labai neramu nueit ir pasidaryt kraujo tyrimus. Kai daktarai sako kad nereikia tai cia jau jiems sprest...bet...pvz as gyvenime neturejau katino ir neglosciau, nes as ju nekenciu...ir turiu umia toksoplazma..matyt nuo zalios mesos,nes megeja paragaut farso ir saslyko...

PS. pora puslapiu atgal imenciau metodine medzia apie toksoplazma. kam idomu paskaitykit mirksiukas.gif  o jei kils klausimu galit rasyt i AZ man. kai as su ja gyvenu tai nemazai domejausi...

As irgi niekada neturejau kaciu, ir nelabai jas glostau, bet va padarius tyrima nestumo metu isaiskejo, kad neseniai persirgau toksoplazmoze verysad.gif nors "rizikos faktoriams" nelabai galiu save priskirti: kaciu neglostau, zalios mesos nemegstu. Bet aisku kazkur sugebejau pasigauti verysad.gif
Gyvenime nepagalvociau, kad susirgau ta toxoplazmoze doh.gif

Beje, nestumo metu jau tiek prisikaiciau apie ta toxa, tiek visokiu minciu i galva lindo doh.gif Bet labai padejo gyd. Marcinkute ir Krasovskaja thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 27 birželio 2008 - 18:22
Sveikos visos issigandusios busimos mamytes 4u.gif
Dar pries daugiau nei metus pati su baime skaitynejaus apie toksoplazmoze.. Man kai ja "aptiko" gydytoja saltu veidu paaiskino, jog toksoplazmoze nulemia apsigimimus "naaa, gali but kurcias, ar aklas.." - spekit kaip jauciaus.. blink.gif mano IgM ir IgG buvo teigiami.. vazynejau ir i Zveryno infekcini, ir i Santariskes, dar ir poliklinikoj periodiskai, zodziu visur "siurbe krauja" ir stebejo kaip auga rodikliai.. Gaila kad visur ir visi lauke "didejanciu skaiciuku" ir netaike gydymo. Galiausiai po dvieju menesiu lakstymo per visas istaigas Santariskese pasidariau avediskumo testa (parodo kaip seniai uzsikretei) - procentas buvo aukstas, o tai thumbup.gif aisku dar pries tai papuoliau pas nuostabia genetike E.Benusiene - ipute tiek pozityvo, kuris tikiuos kazkokia dalelyte persiduos ir Jums wink.gif
Visoms ir siuliau iskart ta testa ir pasidaryti.. (labai buvau nustebus, kad man iskart jo nepaskyre schmoll.gif )
Sekmes Jums visoms!
Nepergyvenkit, viskas bus thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sekretore @ 2008 06 27, 16:42)
o prie ko cia saslykas, ka turi galvoje:
ar bendrai saslyko nevalgyti geriau,
ar valgyti, bet gerai iskepta  g.gif

as vasarai atejus galvoju valgyti saslyku  bigsmile.gif zinoma, jei jie gerai iskepti. Knygoje skaiciau, kad si infekcija mesoje isnyksta jau prie 54C temperaturos, tai iskepus gal neapsikresiu  unsure.gif

nu matai seip nestukem nepariama valgyt saslyko, kumpio ir daug kitokiu patiekalu kurie gali but nevisai iskepe..as sakydama kad nuo saslo pasigavau, tai turejau omeny zalia mesa,nes visada buvau megeja paragaut..bet ar nuo to ar ne tiksliai pasakyt niekas negali.
Kaip pvz gydytoja sake, kad namie reikia turet dvi pjaustymo lenteles. viena mesai, kita viskam kitam. nes tai kad nupjauni po vandeniu bakteriju nenuplausi...
del tempertaturos, tai as kiek skaiciau kad jos isnyksta 60C, bet cia skirtumas mazas ax.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Norėjau paklausti dėl to taksoplazmozės tyrimo ax.gif Ar reikia ji darytis nevalgius, ar galima valgyti?
Pirmadieni eisiu tirtis 16 val, tai galvoju negi tiek laiko alkanai sedet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutyte @ 2008 06 28, 13:45)
Sveikutės  smile.gif
Norėjau paklausti dėl to taksoplazmozės tyrimo  ax.gif  Ar reikia ji darytis nevalgius, ar galima valgyti?
Pirmadieni eisiu tirtis 16 val, tai galvoju negi tiek laiko alkanai sedet  doh.gif

Tikrai gali ramiai valgyti mirksiukas.gif tai neturi jokios itakos tyrimo rezultatams
Atsakyti
QUOTE(E_rika @ 2008 06 27, 23:11)
Sveikos visos issigandusios busimos mamytes  4u.gif
Dar pries daugiau nei metus pati su baime skaitynejaus apie toksoplazmoze.. Man kai ja "aptiko" gydytoja saltu veidu paaiskino, jog toksoplazmoze nulemia apsigimimus "naaa, gali but kurcias, ar aklas.." - spekit kaip jauciaus..  blink.gif mano IgM ir IgG buvo teigiami.. vazynejau ir i Zveryno infekcini, ir i Santariskes, dar ir poliklinikoj periodiskai, zodziu visur "siurbe krauja" ir stebejo kaip auga rodikliai.. Gaila kad visur ir visi lauke "didejanciu skaiciuku" ir netaike gydymo. Galiausiai po dvieju menesiu lakstymo per visas istaigas Santariskese pasidariau avediskumo testa (parodo kaip seniai uzsikretei) - procentas buvo aukstas, o tai  thumbup.gif aisku dar pries tai papuoliau pas nuostabia genetike E.Benusiene - ipute tiek pozityvo, kuris tikiuos kazkokia dalelyte persiduos ir Jums wink.gif 
Visoms ir siuliau iskart ta testa ir pasidaryti.. (labai buvau nustebus, kad man iskart jo nepaskyre schmoll.gif )
Sekmes Jums visoms!
Nepergyvenkit, viskas bus  thumbup.gif  mirksiukas.gif

Tai kad profesionaliai gydant iš karto ir skiria tą tyrimą. Man infektologė Marcinkutė patį pirmą susitikimą liepė lėkti ir kuo greičiau jį padaryti. Tikrai nežinau, kodėl buvo laukta du mėnesius...
Atsakyti