QUOTE(Ingusia31 @ 2010 05 18, 08:59)
Sveikos konditeres. Esu normaliai pabrendusi motera bet tik daba pirma karta savo gyvenime noriu kazka padaryti is tortu gimines

ir aisku pirmaji bandyma butinai sugalvojau padaryti per vyro gimtadieni kaip geros zmonos siurpriza

.Vakar visa nakti studijavau receptus tortu. Kaip supratau tortai tai teisingai iskeptas biskvitas, o visa kita improvizacija su pertepimais (grubiai tariant). Labiausiai man uzkliuvo kad daugelis megsta "juodaji miska", todel galvoju remtis sio torto gaminimo pavyzdziu ir man pasistojo keletas klausimu:
1. Ar svarbu naudoti butent pagal si recepta keptus biskvitus (kiek daug skonio jis pakeicia i geraja puse toje torto skonio gamoje), nes turiu galimybe gauti naturalu iskepta biskvita
2. Kiek tai yra "biskvito lakstu drekinimas", koks tai kiekis ar vaizdas, ar paspaudus delnu turi dregme sunktis i pavirsiu ar tik lakstui uztenka saukstu keliu, gal puse stiklines skyscio?
3. O jei naudosiu sviesu biskvita, grietinele ir braskes? Kausiu nes buna kai tam tikru produktu derinyje naudoti negalima (pvz zele ir rugstus vaisiai-kiviai)
4. Ar nenaudojate plaktos grietineles standikliu?
5. Kaip supratau ypac gera skoni priduoda tas sokolado pertepimas? Nu vis bandau kazkaip trumpinti recepta kad nenugrybauciau per pirmaji karta
6. Kai kalba eina apie sokolada tortuose ar tai turi buti konditerinis ar sokoladas plytelemis (del kartumo klaisiu 72 proc kakavos ar maziau turi buti?)
7. Jei uogas dedi saldzias su cukrumi uzpiltas ar siaip is sirupo tai gal reiktu sumazinti receptini cukraus kieki kiuose pertepimuose?
PRASAU JUSU NUOMONES APIE MANO SUMASTYTA DERINI , GAL TURITE KOKIU PASTEBEJIMU, LABAI BUCIAU DEKINGA UZ PATARIMUS
Galvoju daryti taip:
Naudoti sviesu biskvita jau iskepta (jei tik as ji gausiu, kitu atveju kepsiu pagal recepta juodaji biskvituka), tada plakta grietinele be standiklio, braskes saldytas uzpiltas ir palaikytas su cukrumi, drekinti vysniu likeriu praskiestu braskiu sirupu, daryti sokoladini pertepima atsizvelgiant i patarimus kad butu minstesnis, virsu daryti sokolado uztepu ir svieziomis braskemis puosti, o sonus grietinele truputi ir trupiniais sausainiu ar biskvito.
Sakykite kas cia gausis taip improvizavus is to ka turiu, kad maziau butu islaidu ir rizikos prisidirbti
#Jei nori butent juodaji miska, tai gali naudot koki kita ruda biskvita, bet visa kita reik daryt pagal recepta, antraip jau nebebus j.miskas
#As laistau labai nedaug, o jei dar zinau, kad tortas bus valgomas po poros dienu, tai tik truputeli apslakstau su saukstu.
#Naudojant sviesu biskvita ir ryskios pslavos vaisius - jie tau nudazys ir grietinele ir pati biskvita

su saldytom braskem neesu darius
#Kai kam tas sokoladinis sluoksnis skanu, kai kam ne

Man tai jis patinka, nes esu sokolado megeja
#Naudoju juodaji sokolada be priedu.
#Uogas, kurios buna ismirkytos sirupe, reikia is pradziu nuvarvinti, kad neistiztu torte labai smarkiai, gali ir grietinele pasileisti.
Ir siaip patarciau, jei jau nori su vysniom, braskem - tai geriau naudoti ruda biskvita, o ir siaip dabar mano favoritas tai yra Asseni sokoladinio torto su karameliniu ir dar kazkokiu ten pertepimu (pamirsau tikslu pav) biskvitas
O juodojo misko biksvitas man kazkodel sunkiai kildavo, vos vos perpjaudavau as ji
Nezinau ar padejau, gal kas kitas profesionaliau patars