Įkraunama...
Įkraunama...

GMP deklaravimas

taip 3000lt jei paskutinis vaikas gimes anksciau nei 2009m smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2010 03 25, 00:15)
taip 3000lt jei paskutinis vaikas gimes anksciau nei 2009m smile.gif
Gime 2007m ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 03 25, 01:16)
Gime 2007m ax.gif

tada tikrai tiek biggrin.gif
Atsakyti
pas mane jau rodo kad deklaracija'PRIIMTA AKTUALI' tai reiskia kad viskas gerai jau galiu laukt pinigeliu? ax.gif
Atsakyti

QUOTE(Melisenda @ 2010 03 24, 22:09)
Labas vakaras smile.gif  dabar truputi nebesuprantu.... vat as nedirbu jau kelis metus. man 26m. gyvenu su tevais. praeitais metais mama piole deklaracija kad susigrazintt dali uz sesers mokslus. juk as toje deklaracijoje nefiguruosiu ir uz mane nereiks moket tas imokas privalomajam med draudimui. dabar jau klaabai neramu pasidare.... Aciu uz atsakyma smile.gif

Ar jūs studijuojate?

QUOTE(zuasta @ 2010 03 24, 22:13)
Ir dar, o man kur nors reikia įrašyti tą sumą kur gavau iš darbo biržos? g.gif

Jos rašyti nereikia. bedarbio pašalpa neapmokestinama

QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 24, 22:43)
na,tai papasakok,kaip ir kur ir ka rasei del tu sodros neismoketu apie 100lt? taip pat kaip uzpildei neapmokestinamuju pajamu lapa? visa diena vargstu,bet nieko neissiaiskinu doh.gif

Užpildykit P priedą, o į pagrindinį lapą jums paskaičiuos koks NPD jums priklausė už 2009 metus, įrašykit į 17 langelį PNPD, ir forma paskaičiuos automatiškai grąžintiną sumą

QUOTE(Avis @ 2010 03 24, 22:44)
Vat tas man ir keista, kad kažkodėl įstatymai nepagrįsti logika  lotuliukas.gif

Taip išeina, kad jei aš turiu sumokėt jiem privalomą sveikatos draudimą, vadinas, jis man turėjo galiot, kai nedirbau? smile.gif Tačiau tada kaip tik labai daug teko lankytis poliklinikose, ir, žinoma, kadangi buvau be soc. draudimo, viską mokėjau sąžiningai į kasą, už kiekvieną paslaugą. Privalomas sveikatos draudimas kaip ir užgarantuoja galimybę kreiptis nemokamai į gydymo įstaigas. Tokios paslaugos aš negavau - tad už ką dabar turiu mokėti? smile.gif Negi už tai, ko man nesuteikė? smile.gif
Čia šiaip tiesiog, pasamprotavimai mano, nekreipkit dėmesio smile.gif Absurdas, ne kitaip....

Na, taip nepaliksiu, bandysiu išsiaiškinti iki galo, šiaip sau mokėt tokių sumų nesiruošiu  schmoll.gif

PSD jūs turėjote mokėti kas mėnesį po 72 Lt, tada būtumėte galėję naudotis sveikatos gydymo paslaugomis nemokamai.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 24, 22:48)
Bijau tave suklaidint.Persiunciau 308 forma,irasiau varda,pavarde,nu tuos pagrindinius dalykus.paspaudziau ant sauktuko ir man ismete visas klaidas,pagal juos ir pildziau.Duomenis paemiau is "elektroniniu valdzios vartu" apie pajamas is sodros ir irasinejau.Ten daug ka sistema pati pildo.

Sodros duomenis gali skirtis nuo VMI. Apie tai jau nekartą buvo rašyta temose. Sodros ir VMI duomenų apskaitos sistema skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 25, 07:50)
Užpildykit P priedą, o į pagrindinį lapą jums paskaičiuos koks NPD jums priklausė už 2009 metus, įrašykit į 17 langelį PNPD, ir forma paskaičiuos automatiškai grąžintiną sumą
Sodros duomenis gali skirtis nuo VMI. Apie tai jau nekartą buvo rašyta temose. Sodros ir VMI duomenų apskaitos sistema skiriasi.

p lapa uzpildziau pagal pleriminaria deklaracija,teisingai padariau?o kur irasyti ta sodros nulupta pasalpa uz vaikus uz viena men,kurioj vietoj ir kokia tikslia suma. o kur sutikrinti duomenis ar teisingi?pleriminarioj deklaracijoj gali buti neteisingi?Mane domina dar ka pildyti reikia N lape,tuscias jis pas mane
Atsakyti
Laba, norejau pasiteirauti del deklracacijos pildymo kai kuriu islygu:)
klausymelis: jei esame su vyru paeme paskola: as bendraskole, jei vyras nepildo deklaracijos, ar galiu as iterpti i savo deklracajija priesa L ir deklaruoti sumoketas palukanas, realiai paskolos mokejiami buvo nuskaitomi tiesiogiai is vyro saskaitos, pavedimus kurion darydavau as, mat vyras laikinai nedirbandis:);
jeigu vyras nedeklaruoja, ar galiu pnpd uz vaikucius pliusuoti ir vyro ir rasyti savo deklaracijoje?smile.gif
aciu uz bet kokia informacija:)
geros dienos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 25, 08:17)
p lapa uzpildziau pagal pleriminaria deklaracija,teisingai padariau?o kur irasyti ta sodros nulupta pasalpa uz vaikus uz viena men,kurioj vietoj ir kokia tikslia suma. o kur sutikrinti duomenis ar teisingi?pleriminarioj deklaracijoj gali buti neteisingi?Mane domina dar ka pildyti reikia N lape,tuscias jis pas mane

Pašalpos iš sodros rašosi į P priedą. Daugiau niekur jos rašyti nereikia. Pagal jūsų pajamas paskaičiuos koks NPD priklausė ir perskaičiuos pajamų mokestį.
15 langelyje matysis NPD, kuris turėtų būti (teoriškai) didesnis už Sodros faktiškai pritaikytą.
Preliminarioj deklaracijoj turėtų būti teisingi duomenis, bet irgi su išlygom. Sodra teikdama savo deklaracijas apie mums išmokėtas pašalpas įtraukė vieną nereikalingą mėnesį, dėl to jų deklaruotos pajamos padidėjo, nors taip neturi būti.
Bet kiekvienu atveju reikėtų žiūrėti individualiai, gal jums ir teisingai deklaravo.

N lape nieko rašyti nereikia, nebent gavote neapmokestinamų pajamų, kurios turi būti deklaruojamos. Sąrašas išvardintas deklaracijos taisyklių priede

QUOTE(vaivoskinas @ 2010 03 25, 08:33)
Laba, norejau pasiteirauti del deklracacijos pildymo kai kuriu islygu:)
klausymelis: jei esame su vyru paeme paskola: as bendraskole, jei vyras nepildo deklaracijos, ar galiu as iterpti i savo deklracajija priesa L ir deklaruoti sumoketas palukanas, realiai paskolos mokejiami buvo nuskaitomi tiesiogiai is vyro saskaitos, pavedimus kurion darydavau as, mat vyras laikinai nedirbandis:);
jeigu vyras nedeklaruoja, ar galiu pnpd uz vaikucius pliusuoti ir vyro ir rasyti savo deklaracijoje?smile.gif
aciu uz bet kokia informacija:)
geros dienos smile.gif

Paskolą deklaruoti galite, L priede įrašykite vyro asmens kodą.
PNPD prisitaikyti galite tiek, kiek jo neprisitaikė vyras.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 25, 09:39)

N lape nieko rašyti nereikia, nebent gavote neapmokestinamų pajamų, kurios turi būti deklaruojamos. Sąrašas išvardintas deklaracijos taisyklių priede

o pvz indeliai esantys banke,kai suma didesne uz 5000lt irgi reikia deklaruoti?ir kur deklaruoti,gal N lape,kaip ten ka pildyti?
Atsakyti
Sveikos,

klausimukas: jei 33 (Mokėtina/grąžintina pajamų mokesčio suma) langelyje suma su pliuso zenklu (tiksliau be jokio ženklo), o 46(Mokėtina/grąžintina PSD suma) langelyje su minuso, pliusinė suma didesnė už minusinę, ar tuomet gražinamas šių sumų skirtumas?
Atsakyti
Sveikutes,
Jei Sodra pateikdama duomenis VMI sudubliavo viena menesi, ar galima tiesiog palikt viena menesio sumas? Rodo pastaba: pasitikrinkit pajamu mokecio suma, bet jei sodros duomenys ir VMI skiriasi, kaip pasitikrint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 25, 09:39)
Paskolą deklaruoti galite, L priede įrašykite vyro asmens kodą.
PNPD prisitaikyti galite tiek, kiek jo neprisitaikė vyras.

Auges, kadangi Jusu postas, noriu perklausti, jei as teikiu deklaracija uz bendra busto paskola ir vyras (jis dirbo visus metus) deklaracijos nepildo, tai auginant viena vaika kartu - galiu i laukeli MPNPD irasyti 1200???
Teisingai supratau? Ir is kur man zinot, buvo vyro uzdarbiui pritaikytas tas MPNPD ar ne?! blush2.gif
Dekoju !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 25 kovo 2010 - 09:16