QUOTE(gutyte @ 2006 10 27, 15:42)
Nesu aš super didelė gėlininkė, bet niekad negirdėjau, kad benjamino fikusai būtų dideliais lapais

. Šiaip jie yra palyginus smulkiais lapukais, nors pats augalas gali užaugti gana didelis
na as gal siek tiek ne taip issireiskiau, turejau omeny ne tuos didzialapius fikusus

nes matai, pas mane naujasis benjamina yra dar mazesniais lapeliais nei iprastai benjamina buna
Papildyta:
QUOTE(Yo-yo @ 2006 10 11, 18:17)
[SIZE=1]Šendien parduotuvėj mačiau kažką panašaus į tokį fikusą

Gal kas turite tokį? Įdomu kokios priežiūros jam reikia. Nete skaičiau, kad tai bonsai. Man labai patiko, tik kaip su tokiu elgtis

?
taip, tai bonsas!

sviesos, vandens, silumos ir maistinguju medziagu jiems paprastai reikia tiek pat, kiek ir to paties pavadinimo kambariniams augalams (siuo atveju kaip fikusams).Auginant bet koki bonsa visu pirma reikia neuzmirsti, kad jie saknijasi labai mazame dirvos kiekyje ir itin ploksciuose dubeneliuose, kur zeme isdziuna greiciau ir maistingosios medziagos sunaudojamos sparciau nei paprastame inde.Todel:
Pirma gerai papurskite zeme, o tik po to liekite augala, kitaip vanduo negales dorai susigerti ir be naudos nutekes zemes kaubureliunuskalaudamas dirvos pavirsiu.
Patartina tresti daznai ir po nedaug, geriausia - specialiomis trasomis bonsams,nes kitaip galima greit nudeginti saknis drusku pertekliumi dirvozemyje.
Niekuomet netreskite augalo kai jis zydi (arba pries pat zydejima) katik persodine, arba nupjauste saknis ir kai jis atrodo nesveikas.