Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Straipsnio pabaiga tai lotuliukas.gif

Ei, tai nekankinkit dabar su ta Sviesos estetika. Imeskit kas nors smile.gif
Atsakyti
Aš visą laiką sakiau - kažkas su tom leikinėm nuotraukom negerai g.gif spalviniai niuansai, šešėliai.. kažkas negerai... g.gif Po straipsnio paiškėjo.. Taigi, nesismaginkit su Leica !

biggrin.gif thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
aha, važiuosiu "chuaninių" švęsti. kažin Mindaugo atitikmuo ispaniškai kaip skamba? g.gif

o straipsnis geras smile.gif pradžioj nesupratau, kodėl peikia, bet kai perskaičiau, su kuom lygina 35 mm negatyvą (o lyguna su stikline plokštele) tai supratau, kodėl biggrin.gif

"Doloj Leiku!" cool.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Ateinu su prašymu blush2.gif Planuoju pirkti vidutinio formato fotoaparatą ir esu nusižiūrėjusi Rolleicord arba Rolleiflex. Širdis labiau krypsta prie Rolleiflex, bet jie brangesni. Kažin ar verta mokėti žymiai daugiau už Rolleiflex?

Čia keletas mano pirmųjų juostinių kadrų blush2.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2010 06 12, 18:28)
Sveiki  4u.gif

Ateinu su prašymu blush2.gif Planuoju pirkti vidutinio formato fotoaparatą ir esu nusižiūrėjusi Rolleicord arba Rolleiflex. Širdis labiau krypsta prie Rolleiflex, bet jie brangesni. Kažin ar verta mokėti žymiai daugiau už Rolleiflex? 

Labas. Smagūs kadrai.

Aš turiu flexą, iki jo turėjau cordą. Pas mane abu buvo su tokiais pat objektyvais, taigi nuotraukose skirtumo nerastum - rezultatas toks pats. Flexas brangesnis, nes šiek tiek tobulesnis. Pvz. jame yra automatinis pirmo kadro nustatymo mechanizmas, juostos prasukimas bei užvedimas rankenėle ir dar keletas patogių smulkmenų. Patogiau naudoti flexą - taip; rezultato neatskirsi nuo cordo - taip.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 13, 14:15)
Labas. Smagūs kadrai.

Aš turiu flexą, iki jo turėjau cordą. Pas mane abu buvo su tokiais pat objektyvais, taigi  nuotraukose skirtumo nerastum - rezultatas toks pats. Flexas brangesnis, nes šiek tiek tobulesnis. Pvz. jame yra automatinis pirmo kadro nustatymo mechanizmas, juostos prasukimas bei užvedimas rankenėle ir dar keletas patogių smulkmenų. Patogiau naudoti flexą - taip; rezultato neatskirsi nuo cordo - taip.

Ačiū, Silwio 4u.gif Tikrai labai sunku išsirinkti fotoaparatą. O ką manot apie Hasselblad 500c/m arba Bronica Sq serijos fotoaparatus?
Atsakyti
Yra pas mus ir hasselių ir bronicų. Gal savininkai papasakos. Visi jie nėra blogi. Skirtumai dažniausiai subjektyvūs smile.gif
Atsakyti
turiu bronica etrs (kadras 6x4,5). ką galiu pasakyti - darbinis arklys, japoniška kokybė, patogu, funkcionalu, paprasta. bet kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad jos objektyvų (o turiu tris: 50 mm, 75 mm ir 150 mm) piešinys "sausas" ir neįdomus savo tvarkingumu. aišku, kad tai labai individualu, bet man yashicos ar zeiss'o "raskladuškės" nuotraukos atrodo šiltesnės ir gyvesnės.

atkreipk dėmesį, kad rašau apie 645 kadrą. sq serija yra 6x6. gal ten kiek kitaip. bet konstruktyvo prasme bus viskas ok. juolab ebejui yra visko, ko tik nori tom kamerom ir už tikrai mažesnę kainą, nei haseliui (apie kurį tau gali papasakoti Sansara).
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. Visgi ko gero apsistosiu ties Rolleiflex ax.gif .
Atsakyti
sveiki smile.gif

manau, kad dauguma mane is kitu temu zino.. o jeigu nea - tai as dor toks puszalis esu fotografijoj - bet su dideliu entuciazmu smile.gif
pradedu ir as cia pas jus vaidentis.. rytoj vel susigrazinsiu minolta kad laikas neprailgtu laukiant medium format ax.gif

QUOTE(andriuska @ 2010 06 14, 08:20)
bet man yashicos ar zeiss'o "raskladuškės" nuotraukos atrodo šiltesnės ir gyvesnės.

o kokia yachica turi? as turiu FX-7 modeli.. patinktu ji man labai jeigu gerai veiktu.. o dbr uzstringa kadru persukimo rankenele tai gaunu ne visada tai ka noriu gaut.. arba is viso po kadro neuzkabina juosteles unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 06 14, 23:41)

Labas smile.gif
Atsakyti
turiu yashica mat. tai TLR (twin lens reflex) sistema, lietuviškai - "dviakis". patogus, mažas, charizmatiškas aparatas, rolėjaus brolis dvinys, tik trigubai pigesnis cool.gif
Atsakyti