Sveiki
Kaip tik dabar su MB dirbam ties mūsų "svajonių" namuko projektu. "Svajonių", nes pirmiau žiūrim į $, o tik po to į tai ko norim ar kas gražu.
MB pats tikisi parengti projektą. Pasiskaitę STR lyg ir radom, kad turi tam teisę.
Pap.info: Namuką "tipo" rekonstruosim, t.y. statysim ant senų pamatų senoj sodyboj. Tai jau dabar esam įsprausti į šiokius tokius rėmus.
Labai naudingi jūsų pastebėjimai ir komentarai (tik ten ku be bykčių ...)
Visų temų neskaičiau, nes jau ir taip nuo SM statybų klausimu varva akys

Bet turiu keletą klausimų "specams(-ėms)" ir specams (-ėms)
i) Kaip dėl dviejų įėjimų į namą? Neradau, kad diskutuotumėt ir daugumoje projektų yra vienas. O man taip gražu du

ir taip norisi dviejų

Pagal seną projektą ir buvo du įėjimai.
ii) Kaip dėl katilinės? Ji būtina? Ar gali būt namo šildymas tik židiniu ir nuvestais ortakiais į IIa.? Man labai norisi židinio, o ir pas kelis pažįstamus teko matyt tik židiniu šildomus namus (tiesa tik Ia su mansarda, kai mes planuojam IIa statyt).
iii) Kokį stogą išeina daryt pigiau? Architektai vis tiek nusimano apie tai

Planuojam daryt dvišlaitį su 25-30 nuolydžiu ir nešiltinti. Perdangą tik apšiltinti. Paskaičiau,kad vienašlaičiai pigiau atseina, bet jau taip man jie "nesižiūri, ypač senoj sodyboj
iv) Ar būtinas WC antram aukšte? Ar tai tik potogumo dalykas? Kažkaip šiuo klausimu nuomonės neturiu

Kaime kur vasarodavom visi namai buvo su vienu san mazgu, tai kitaip net neįsivaizduoju
------------------------------------------------------------------------------------------
Deitos plane pirmiausia užkliuvo, kad WC nuo durų toli

Maži vaikai, dažnai būna lauke, o užbėgant namo tik į WC retas mažylis nusirengs ir nusiaus batus

Suprantu, kad patogu, WC šalia virtuvės, kad visi vandenys šalia būtų, bet jau visų paminėta skalbykla šitą paneigia.

Na ir žinoma koridorius užkliuvo