Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 25, 11:50)
Maniškės maivytis pradėjo.O man tas bruožas  schmoll.gif
Pradeda šokti,tampytis gatvėj,ar parduotuvėj.Bet aš pradėjau kartot jos judesius  biggrin.gif tai lyg ir suprato  mirksiukas.gif
Dėl grožio,tai galima ginčytis tik dėl vieno-mano tikrai gražesnė.Man.Neįmanoma mylėti ir galvoti "Dieve,koks bjaurus" Šiąnakt blogai miegojau,o Pupa pagaliau išsikaulino iš tėvelio naktį su manim,tai negalėjau atsižiūrėti  wub.gif Aš nesigiriu,ji tikrai graži ax.gif plaukai žemiau nugaros ir t t  tongue.gif
Turėjau klaidingą įsitikinimą,kad Alfija kačių nepripažįsta ax.gif
friends.gif
VISTIK na neužtenka vieno žodžio,argumentuok 4u.gif

Dėl maivymosi, tai mano irgi maivosi, man negražu, ypač kai tą daro prieš vyrus. verysad.gif

Dėl grožio ginčijamės -MANO GRAŽESNĖ biggrin.gif biggrin.gif

Argumentuoti? Kad daug tų argumentų. Pasakysiu viena- be proto myliu, branginu, saugau, auginu savo vaiką-tačiau globa jau nesvaigstu taip kaip anksčiau. Tiesiog tiek.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 08 25, 12:01)
Alfija, o jei neišaugs?

tai tada gyvenimas išmokys. Rimtai. Pamatysi. Pas sesę va du vyriausi- vyriausia dukra, ir vyriausias sūnus, tai šiaip sau su tvarka sutaria. Dukra jau gyvena atskirai, iš pradžių mokėsi bendrabutyje, merginos šalia buvo tvarkingos. Paauklėjo. Išvažiavo studijuot ir gyvent, uždarbiaut į Angliją. Iš vienur kitur paprašė išsikraustyt už netvarką, ir dabar jau visiškai tvarkinga, ką tu neatpažinti. Tai va taip stebint kaip būna, tai pasidariau sau išvadas, kad sau nervų gadintis dėl to, kas išsispręs kitokiu būdu, jei mano siūlomas netinka, neverta. Už tai bent įvertina- sako geriau būčiau klausius jūsų, nebūčiau paskui tiek ėdus ir vargo patyrus biggrin.gif .
O šiaip tai nesitvarkymas , netvarkinumas,kaišiojimas tai čia tokia ir protesto forma, ir būna, kad baimių kokių ten nors. Arba tinginio. Bet dažniausia protesto. Sūnus tikriausia tvarkinas, ar ne? Paklusnesnis? Jei taip - tai yra atsakymas- tai būdas visą dėmesį pritraukti sau. Rimtai.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 08 25, 12:16)
tai tada gyvenimas išmokys. Rimtai. Pamatysi. Pas sesę va du vyriausi- vyriausia dukra, ir vyriausias sūnus, tai šiaip sau su tvarka sutaria. Dukra jau gyvena atskirai, iš pradžių mokėsi bendrabutyje, merginos šalia buvo tvarkingos. Paauklėjo. Išvažiavo studijuot ir gyvent, uždarbiaut į Angliją. Iš vienur kitur paprašė išsikraustyt už netvarką, ir dabar jau visiškai tvarkinga, ką tu neatpažinti. Tai va taip stebint kaip būna, tai pasidariau sau išvadas, kad sau nervų gadintis dėl to, kas išsispręs kitokiu būdu, jei mano siūlomas netinka, neverta. Už tai bent įvertina- sako geriau būčiau klausius jūsų, nebūčiau paskui tiek ėdus ir vargo patyrus biggrin.gif .
O šiaip tai nesitvarkymas , netvarkinumas,kaišiojimas tai čia tokia ir protesto forma, ir būna, kad baimių kokių ten nors. Arba tinginio. Bet dažniausia protesto. Sūnus tikriausia tvarkinas, ar ne? Paklusnesnis? Jei taip - tai yra atsakymas- tai būdas visą dėmesį pritraukti sau. Rimtai.

Tai va, kad aš pergyvenu, kad jai paskui gyvenime bus sunku, vargs, ir tyčiosis iš jos. Juk netvarką mes greit pastebime, jau į mokyklą reikia, reikia, kad mergina save prisižiūrėtų, gi nesėdėsiu su ja kartu.
Nežinau dėl tų baimių, viską dariau, darau, kad jų nebūtų, labiau čia tinginys reiškiasi. Aš ją pažįstu kai jau kažkas jai ten širdelę jaudina, permatau jau, sėdam ir kalbam. Sūnus tvarkingesnis, nėra super tvarkingas, bet kažkaip taip tikrai nedarė ir nedaro. Paklusnesnis? Tokio amžiaus jis buvo žymiai paklusnesnis, tačiau aš to nesureikšminu, nepabrėžiu niekada, kad va brolis tvarkingas, o tu ne. Iš vis jų nelyginu. Kiekvienas kitoks. Ką čia lyginsi. Jų gi patirtis gyvenimo skirtinga. Aš jai žymiai minkštesnė dėl visko. Ir nuolaidesnė.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 08 25, 12:30)
Tai va, kad aš pergyvenu, kad jai paskui gyvenime bus sunku, vargs, ir tyčiosis iš jos. Juk netvarką mes greit pastebime, jau į mokyklą reikia, reikia, kad mergina save prisižiūrėtų, gi nesėdėsiu su ja kartu.
Nežinau dėl tų baimių, viską dariau, darau, kad jų nebūtų, labiau čia tinginys reiškiasi. Aš ją pažįstu kai jau kažkas jai ten širdelę jaudina, permatau jau, sėdam ir kalbam. Sūnus tvarkingesnis, nėra super tvarkingas, bet kažkaip taip tikrai nedarė ir nedaro. Paklusnesnis? Tokio amžiaus jis buvo žymiai paklusnesnis, tačiau aš to nesureikšminu, nepabrėžiu niekada, kad va brolis tvarkingas, o tu ne. Iš vis jų nelyginu. Kiekvienas kitoks. Ką čia lyginsi. Jų gi patirtis gyvenimo skirtinga. Aš jai žymiai minkštesnė dėl visko. Ir nuolaidesnė.

tai lyinti ir nereikia. Jie patys pasilygina ir mato. Taip yra su vaikais, dar kelis turėtum, ir jie kitaip elgtųsi. Čia tai normalu.
Niekas iš jos nesityčios. Bet jei jos netvarkingumas trukdys- tai pasakys. Nuo visko kas gali atsitikti ir atsitiks vaikų vis vien nepasaugosi. Kai kam atsitikti yra eriau leisti, nei stengtis užbėgti už akių. Tegu patiria. Savam visada leidžiu susipažint su jo netinkamų sprendimų pasėkmėm. Ta pažintis daug labiau leidžia gyvenimą pažinti nei kas kitas. Sakykim, nesitvarkymas, ar kokių ten pareigų neatlikkimas pas mus irgi turi savo kainą. Pvz. visi tvarkosi kambarius Duksis - ne jis, žinote, vėliau.vėliau tai vėliau. Tai va vėliau mes visi einame į kiną,ar Vingio parką dviračiais pasivažinėt, o jis lieka tvarkytis. Bliauna, nu ir tegu bliauna. Nustos. Virkauja. Tai aš to virkavimo ir nesiklausau, o išėjus negirdžiu ir taip. Kitą kartą žino, kad tas noras tiesiog patingėti nėra tinkamas. Ir t.t.žodžiu gyvenimo iš gyvenimo mokomės.
Atsakyti
Mano abu berniukai lankė tą pačią pradinę.Tai jaunėlio mokytoja pavydėjo kolegei,nes dičkis pasitempęs,ramus,o mažius pasiekia mokyklą jau murzinas,murkšlinas,apsibraižęs...Uoj vargau-pinigų trūko,o jis jei nesuplėšė kelnių,tai batus,jei tie atlaikė,tai šaliko,pirštinių tikrai neberanda.O jei pavyko nepamesti,tai parkeris sulūžo.Ir apliejo kelnes,kurios nesuplyšo per klaidą,sąsiuvinius knygas,kuprinę...
Kentėjau iki paauglystės,o tada ėmiausi metodo "aš neatsakinga" Batų nebeblizginau,nebedžiovinau.Rūbus skalbiau tik tuos,kurie skalbinių dėžėj,o ne po lova,rašomojo stalo stalčiuose,ar dar kur...Į jo kambarį nelindau ir nezyziau,kad susitvarkytų.Sesuo atvažiavo ir pakraupo,kaip aš iškenčiu-kilimo nesimato per rūbų kalnus,spinta tuščia smile.gif Ai,uždarau duris ir nematau.
Nežinau,kiek tai tesėsi-iš pradžių vaikis džiaugėsi laisve.Tada sudėvėjo visus švarius skalbinius ir pradėjo antrą ratą.Po to buvo trečias raundas...Skalbiniai išmoko rasti kelią į jiems skirtą dėžę,po truputį ir kambarys švarėjo...Dabar sūnus tiesiog pedantiškai švarus ir tvarkingas.Kartais net mane pašpilkiuoja dėl kokios dulkelės,ar dėmelės:"ech,motin,apsileidai į senatvę" biggrin.gif
Nereikalauju iš vaikų kažko neįmanomo,o dėl įmanomo-niekad nenusileidžiu.Pupa žino,kad daiktai ne vietoj laikomi šiukšlėmis ir išmetami.Išimtis,kai serga,ar labai pavargus.
Atsakyti
Didiesiems broliams labai padeda nurodymas savas drauges/us savan kambarin vestis, ne svetainėj kiurksot.
Bet geriausia tvarkos pamokė vakar mūsų šuo biggrin.gif kai didysis dailininkas parsivedė namo savo draugę, o šuva jiems bežiūrint iš palovės ištraukė jo trusikus. Man buvo juokinga. Užtat kaip vakar tvarkėsi, ne tas žodis. Visus namus su siurbliu, skudurėliais, ir net rado kur valikliai biggrin.gif .
Atsakyti
geriausias mister Proper- susidomėjimas priešinga lytim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 25, 13:33)
geriausias mister Proper- susidomėjimas priešinga lytim  biggrin.gif

taigi. Ir tai į ką sudedi daugybę visko ima ir pataiso paprasčiausias šuo biggrin.gif biggrin.gif arba kitaip sakant, kai atsitinka taip, kaip jau niekaip daugiau nieko kalto nebeali surasti kaip tik patį save. Su dizainere irgi taip buvo. Ir kambariokės mokė, ir persikelti porą kartų reikėjo, bet va kai sužadėtinis pasakė al tu mas mane neatvažiuok, nes be tavęs aš gyvenu tvarkingai padėjo jai rasti savyje ir dar iki tol buvusių neatrastų gabumų, ir lėkštes išsiplauti, ir valyti prie stalo ir etc. Ir kaip valiklius ir kempinėles nusipirkti, ir dulkes pamatyti ir dėmes ir visa kita.
Kitos išmoko tos tvarkos, kitiems patiems ji labai svarbi pasirodo. O dar kitus gyvenimo moko va visi tokie nutikimai.
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 25, 10:50)
Maniškės maivytis pradėjo.O man tas bruožas  schmoll.gif
Pradeda šokti,tampytis gatvėj,ar parduotuvėj.Bet aš pradėjau kartot jos judesius  biggrin.gif tai lyg ir suprato  mirksiukas.gif

tik dabar: aš jau pripratau - prie nuolatinio bimbimo, tik prašau, kad tai nedarytų viešumoje (tokie pusantrrų metų vaiko garsiažodžiai ištisai), o mašinoje - ištisai dainuoja, va dabar - girdžiu kaip riaumoja... išaugs. gatvėje nuolat 'šoka" - šokio žingsnelius demonstruoja, striksi, spurda. Charakteris toks. na ir tegul .
ai, tokio spec. maivymosi - kaip ir nėra. o gal yra? apsimetimas "mažute" - švebeldžiavimas, mažo vaiko elgesio, judesių imitavimas. ir žodis - 'pamaivė save'. arba - sumėtė mašiną priešais, braškė leipsta juokais 'mašina uodegą pamaivė'
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 08 25, 14:20)
tik dabar: aš jau pripratau - prie nuolatinio bimbimo, tik prašau, kad tai nedarytų viešumoje (tokie pusantrrų metų vaiko garsiažodžiai ištisai), o mašinoje - ištisai dainuoja, va dabar - girdžiu kaip riaumoja... išaugs. gatvėje nuolat 'šoka" - šokio žingsnelius demonstruoja, striksi, spurda. Charakteris toks. na ir tegul .
ai, tokio spec. maivymosi - kaip ir nėra. o gal yra? apsimetimas "mažute" - švebeldžiavimas, mažo vaiko elgesio, judesių imitavimas. ir žodis - 'pamaivė save'. arba - sumėtė mašiną priešais, braškė leipsta juokais 'mašina uodegą pamaivė'

taip ir prisiminiau kaip tu griežta save įvardijai biggrin.gif , ech tu , griežtuole biggrin.gif šiaip tai teisngai, na kam nepatinka, tas gali ir nežiūrėti. Tikrai išaugs. Vaikas ir turi būti vaiku.
Papildyta:

gera čia su jum plepėti, bet keliaujam pas pulmonologą, pasirodysim kaip po šito plaučių uždegimo atrodom. Galim keliauti mokyklon ar teks pabūti namie.
Atsakyti
ECH na ir ritames mes i nuokalne su savo ligelem, pirmadieni mergina pas mane dusti pradejo (gyd sako bronchine astma greiciausiai alerginiu pagrindu), tai va vaziuojam mes i ligonine as pro asaras jai sakau tu tik kvepuok mazyte tik kvepuok o ji man sako tu neverk mamyte as kvepuosiu kaip paukstelis (ji kvepavo su svilpesiu), nuvaziavom mes i ligonine gavom vaistu: iskarto viskas atsiblokavo gulim mes palatoje o ji taip ir sako : ,,mamyte mes gi laimingos laimingos ar ne mamyte,, ir labai skardziai bei linksmai nusijuoke
Sedziu as nustebusi ir galvoju vaikas vos prakvepavo jau pati sake kad nori ton ligoninen nes labai blogai, gavo i ranka kateteri (saunuole net neverke) ir jinai laiminga.
Va ir nesuprasi uz kokio kampo zmogus gali laime rasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 25 rugpjūčio 2010 - 14:15
QUOTE(alfija @ 2010 08 25, 13:30)
taip ir prisiminiau kaip tu griežta save įvardijai biggrin.gif , ech tu , griežtuole biggrin.gif šiaip tai teisngai, na kam nepatinka, tas gali ir nežiūrėti. Tikrai išaugs. Vaikas ir turi būti vaiku.
Papildyta:

gera čia su jum plepėti, bet keliaujam pas pulmonologą, pasirodysim kaip po šito plaučių uždegimo atrodom. Galim keliauti mokyklon ar teks pabūti namie.

tai griežtumas savo vietoje, o čia - smulkmės. netoleruoju keiksmažodžių, pvz. netoleruoju pakelto tono (o regis atsivežta kitaip ir nemokėjo kalbėdli, kaip tik rėkdama, dabar dar atsikratoja priepuoliai tono 'atsikabink durna boba"... dar daug kur - tvarka yra tvarka. o nekurie dalykai - tikrai nėra svarbūs, kad dėl jų dar bambėti, kitu atveju gyventume nuolatiniame konflikte. toje vietoje mąstau, kad svarbiau atsirinkti svarbius dalykus ir juose siekti rezultato.
Atsakyti