Sibiro barščiai
Kopūstas 600 gr.
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuotų burokėlių sunka 1stiklinė
Prieskonių mišinys sriuboms:
Malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos saliero šaknys, saliero lapeliai, juodieji pipirai, sultinio kubeliai.
Frikadelėms:
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis 1vnt.
Manų kruopos ar džiūvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai:
Malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika, juodieji pipirai, minimaliai malto čili pipiro, labai nedaug chmeli - suneli, "Vegeta".
Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiūvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 10 minučių.
Kol viskas verda - susipjaustykite kopūstą ir bulves. Praėjus nurodytam laikui, suberkite kopūstą į puodą ir virkite dar 10 min. Tada sudėkite bulves ir toliau virkite 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 30 min. - supilkite marinuotų burokėlių sunką, užvirkite ir išjunkite puodą.
Palikite išjungtą puodą 10 min ant viryklės "susistovėti".
http://tingiojikiaul...o-barsciai.html