Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi saldumynai

tokia tema yra: http://www.supermama...?showtopic=1001

beje, varškės - morkų pyrago jokiais būdais nevalgyk. pati esu kepus, tai galiu pasakyt, kad jis labai riebus.
Atsakyti
Mano vyras be saldumynų mirt galėtų... Bet dažnai man pavyksta saldainius pakeist želė su vaisiais mirksiukas.gif
Atsakyti
uhu, želė visai nieko, tik kažkodėl senai ją begaminau. o vasarą - uogytės skaniausias desertas vienos, ar sumaišytos su jogurtu essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 06 gruodžio 2005 - 09:52
Aha thumbup.gif temelė atgimė biggrin.gif

150gr. natūralaus jogurto (aš atšaldau)
3 v.š. sojos dribsnių
0,5 kriaušės
2 v.š šaldytų braškių, ar kitokių uogų

Viską išskyrus uogas suplakame plakikliu, papuošiame uogomis. Valgome su trapučiais
Aš turiu tik braškių trintų su cukrumi, tai pabandžiau kartu suplakti - skanu mirksiukas.gif ir sveika assa.gif
Atsakyti
moterys, taigi cia galima visokiu nesamoniu prisimarmalinti, tik fantazija ijungti reik bigsmile.gif
siaip pasakysiu, kad visokie riesutukai, saulegrazos, sezamai yra baltymu ir kaloriju bomba... o jei dar sulipinti cukraus sirupu - karamele, tai net nekalbu... schmoll.gif kazkas minejo morengus. nezinau, bet man vien pagalvojus kiek ten cukros pudros prideta, sirdis apsala lotuliukas.gif
visi miltiniai pyragai sausainiai, yra angliavandeniai - taigi energija. jei jos nesunaudojam, tai visas perteklius ir seda i lasinius... tie kepiniuose naudojami nekoloringesni priedai - morkos, varske, tai tik vaizduotei ir skrandziui apgauti... kaip pzv 1 gabaliukas kekso = 2 gabaliukai obuoliu pyrago. aisku jei jau nesugebam apsiribot tuo vienu kekso, o dar geriau obuoliu pyrago gabaliuku, tada jau geriau naudotis antra alternatyva smile.gif is 2 blogybiu rinktis mazesne... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kadangi kiek supratau, rasma nesiruosia grieztai "sesti ant dietos", tai "tic tac" jai nesiulysiu nors tik 2 kcal... mirksiukas.gif
dabar pamasciau , kad teisingai kazkas rase, jog maziausiai kaloriju gali tureti zele. paskui jau jos "riebumas" priklauso is ko ji padaryta (grietininiu, jogurtiniu,vaisiu sulciu pagrindu) ir nuo priedu (bananas ir obuolys, savo kaloringumu gerokai skirias). as pati megstu vaisiu salotas, ir sveika, ir skanu. kartais jas uzpilu jogurtu, kartais paslakstau vaisiu sirupu. dar galima virti visokius pudingus, kremus, padazus is lieso pieno, vaniles ir pan. man jie tinka prie koncervuotu, zaliu vaisiu, keptu orkaitej obuoliu. tuos pacius obuolius, ar kriauses galima apvirti pasaldintam vandeny ar vyne su visokiais prieskoniais ir uzpilti vaisiniu kokiu nors padazu. dar galima daryt visokius neriebios varskes kremus, su zalatina ar be jos. galima pridet ten vaisiu (trintu ar smulkiau supjaustytu).
man nekaloringi pyragai ar tortai asociuojasi, su plonu teslos pagrindu (biskvitinis ar trapios teslos) su ivairiais neriebios varskes, pudingo, vaisiniais idarais. prisiminiau dar avizinius sausainius - tai sitie nors prie sveikesniu... galima daryt plikytinius su virtais kremais... nu psio atsibodo galvot... o aplamai geriau valgykit viska, bet su saiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 07 gruodžio 2005 - 15:36
QUOTE(lanaa @ 2005 12 07, 16:09)
siaip pasakysiu, kad visokie riesutukai, saulegrazos, sezamai yra baltymu ir kaloriju bomba... 


kad baltymai blogis, tai man naujiena biggrin.gif
o jei į desertėlį (ne vieną porciją, o pvz. visą pyragą) įdėta nedidelė saujelė riešutų ar saulėgrąžų, tai ne tik kad ne kalorijų bomba, o ir sveika. riešutuose yra geležies, kalcio, vitamino E ir kitokio gėrio.

QUOTE(lanaa @ 2005 12 07, 16:09)
tie kepiniuose naudojami nekoloringesni priedai - morkos, varske, tai tik vaizduotei ir skrandziui apgauti...


čia priklauso nuo to, kaip kepsi desertą. jei vaisių ar varškės dėsi tik simboliškai, o prikrausi sviesto, kiaušinių, cukraus, tada pritariu tau. tačiau galima iškepti skanų pyragą visiškai be riebalų. aš pati mėgstu, kad pyragas būtų gaivus, kad jame būtų kuo daugiau vaisių.

QUOTE(lanaa @ 2005 12 07, 16:09)
o aplamai geriau valgykit viska, bet su saiku  smile.gif


o čia tai pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 12 07, 22:10)
kad baltymai blogis, tai man naujiena  biggrin.gif
o jei į desertėlį (ne vieną porciją, o pvz. visą pyragą) įdėta nedidelė saujelė riešutų ar saulėgrąžų, tai ne tik kad ne kalorijų bomba, o ir sveika. riešutuose yra geležies, kalcio, vitamino E ir kitokio gėrio.
čia priklauso nuo to, kaip kepsi desertą. jei vaisių ar varškės dėsi tik simboliškai, o prikrausi sviesto, kiaušinių, cukraus, tada pritariu tau. tačiau galima iškepti skanų pyragą visiškai be riebalų. aš pati mėgstu, kad pyragas būtų gaivus, kad jame būtų kuo daugiau vaisių.
o čia tai pritariu  thumbup.gif


gyvulines kilmes baltymai nera blogis, tiesiog tai yra pagrindine "statybine" medziaga, jei taip galima pasakyt, kuri eina i raumenu mase. pvz kulturistai juos valgo tam, kad prisiaugintu mases. bet jie degina riebalus.o nesportuojant, daznai gaunas taip jog priauga raumenu mase+lieka riebalu sluoksnis. del riesutu sveikumo nesiginciju.nors siaip augalines kilmes riebalai vadinami nevisaverciais, del to, kad neturi visu amino rugsciu, taip kaip pvz gyvulines kilmes... schmoll.gif

va ka radau is sveikos mitybos serijos...
Riebus maistas, kurio reikia vengti:
Priešpiečių mėsa (kumpis, bolonės dešra, saliamis, parūkytos dešrelės).
Riebūs sūriai (šedaras, brie, mozarela).
Mėsos faršas, gamintas ne namuose.
Kiaulienos šonkauliukai.
Antiena, žąsiena.
Sviestas - ne daugiau kaip 3 arbatiniai šaukšteliai per dieną.
Aliejus - ne daugiau kaip 3 abatiniai šaukšteliai per dieną.
Majonezas - ne daugiau kaip 3 abatiniai šaukšteliai per dieną.
Salotų užpilas - ne daugiau kaip 1 arbatinis šaukštelis per dieną.
Riešutai ir valgomosios sėklos - ne daugiau kaip 1 arbatinis šaukštelis per dieną.

del tu pyragu su varske, morkom ar vaisiais,as turejau omeny ta maziau kaloringa variant, apie kuri ir buvo diskutuojama anksciau wub.gif
Atsakyti
labutes,

tai kagi, kaledines sventes i pabaiga:) likucius nuo kaledinio stalo nunesiu i darba, kad pagundu maziua butu saldainiams, sausainiams tortams ir pan, tai kagi laikas apsivalyti:) ir vel lengvai maitintis:) zinau saldumynu sunku atsisakyti, bet jei ju nera namuose, tai maziau pagundu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(veo @ 2005 11 08, 09:33)
Is Anglijos parsiveziau knyga "Low Fat baking", tai, kai ka nors isbandysiu, butinai su jumis pasidalinsiu:) O siaip pusryciam labai megstu toki paprasta desertuka: pakeli "Musu svelniosios" liesos varskytes sumaisau su 100 g jogurto (skaniausia su Jogio riesutiniu), idedu truputi cukraus, medaus arba saldiklio pagal skoni, iberiu truputi kokoso drozliu, kartais razinas kelias imakaluoju ir niam niam thumbup.gif

na tai ar gaminai ka? kas kaip pavyko?

prikeliau tema, mazhu kas turi nauju ideju kokiu, pasidalinkit wink.gif
Atsakyti
Jergau ale ir biedna tema, su tuo nekaloringumu tai oj kaip nelengva. lotuliukas.gif

Mano MB yra stambus smalizius , atejau paieskoti ko nors saldaus ir nekalroingo ale kai paskaiciau tai jei ka cia mineto savo brangiausiajam ant stalo padeciai vargei patiketu , kad cia saldumynas lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano dazniausiai valgomas desertas melyniu Jo jogurtas su mandarinais, bananais ir kiwi. smile.gif Norint kad butu kaip zele, i jogurta reikia imaisyti zelatinos, tada sustengsta, galima i kokius puodelius deti, skanu ir nekoloringa;)
Atsakyti
jei mėgstat žele,pasidarykit putėsių. Reikia mažiau pilti vandens nei parašyta ir kai atvėsta,beveik stingsta plakti mikseriu(truputi tai užima laiko). Plakti tol,kol apvertus inda nekrenta(taip kaip plakant baltymus). Tiesiog išdėti į norimus indus ir į šaldytuvą kad sustingtų.
Atsakyti