Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi saldumynai

cia labai kaloringa, bet kaip ir rasiau norejau pasikonsultuot , jei pakeitus kai kuriuos produktus ir ryskiai sumazinus kaloriju skaiciu iseitu samone, bet atsisakiau tos minties. vietoj to vakar padariau sluoksniuota zele deserta is dvieju rusiu zele ir sluoksnelio grietineles - kuri ne tikra grietinele, o is milteliu, tad pagaminus ja su neriebiu pienu 100 g teturi 129 kcal! puiki alternatyva ir labai skanu!
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2012 02 25, 12:12)
Na ka reikia tema plesti, nes receptu mazoka  tongue.gif masn vat turiu tokia ideja. tarkim yra toks pana cotta receptas:

Kavos panna cotta su šokoladu

......

atrodo ziauriai skaniai, galvoju kaip cia adaptavus biggrin.gif kazin jei grietinele pakeistume pacia neriebiausia, ir skiestume per puse su neriebiu pienu, nedetume alkoholio ir sumazintume cukraus kieki, o vietoj sokolado sluoksnio detume tarkim trintu uogu, ar gautusi nesamone ar vis delto butu skanu biggrin.gif kazkaip mastau ar bandyt..bet vistiek porcija gaunasi apie 430 kcal blink.gif  vienu zodziu turbut reikia eit daryt zele... angel_sadangel.gif



Cukru galima keist agavos sirupu ir mazesniu kiekiu, tai sveikiau visu pirma. Alkoholio det 2 valg. saukstus tik vietoj 2+4, sokolada galima keisti kakavos milteliais ir grietinele naudoti liesa. Bet ar cia tikrai taip jau skanu, kad butu verta tiek vargo? g.gif As galiu pasiulyti skaniausia pasaulyje deserta - nulupta banana ykisam y saldymo kamera 6 val., galima ir pernakt. Tada sutrinam su blenderiu, galima det braskes ar kakavos miltelius - skanumelis ir sveikumelis thumbup.gif thumbup.gif Zadu savo gimtadienio tortui naudoti butent sy ledu krema, o pagrinda kept is maltu migdolu, avokado, kiausiniu, sodos smile.gif
Atsakyti
mano pateikiamas variantas ( labai jau panašus į Egliukasz minėtą hihihi.gif ) tikrai nekaloringas ( tik tiek, kiek turi kalorijų bananai ir braškės) desertas ir net labai sveikas biggrin.gif taip leduojamės jau antra savaitė thumbup.gif

Braškiniai bananų ledai - sveikuoliški receptas su gaminimo eigos foto

user posted image

user posted image



2 porcijoms :

Reikės:

* 2 didelių šaldytų bananų
* kelių stambių šaldytų braškių ( galima dėti ir šviežias)

Šaldyti bananai supjaustomi gabaliukais ir kartu su šaldytomis braškėmis sudedami į smulkintuvą.

Viskas sutrinama, sumaišoma iki gan standžios vienalytės ledų masės.

Ledai jau paruošti ragavimui - gavosi minkšti gaivūs ir labai braškiniai ledai. Uogos puikiai nudažė bananus.

Pasirinkus šaldytas braškes ledų masė iš karto gaunasi gan standi ir galima serviruoti kaip rutuliukus be papildomo šaldymo.

Dedant šviežias braškes, ledų masė gaunasi daugiau minkštesnė.

Patiekiant šiuos ledus šalia jų tiesiog idealiai tinka šviežios braškės.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti

 ! 
Primenu, kad komercinio / reklaminio pobūdžio žinutės ir pan. skelbimai yra GRIEŽTAI DRAUDŽIAMI.
Atsakyti
kaip su kaloringumu neskaičiavau, bet kad sveiki sausainėliai - tai faktas biggrin.gif

Baltyminiai špinatų rutuliukai- saldūs

user posted image

user posted image


Receptas:

* 1 puodelis avinžirnių miltų
* 1 puodelis sojų miltų
* 1 puodelis migdolų miltų
* 100 g šviežių špinatų
* 1 valg. š. anakardžių sviesto ( galma dėti ir kitokį)
* 1 kiaušinis
* 1 valg.š. natūralaus medaus
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos

Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 ° C temperatūros.

Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, išskyrus vanilinį cukrų.

Špinatus nuplauti, nusausinti ir peiliu smulkiai sukapoti.

Į dubenį sudėti sukapotus špinatus, įmušti kiaušinį, sudėti anakardžių sviestą, medų - viską gerai išminkyti.

Gautą masę pabarstyti vaniliniu cukrumi ir vėl minkyti iki vientisos masės.

Iš gautos masės suformuoti rutuliukus - jei tešla limpa prie rankų , tereikia šiek tiek sudrėkinti delnus šaltu vandeniu.

Rutuliukus sudėti ant kepimo skardos ir pastatyti kepti 15-20 minučių iki rutuliukai dailiai paruduos.

Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
Sveikos,

Artinasi ruduo,todel noriu primintilabai skanu ir nekaloringa deserta
Reikes: Obuoliu,siek tiek cukraus su cinamonu ir megstamo jogurto.
Obuoliukus nupplauname is vidurio ispjauname seklytes.
Tuomet dedame i skarda, i kuria ipilame siek tiek vandens.Apibarstome cukriuku ir kepame 25 min
Iskepusius apipilame jogurtu ir skanaus 4u.gif
Atsakyti
Porcijos: apie 10
Kalorijos: apie 125 kcal/porc.
Trukmė: apie 15 minučių gaminti ir apie 4-6 val. šaldyti (NEREIKIA LEDŲ GAMINIMO APARATO)Ingredientai:
2 kg šviežio arbūzo minkštimo (be sėklų),
220 g cukraus,
saujelės šviežių bazilikų (jei nemėgstate ar neturite, galite ir nedėti),
1 žaliosios citrinos (laimo) sulčių,
3 šaukštai degtinės (neleis sustingti į akmens kietumo ledą),
1/4 šaukštelio jūros druskos.

Arbūzą supjaustykite gabaliukais, išrinkite sėklas ir susmulkinkite maisto smulkintuvu. Prikaistuvyje pakaitinkite kelis samtelius arbūzo sulčių ir jose ištirpinkite cukrų (užvirinti nereikia). Atvėsinkite ir supilkite į likusias sultis.
Bazilikus smulkiai sukapokite, sudėkite į sultis.
Supilkite žaliosios citrinos sultis, degtinę, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
Masę supilkite į didelį ir platų indą ir padėkite į šaldymo kamerą. Geriausia naudoti plieninį indą. Jei neturite, galite naudoti plastikinį indą. Po maždaug 2 val. išimkite ir sumaišykite šakute. Šį veiksmą kartokite kas 30 min. dar apie 2-4 val., kol granita visiškai sušals. Jei neturite viso šio laiko, galite sušaldyti nemaišant. Tik tada, kai išimsite, palaikykite apie 30 minučių kambario temperatūroje, susmulkinkite šakute ir patiekite stiklinėse. Skanaus!
Atsakyti