Įkraunama...
Įkraunama...

Guzelis krūtyje

QUOTE(catina @ 2005 04 06, 11:20)
Ina318, kiek paskaiciau Tavo postus, tai musu panasi situacija ir praktiskai ta pati diagnoze. Mane operavo metu pradzioje. Dabar chemoterapijos kursas (liko dar 3 injekcijos). Pakeliu ta terapija pusetinai, bet taip noretusi, kad kuo greiciau baigtusi. Ydomu kokia terapija Tau skyre po chemijos?

Labas, catina,
Kaip as tave suprantu sad.gif Laikykis, nes tie 3 kursai dar daug jegu atims. Idomu butu zinoti kas Tave operavo? Ar naudoji kokius priedus?
Mano 'chemijos' baigesi gruodzio vidury, kai atsigavau teko 25 svitinimo kursai. Tai beveik vieni niekai palyginus su chemija, tik pabaigoje pasireiskia nudegimas. Toms kurios nesitepe jokiais tepalais pasidare zaizdos.
Jei tik tau idomu, klausk, mielai pasidalinsiu savo ziniomis.
O siaip smagu tiketi, kad visa tai pasibaigs ir bus labai gera thumbup.gif
Atsakyti
As tos chemoterapijos pabaigos tikrai laikiu kaip sventes. Pirma savaite po injekcijos krentu kaip i duobe - bloga, jegu nera. Paskui issikapastau ir sekancias 2 savaites viskas tvarkoj. O po to vel viskas is pradziu...Vartoju tik vaistus nuo pykinimo. Kraujo tyrimai kol kas neblogi, tai ir jokiu papildu ar dar ko nors nevartojau.
Svitinimo man neskyre, nes nustate, kad auglys labai jautrus hormonams. Nors tai ir labai keista mano amziuje( man 30+). Dabar nori kuo greiciau pradeti hormonine terapija ir visais budais uzblokuoti estrogeno gamyba, nes no jo mano "piktukas" auga. O as vis mastau, gal man operuotis ir taip "uzristi" visus tuos estrogenus. Tada maziau vaistu reiketu gerti. Keista tokiame amziuje katapultuotis i menopauze, bet jei tai i nauda. Vieni gydytojai sako taip, kiti - ne. Todel niekaip negaliu apsispresti.
Dabar jau baigiu atsitoketi po pirmo shoko, kai isgirdau diagnoze. Dar ta "chemija" kaip nors istverti ir belieka toliau gyventis ir tiketis paties geriausio.
Ina318, ar Tu dar kokius papildus vartoji? Ar Tau jokiu antihormoniniu preparatu neskyre (pvz. tamofixu ar pan.)?
Atsakyti
QUOTE(catina @ 2005 04 07, 11:44)
Svitinimo man neskyre, nes nustate, kad auglys labai jautrus hormonams. Nors tai ir labai keista mano amziuje( man 30+). Dabar nori kuo greiciau pradeti hormonine terapija ir visais budais uzblokuoti estrogeno gamyba, nes no jo mano "piktukas" auga.  O as vis mastau, gal man operuotis ir taip "uzristi" visus tuos estrogenus. Tada maziau vaistu reiketu gerti. Keista tokiame amziuje katapultuotis i menopauze, bet jei tai i nauda.  Vieni gydytojai sako taip, kiti - ne. Todel niekaip negaliu apsispresti.
Dabar jau baigiu atsitoketi po pirmo shoko, kai isgirdau diagnoze. Dar ta "chemija" kaip nors istverti ir belieka toliau gyventis ir tiketis paties geriausio.
Ina318, ar Tu dar kokius papildus vartoji? Ar Tau jokiu antihormoniniu preparatu neskyre (pvz. tamofixu ar pan.)?

Kaip suprantu mes gydomes skirtingose istaigose. Kadangi man metu tiek, kiek ir tau, susiduriau su tuo paciu klausimu. Tiesa mano "augalelis" irgi jautrus hormonams, bet svitinimo gavau pilna porcija. Dabar jau kelintas menuo geriu Tamoxifena , jis blokuoja estrogemo poveiki. Dar pries chemija gydytoja uzsimine apie "galimybe katapultuotis i menopauze" (zinoma vaistu pagalba), bet man tai nebuvo priimtina, todel domejausi papildomai ir priejau isvados, kad esu per jauna ir tai sukeltu papildomu problemu. O kai klausiau paskutinio vizito metu, mano gydytoja (manau ji autoritetingiausia Kaune) pripazino, kad pasaulyje jau pasikliaujama Tamoxsifenu. Tad bandysiu pasikliauti ir as.
Kai suzinojom mano deagnoze, labiausiai sureagavo vyras. Tai kol as gulejau nukiautus jis nere i interneta. Visko prisiskaite ir priejo isvados, kad reikia gerti Vilkakora. Kaip galima rasti paieskoje:"...vilcacora – paslaptinga Peru indėnų vaistažolė. ... Indėnai vadina ją vilcacora, ispanai – katės nagu, lotyniškas pavadinimas..." Kiek veliau prisirinkau leidinuku apie "stebuklingus isgijimus" kuriuse pamineta ir eile kitu augaliniu preparatu, bet pasilikau prie to paties. Dar rekokomenduociau gerti ryklio taukus, jie irgi skirti musu atvejui. Apie vitamina C manau sakyti jau nebutina smile.gif Tokia tai mano patirtis
catina, kada Tau sekanti chemoterapija ir kur Tu gydais?
Atsakyti
Ina318,
man gydytojai to klausimo "ar katapultuoti i menopauze ar ne" net nekele. Sake - tai butina. Zodziu, 2-3 metus butinai vartoti Zolatex, kad estrogeno gamyba butu blokuojama praktiskai 100%, o greta to 5 metus - Tamofixena. Tik tokiu atveju egzistuoja galimybe, kad "augalelis" per ta laika nusibaigs is bado negaudamas pagrindinio "maisto" augimui. Tamofixenas blokuoja estrogena, bet ne pilnai, todel jo pakanka, jei moteris po menopauzes, bet tos apsaugos ne visada pakanka jaunai normaliai moteriai. Beja, tokiu atveju menopauze buna tik laikina, nes nutraukus Zolatex vartojima paprastai viskas vel atsistato. Girdejau atveju, kad moterys po to net vaikus pasigimde. Gal Tu pagalvok dar apie tai ir pasitark su savo gydytoja.
Taigi, as porai metu einu i menopauze bet kuriuo atveju, tik mane piktina tai, kad po to vel viskas atsistatys, o veliau visus menopauzes simptomus reikes isgyventi dar karta. Todel ir mastau, gal viska paprasciausiai nutraukti operacijos budu ir baigta.
Vilkakora mane is visu pagalbiniu priemoniu taip pat labiausiai domina. Butinai veliau vartosiu. Tik dabar "chemijos" metu stengiuosi kol kas susilaikyti nuo visokiu papildalu ir vastazoliu, nes bijau, kad tai gali susilpninti "chemijos" poveiki. Vitaminai - labai svarbu. Selenas, sako, taip pat. Na ir seip jau stengiuosi pagal galimybes sveikai maitintis. Esu labai "cukrine", sunku saldumynu atsisakyti, bet teks persiorentuoti.
Siandien jauciuosi gerai - baigiu issikapstyti is krizes po paskutines injekcijos. Man primos 2 dienos praeina normaliai, bet tuo metu geriu daug vaistu, slopinanciu pykinima. O po to 3-4 dienas buna gana prastai, net is lovos lipti nesinori. Veliau palaipsniui vel viskas normalizuojasi.
As gydausi, beja ne Lietuvoje, bet tai ligai gydymo metodai visur panasus...
Ina318, kaip Tu Tamofixena pernesi? Ar jauti kokius nors pasalinius poveikius?
Kaip plaukai, jau vel auga? smile.gif Dieve, kaip man nusibodo valkiotis su savo nushiurusiu peruku... cry.gif
Atsakyti
Butinai reikes iskelti minti del menopauze kelianciu vaistu dar karta. O del galutines menopauzes, as vistik, be papildomo pavojaus signalo, pasiliksiu prie savo. Man tokia miela mintis, kad as dar kada nors galeciau tureti vaikuti nestuke.gif Man tai dar suteikia optimizmo, nors mano svajone mazai kas palaiko cry.gif
Idomu, del papildu nevartojimo ar pati sumastei ar koks zinovas pasake. Masciau apie tai tada, bet negerdavau tik savaite pries ir savaite po. Tiesiog rizikavau.
Su Tamofixenu vargo neturiu. Gal kunas kiek pasikeite (panasiai kaip nuo kontraceptiku) Bet visa kita OK.
Dietos ir as laikiausi. Is pradziu gan grieztai, po to viskas atlego ir dabar jau leidziu sau gerokai daugiau. Tam turejo itakos ir tai, kad viskas ka valgiau chemoterapijos metu, mane pykino. Pykina dar ir dabar
Uch, kas liecia plaukus... Kiekviena milimetra skaiciuoju, jau taip igriso "peeeras". Neuzilgo, manau, jau galesiu mesti ji i sona ax.gif
Man pasidare idomu kiek chemoterapijos kursu Tau paskyre. Tiesiog matau labai daug skirtumu. Smalsu pasidare ir kokios salies tai medicina. Man pasitaike proga nusiusti parodyti savo popierius i Amerika, atsakyma gavau, kad "jie su gydymu sutinka " Idomiai skamba tas zodis, lyg ir neitikina g.gif
Bet jei nepasitiketi savo gydytoju tai ko isviso pas ji eiti... g.gif Ar gi ne taip? rolleyes.gif
Stiprybes visoms mums 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Ina318 @ 2005 04 08, 16:10)
Butinai reikes iskelti minti del menopauze kelianciu vaistu dar karta. O del galutines menopauzes, as vistik, be papildomo pavojaus signalo, pasiliksiu prie savo. Man tokia miela mintis, kad as dar kada nors galeciau tureti vaikuti  nestuke.gif  Man tai dar suteikia optimizmo, nors mano svajone mazai kas palaiko  cry.gif

Ina318,labai suprantu Tave. As pati visa laika zhaidziau su mintimi del antro vaiko. Net naktimis sapnuodavau, kad turiu dar viena toki miela baltapuki suneli...
Deja, liga gyvenima savaip pakoregavo. Dabar jau faktiskai susitaikiau su ta mintimi, kad seimos planavimas uzbaigtas. sad.gif
Del gydymo metodu, tai sitai ligai visur jie panasus - operacija, chemoterapija, shvitinimas, hormoniniai preparatai. Tik viskas varijuoja priklausomai nuo ligos stadijos, moters busenos (ar jo po menopauzes ar pries), auglio jautrumo hormonams, HER2 faktoriaus. Na egzistuoja dar keletas medikamentu, kurie Vakaruose labaiu prieinami, bet ir juos paprastiems mirtingiesiems skiria tik labai pazengusiose ligos stadijose, kai liga nebeisgydoma, o tik gyvenimo trukme prailginima. Seip metu metais juos vartoti per brangu.
As su savo sveikatos problemomis cia duoduosi po 3 valstybes (Sveicarija, Vokietija, Austrija). Ne is mandrumo, bet tiesiog situacija tokia - vienur gyvenu, kitur ligoniu kasoj registruota, dar kitur i onkologini centra arciau ir t.t. Su tos ligos gydymo metodais Amerikoje nesu susidurusi. Tik zinau, kad statistiskai mirtingumas nuo tos ligos ten zemiausias pasaulyje. Ar tai del gero gydymo, ar del geros profilaktikos - neaisku.
O seip tai musu abieju gydymas mano supratimu panasus. Tiesa, shvitinimo man neskyre. Bet tai tik del tos priezasties, kad "augalelio" jautrumas hormonams 85 %, todel nenori laiko vilkinti ir nori estrogenus kuo greiciau "uzristi". Man ciklas ir per "chemija" nenutruksta. Po 3 kursu plaukia "mienesienos" kaip Nemunas. O nuo veziniu lasteliu apvalyti, skaito, siuo atveju ir chemijos uzteks. Man skirti 6 kursai. Schema vadinasi FEC. Sulasina du maisiukus - oranzini ir balta. Labai laukiu pabaigos ir labai smalsu man, kaip as ateityje ta savo "menopauze" ir hormoninius preparatus pernesiu. g.gif
Ina318, laikykis! Linkiu Tau daug sekmes!
Atsakyti
Merginos, paskaiciau sia tema, ir stebiuosi, kokios Jus saunuoles smile.gif
Stiprybes Jums su savo bedomis. Neslepsiu, turiu ir as nerima: siandien uzciuopiau skausminga guzeli. Taigi, jungiuosi i si pseudo kluba. Siandien pat einu konsultuotis i Diagnostikos centra Grybo g. pas gyd. Stakioni, kainuos daug, bet sveikata svarbiau. Kol kas esu apyrame, bet baimes akys dideles, tikiuosi neisskysiu. iki.
Atsakyti
Ugniaplauke,
nepergyvenk labai. Guzelis krutyje dar nieko nereiskia. Beveik 90 % tai buna nepiktybiniai dariniai. Ypac jaunoma moterims. Taip kad tikimybe, kad ten kazkas labai blogo, nera didele. Linkiu Tau is visos sirdies sekmes ir tik geru tyrimu rezultatu. 4u.gif
Atsakyti
Na stai, as jau isechoskopuota ir isciupineta Stakionio. Pas mane viskas tvarkoje, jokiu pakitimu nera, limfmazgiai sveiki, nepadideje ir tt.. ty jokiu patologiju nerasta, greiciausia ta skausmeli sukele liemeneles lankelis, nes esu lieso sudejimo, tai sonkauli nuspaude. ir jokio guzo, kuri as uzciupiau nerado smile.gif, ten sonkaulis, pasirodo...

bet prirase nakvisos aliejaus ir patare ateiti issitirti po 3-4 menesiu, dar issitirti. gerai, nes mano nuomone, toks skausmelis kai paspaudi nesilpnas, tad vien tik nuo lankelio abejoju ar atsirado. taigi, kol kas nuramino, bet ne 100 procentu.

Siaip merginos, Jus saunuoles, dar karta pakartosiu, suprantu dabar visa ta baime ir nerima, nors tik pusdieni apturejau juos. gal tiksliau, pradedu suprasti...
laikykites, gyvenimas grazus ir vertas gyventi smile.gif pats savaime.

Tiesa, atsiliepimai apie gydytoja onkologa Stakioni - kuo geriausi, labai malonus. Nustebino prichologinemis ziniomis (as mat studijuoju si moksla vis dar...), ko manau, jam kasdien prireikia...

Stiprybes Jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniaplaukė: 20 gegužės 2005 - 09:52
Dar noreciua mazyti klausimuka apie nakvisos aliejuka, be vitaminu, koks jo poveikis? einu, tiesa, pasiskaitinesiu internete, bet siaip, klausiu, smagu is zmogaus visada isgirsti juk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(catina @ 2005 05 19, 13:33)
Ugniaplauke,
nepergyvenk labai. Guzelis krutyje dar nieko nereiskia. Beveik 90 % tai buna nepiktybiniai dariniai. Ypac jaunoma moterims. Taip kad tikimybe, kad ten kazkas labai blogo, nera didele. Linkiu Tau is visos sirdies sekmes ir tik geru tyrimu rezultatu.  4u.gif

Aciu labai uz palaikyma 4u.gif 4u.gif Catina

Dar vienas dalykas, labai svarbu, kad salia butu palaikantis zmogus, draugas. Aciu mano vienai bendradarbei, kuri tapo tuo palaikymo saltiniu, mane palydejo, ir lauke, kol mane tyre. 4u.gif
Atsakyti
Valio, Ugniaplauke!

Kaip smagu, kad naujienos tokios teigiamos. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti