Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

2009 04-12 mėn. tai 9 mėn. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(angeliukė9 @ 2010 03 30, 22:03)
gal ir ne visai į temą, bet man dabar skaitant forumą kilo tokia mintis, kad kadangi aš nuo pernai gegužės dirbu tik pusę etato( 400Lt.), tai man už vaiką pajamų mokesčio lengvata jau ir nebetaikoma, tai gal tada galimą tą neišnaudotą sumą perrašyt į vyro deklaraciją? ax.gif...
Ir man labai idomu, irgi atliginimas buvo mazas ir NPD man ne taikomas g.gif ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

kazkaip man iskilo klausimas , o kaip ten yra su pensiju fondais? Kas galit paasikinti?

As ziopla - buvau siandien VMI ir uzmirsau paklausti doh.gif doh.gif doh.gif

O VMI kookios eiles blink.gif blink.gif blink.gif ir visi kokie pikti blink.gif blink.gif blink.gif

Dekoju is anksto uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 03 30, 21:47)
2009 04-12 mėn. tai 9 mėn.  ax.gif

skaicioja nuo kito menesio,kiek as zinau,tai pas jus iseina 8*12(jums ir vyrui)
Papildyta:
QUOTE(alyy @ 2010 03 30, 21:58)
Sveikos,

kazkaip man iskilo klausimas , o kaip ten yra su pensiju fondais?  Kas galit paasikinti?

As ziopla  - buvau siandien VMI ir uzmirsau paklausti  doh.gif  doh.gif  doh.gif

O VMI kookios eiles  blink.gif  blink.gif  blink.gif ir visi kokie pikti  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Dekoju is anksto uz paaiskinima  4u.gif

Del deklaravimo?
Papildyta:
QUOTE(alyy @ 2010 03 30, 21:58)
Sveikos,

kazkaip man iskilo klausimas , o kaip ten yra su pensiju fondais?  Kas galit paasikinti?

As ziopla  - buvau siandien VMI ir uzmirsau paklausti  doh.gif  doh.gif  doh.gif

O VMI kookios eiles  blink.gif  blink.gif  blink.gif ir visi kokie pikti  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Dekoju is anksto uz paaiskinima  4u.gif

paskaitykit,gal cia ka rasit
www.vmi.lt/GetFile.ashx?fileName=Pensiju_lengvata.doc
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 03 30, 22:51)
Taip ir mums taip buvo 1 dekraracija iseidavo -65lt bet tenai nebuvo NPD,o 2 jau irasyta NPD 362,03lt  ir skolingi -128 lt doh.gif  verysad.gif
dabar jau nieko suprasti ne galiu doh.gif

Nelabai aisku, ka turite omeny sakydama pirma deklaracija, antra deklaracija. Pastebejimas is praktikos: kai el. bankininkysteje (dar neparsisiuntus deklaracijos) paziuri duomenis, tai buna visko: nera NPD, "nesumetytos" pajamos ir kt. Bet kai ta pacia deklaracija parsisiunti i kompa ir atsidarai kompe - viskas tvarkoje... Kodel - neaisku g.gif Bet gal dar sistema nestabili, po keliu savaiciu nuslugus srautui apsitvarkys (reik tiketis rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(angeliukė9 @ 2010 03 30, 23:03)
gal ir ne visai į temą, bet man dabar skaitant forumą kilo tokia mintis, kad kadangi aš nuo pernai gegužės dirbu tik pusę etato( 400Lt.), tai man už vaiką pajamų mokesčio lengvata jau ir nebetaikoma, tai gal tada galimą tą neišnaudotą sumą perrašyt į vyro deklaraciją? ax.gif...

Del PNPD uz vaikus, tai vyras gali prisitaikyti visa suma, bet tada ir Jus turetumete teikti deklaracija, kad VMI matytu, kad Jus nesitaikote, o ir butu garantuota, kad nepersigalvosite. Kol VMI "nematys" abieju jusu deklaraciju, vien pagal vyro deklaracija gali negrazinti..
Atsakyti
Na ir aš norėčiau pasisakyti dėl Sodros pateiktų nesąmoningų pažymų. Kovo 23 jau turėjau PD, kuri buvo paruošta pagal Sodros pateiktą pažymą, bet vieno mėnesio suma buvo padvigubinta g.gif Aš dvigubos išmokos 2009 metais tikrai negavau. Bet grąžinti man turėjo tiek, kiek buvo paskaičiuota PD, kadangi mamos už 2009 gruodį gavo 2010 be pritaikyto NPN ir PNPD. Buvo pasakytą, kad trukstamą sumą galėsime susigrąžinti deklaruojant pajamas. Šiandien gavau patikslintą pažymą, kurioje visiškai skiriasi duomenys. Užpildžiau, žiūriu - grąžins ne tą sumą. Tai mano manynu, už gruodį nesumokėtą sumą grąžinsime tik deklaruojant GPM deklaraciją už 2010 metus. doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MarinaL: 31 kovo 2010 - 00:06
QUOTE(kazkaip123 @ 2010 03 30, 22:40)
Nelabai aisku, ka turite omeny sakydama pirma deklaracija, antra deklaracija. Pastebejimas is praktikos: kai el. bankininkysteje (dar neparsisiuntus deklaracijos) paziuri duomenis, tai buna visko: nera NPD, "nesumetytos" pajamos ir kt. Bet kai ta pacia deklaracija parsisiunti i kompa ir atsidarai kompe - viskas tvarkoje... Kodel - neaisku  g.gif Bet gal dar sistema nestabili, po keliu savaiciu nuslugus srautui apsitvarkys (reik tiketis  rolleyes.gif

Cia gal as pasisakysiu, nes ir as si dalyka minejau. Is pradziu buvo pateikta viena preliminari deklaracija, bet uzziurejus klaidingus duomenis neskubejau siusti. Vakar jau el. bankininkystej jau buvo atnaujinta deklaracija. Ta ir vadinam "pirma" ir "antra" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MarinaL @ 2010 03 31, 00:02)
Na ir aš norėčiau pasisakyti dėl Sodros pateiktų nesąmoningų pažymų. Kovo 23 jau turėjau PD, kuri buvo paruošta pagal Sodros pateiktą pažymą, bet vieno mėnesio suma buvo padvigubinta g.gif  Aš dvigubos išmokos 2009 metais tikrai negavau. Bet grąžinti man turėjo tiek, kiek buvo paskaičiuota PD, kadangi mamos už 2009 gruodį gavo 2010 be pritaikyto NPN ir PNPD. Buvo pasakytą, kad trukstamą sumą galėsime susigrąžinti deklaruojant pajamas. Šiandien gavau patikslintą pažymą, kurioje visiškai skiriasi duomenys. Užpildžiau, žiūriu - grąžins ne tą sumą. Tai mano manynu, už gruodį nesumokėtą sumą grąžinsime tik deklaruojant GPM deklaraciją už 2010 metus. doh.gif  unsure.gif

tai kad ir man tas pats kad ne ta suma... gruodi nueme virs 100, grazins kaip supratau 78
Atsakyti
QUOTE(kazkaip123 @ 2010 03 30, 23:40)
Del PNPD uz vaikus, tai vyras gali prisitaikyti visa suma, bet tada ir Jus turetumete teikti deklaracija, kad VMI matytu, kad Jus nesitaikote, o ir butu garantuota, kad nepersigalvosite. Kol VMI "nematys" abieju jusu deklaraciju, vien pagal vyro deklaracija gali negrazinti..

Sveiki kazkaip123 4u.gif , niekaip neimanoma priskambinti i VMI, gal galit man patarti del PNPD blush2.gif :
man uz du vaikus priklausytu 1800, bet del mazu pajamu buvo pritaikyta tik 600. PD 17 eilutėje suma1800. Ar cia taip turi buti? Ar tie 600 niekur neturi atsispindeti?
Ir dar del kompiuterio: buvo pirktas issimoketinai, lizingo sutartis sudaryta 2007m., ar galima grazinti GPM uz 2009m.?
Dekoju uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 03 30, 21:47)
2009 04-12 mėn. tai 9 mėn.  ax.gif

4 mėnuo jau nesiskaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(brunera @ 2010 03 31, 10:58)
tai kad ir man tas pats kad ne ta suma... gruodi nueme virs 100, grazins kaip supratau 78

O man nuėmė 94, o grąžins tik 53 pagal pataisytą PD g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(brunera @ 2010 03 31, 09:58)

o kokiu cia pagrindu ne tokia suma? pas mane irgi ne tokia, kokios truko, nors sake, kad deklarave susigrazinsime g.gif

Gal kas galite pasakyti kodel skiriasi grazinama suma, nuo pervestos sumos uz vaika uz 2009 m gruodzio men?
Atsakyti