QUOTE(eling @ 2010 03 24, 16:35)
Sveikos, mamytės
Neradau mane dominančios temos, todėl ir užvedžiau šią temutę.
Mano mažulei jau 2 mėnesį nupliko pakaušis. Gydytoja teigia, kad tai rachitas. Nejau tikrai? Juk kitų simptomų nėra, jaučiasi gerai, linksma (tik paskutiniu metu irzli, nes dantukas kalasi). Gal gali nuplikti tiesiog dėl to, kad tokio amžiaus mažuliai dažniausiai guli ant nugarytės ir vos ne ištisai trina pakaušį, kur silpni pirmi plaukučiai - pūkučiai ir išsitrina? Gal galite iš patirties parašyti kaip yra buvę jūsų mažyliams?
(vis dėlto apsidraudžiant sudaviau savo pupai tą vit D, kurio užtenka net 6 mėnesiams)
Galbut gydytoja ne tik is plaukucui nustate, gal mate ir kitus rachito pozymius, tik nedetalizavo? Ankstyvoje rachito stadijoje pedutes ir delniukai gali ir neprakaituoti labai pastebimai.
Bet kokiu atveju nereikia taip bijoti rachito - nuo vitaminu viskas susitvarkys ir paskui vaikeliui tai niekaip neatsilieps.
Mano gydytoja sake, kad pas mus, kadangi gyvename tokioje klimato juostoje, ziemos laiku gimusiems vaikams daugeliui buna reachito pozymiu ir nieko cia baisaus. Taip yra todel, kad sunku pataikyti kiek duoti vitamino D, o jo perdozavimas kur kas pavojinesnis nei reachitas.