Ina318,
man gydytojai to klausimo "ar katapultuoti i menopauze ar ne" net nekele. Sake - tai
butina. Zodziu, 2-3 metus butinai vartoti Zolatex, kad estrogeno gamyba butu blokuojama praktiskai 100%, o greta to 5 metus - Tamofixena. Tik tokiu atveju egzistuoja galimybe, kad "augalelis" per ta laika nusibaigs is bado negaudamas pagrindinio "maisto" augimui. Tamofixenas blokuoja estrogena, bet ne pilnai, todel jo pakanka, jei moteris po menopauzes, bet tos apsaugos ne visada pakanka jaunai normaliai moteriai. Beja, tokiu atveju menopauze buna tik laikina, nes nutraukus Zolatex vartojima paprastai viskas vel atsistato. Girdejau atveju, kad moterys po to net vaikus pasigimde. Gal Tu pagalvok dar apie tai ir pasitark su savo gydytoja.
Taigi, as porai metu einu i menopauze bet kuriuo atveju, tik mane piktina tai, kad po to vel viskas atsistatys, o veliau visus menopauzes simptomus reikes isgyventi dar karta. Todel ir mastau, gal viska paprasciausiai nutraukti operacijos budu ir baigta.
Vilkakora mane is visu pagalbiniu priemoniu taip pat labiausiai domina. Butinai veliau vartosiu. Tik dabar "chemijos" metu stengiuosi kol kas susilaikyti nuo visokiu papildalu ir vastazoliu, nes bijau, kad tai gali susilpninti "chemijos" poveiki. Vitaminai - labai svarbu. Selenas, sako, taip pat. Na ir seip jau stengiuosi pagal galimybes sveikai maitintis. Esu labai "cukrine", sunku saldumynu atsisakyti, bet teks persiorentuoti.
Siandien jauciuosi gerai - baigiu issikapstyti is krizes po paskutines injekcijos. Man primos 2 dienos praeina normaliai, bet tuo metu geriu daug vaistu, slopinanciu pykinima. O po to 3-4 dienas buna gana prastai, net is lovos lipti nesinori. Veliau palaipsniui vel viskas normalizuojasi.
As gydausi, beja ne Lietuvoje, bet tai ligai gydymo metodai visur panasus...
Ina318, kaip Tu Tamofixena pernesi? Ar jauti kokius nors pasalinius poveikius?
Kaip plaukai, jau vel auga?

Dieve, kaip man nusibodo valkiotis su savo nushiurusiu peruku...