Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusai

QUOTE(VUL @ 2006 04 11, 20:46)
Mano fikusas taip pat neauga. Nusipirkau nukainuotą, bet gerai atrodantį Bendžamino margą fikusėlį. Tai per kelias dienas numetė visus lapus. Nusprendžiau, kad stresas, juk jie nemėgsta vietos pakeitimo doh.gif . Dabar truputį atsigavo, išleido keletą naujų šakelių, bet ir toliau kžkoks nelaimingas, mėto lapus, džiūsta. Atrodo ir palaistytas, ir nėra tiesioginės saulės. Matyt ne mano gėlė verysad.gif ...

na kiek zinau jie ir perlaustomi nemegsta buti...
nors mano fikusas...kazkoks bonsai...nu islankstytom sakom irgi apsuso taigi nesu zinove...klausiau cia pirmiau gal sakau kas padetu bet atrodo niekas nezino kas jam darosi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2006 04 11, 18:37)
Kad jau nebežinau, ką ir manyti. Mano stambialapių fikusų irgi lygiai tokia pati bėda. Kol augalai jauni ir stovi ant palangės ar kur nors aukštai, lapai būna gražūs, o kai paaugusius pastatau ant grindų, lapai ir pradeda ruduoti. Ir tos problemos atsiranda būtent šaltuoju metų laiku. Todėl vis dėlto galvočiau, kad taip yra dėl vėsesnio oro retkarčiais. Galbūt šalta ne pačiam augalui, o šaknims?

Teisingai, mano irgi kol buvo mazas ir augo ant palanges, tai buvo grazutelis-sveikutelis. O ruduoti pradejo jau ant zemes.... Bet dabar iki jo saltis tikrai neprieina, nes jis uzkistas uz sofos, uz keliu metru nuo lango... Tiesa, kai pradejo ruduoti, tai stovejo arciau varstomu terasos duru g.gif Gal jam tikrai buvo salta, nes dabar, kai stovi uz sofos, tai nauji lapai kol kas neruduoja...
Atsakyti
sveikos,
va nusprendziau ir as pasiguosti.auginu namie benjamino fikusa.taip graziai augo,tokie lapukai faini,bet....sia nakti mano katyte atsidare duris i virtuve ir nugriauze visus lapukus.nu taip abidna pasidare.gerai kad usiukus paliko.taip nugriauze kad ne zymes nera kad jie isvis buvo.sakuciu irgi nepaliete.na zodziu...
Atsakyti
QUOTE(dinute @ 2006 04 13, 08:31)
sveikos,
va nusprendziau ir as pasiguosti.auginu namie benjamino fikusa.taip graziai augo,tokie lapukai faini,bet....sia nakti mano katyte atsidare duris i virtuve ir nugriauze visus lapukus.nu taip abidna pasidare.gerai kad usiukus paliko.taip nugriauze kad ne zymes nera kad jie isvis buvo.sakuciu irgi nepaliete.na zodziu...

console.gif
Atsakyti
tai va issiaiskinau kadangi mano fikusas visa ziema buvo offise kur elektrinis sildymas ir sausas oras aisku mazai ji purksdavo tai nuo persauso oro uzpuole voratinkline erkute...gal kas zinote kaip ja naikinti? nes pirkau purskala is tarpgeliu nors sumokejau nepigiai bet ziuriu kad nelabai padeda...O ar ta erkute buva saknyse? tiesa pastebejau kad zemeje giliau parausus yra kazkokie balti bumuliukai juos tarp pirstu patrynus jie susitrina....bet ar jie kenksmingi nzn?" o gal cia trasos kokios?
Atsakyti
user posted image
Na meginu ikelti savo fikusą,tik kažko apačioje lapai neužauga kai nukrito. g.gif
Papildyta:
Na nesigavo,ups
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 27 balandžio 2006 - 09:30
QUOTE(Kaliteja @ 2006 04 27, 10:02)
[IMG]http://www.photocenter.ru/myphoto/films/18NJQT5c7w1NZagpK2GMlA/BaDx7thnxzb036FbFLqATA.html?picnum=2http://www.photocenter.
Na meginu ikelti savo fikusą,tik kažko apačioje lapai neužauga kai nukrito. g.gif
Papildyta:
Na nesigavo,ups

matosi nukopijavus nuorodą rolleyes.gif
Atsakyti
va pataisiau,gavosi.valio.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2006 04 12, 11:18)
O ruduoti pradejo jau ant zemes.... Bet dabar iki jo saltis  tikrai neprieina, nes jis uzkistas uz sofos, uz keliu metru nuo lango... Tiesa, kai pradejo ruduoti, tai stovejo arciau varstomu terasos duru  g.gif  Gal jam tikrai buvo salta, nes dabar, kai stovi uz sofos, tai nauji lapai kol kas neruduoja...

ruduoti lapai gali ir del to, kad buvo pertrestas arba truksta vandens. juos reikia daznai apipurksti, nuvalyti lapus is abieju pusiu, o ypac dabar kai prasidejo pats augimas.
Atsakyti
Kaip manote ar galima dabar persodinti fikusą, ar reikia laukti rudens? Jam vietos mažoka vazonėlyje, pavasarį patingėjau persodinti, o dabar norėčiau bet bijau, kad jie tokie jautrūs nenumestų savo lapų.
Atsakyti
g.gif o kuom jie jautrūs g.gif
aš savo dar irgi nei vienos nepersodinau blush2.gif ,bet žadu artimiausiu metu tai padaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2006 06 19, 09:32)
g.gif o kuom jie jautrūs g.gif
aš savo dar irgi nei vienos nepersodinau blush2.gif ,bet žadu artimiausiu metu tai padaryti ax.gif

Buvau gavus dovanų didžiulį fikusą po poros mėnesių numetė visus alei vieno lapus, ir išmečiau, nors nežinau gal ir būtų atsigavęs. Šį irgi esu gavus dovanų, po kurio laiko numetė pusę lapų, galvoju jau viskas, bet atsigavo ir dabar gražus. Todėl manau kad jie jautrūs, gal jiems nepatinka vietos pakeitimas ar dar kažkas.
Atsakyti