Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 7

QUOTE(diana34 @ 2010 04 13, 10:47)
sveikos mamytes  4u.gif .. nu vuot..baigesi mano "iseigines"  - parveze mano vaikina tevas namo. ir kaip visada negaliu as su juo susikalbet...kosmaras kazkoks  doh.gif  ..kai tik pabuna su tevu tai kokia savaite tenka i  ankstesnius remus statyt . tai vakar kai parejau is darbo  i nevilti bevaik puoliau.. mano vaikinas kai gryzo is mokyklos paskambino man ir paklause ar gali paimt kelis litus ir nueit i parduotuve nusipirkt ko nors..as jam sakau : tu palauk kol as grysiu ir tada as tau pati duosiu pinigu - galesi nueit. kad neleidau eit jis nuteske man rageli  doh.gif  .. po pusvalandzio vel skambina..sako: tada as suniuka i lauka isvesiu  doh.gif ..as - neleidau. vel nuteske rageli. ir kaip jums atrodo? kad ir neleidau jam to daryt jis vistiek ir suni isvede , ir pinigu pasieme  aggressive.gif  tai net nebezinojau nei ka daryt kai parejus suzinojau  verysad.gif .. nei graziuoju , nei piktuoju neklauso ..net nebezinau ir ka daryt..o staugt ant jo  kiekviena diena juk neiseitis ..jam tik 9 metai dabar, bet jau neklauso..tai kas bus veliau? as jam sakykim liepsiu pareit namo iki 21.00 val, o jis net nemanys klausyt  verysad.gif ..
gal ir jus susiduret su "klausos  sutrikimais" ?  aciu uz bet kokias mintis  4u.gif
Papildyta:
labai butu idomu sudalyvaut  susitikime, bet kad viduri savaites niekaip neiseina isvaziuot (mes is kito miesto) . gal parasysit kas ir kaip ?  ax.gif  4u.gif

Skaitau ir negaliu patikėti doh.gif tik ką, prieš penkias minutes, sūnus šmurkšt pro duris ale šuniuką pavedžios, nors neleidau, pasakiau kol nepadarysi namų darbų niekur neisi...
O dabar prisistatysiu, esu hiperaktyvaus sūnaus mama. Jam 10 metų, lanko 3 klasę. Per tą laikotarpį jau pakeitėm vieną mokyklą. Dabartinėje vakar soc. pedagogė, direktorius, klasės auklėtoja ir būrelis tėvų surengė kalbant soc. pedagogės žodžiais "nelinčo" teismą. Tai yra ultimatumas man ir sūnui arba mes pasiimam namų mokymą arba tėvai rašo pareiškimus ir išmeta mus laukan... štai taip... nes trukdo vaikams, cituoja mokytoją per pamoką, kalbasi, nenusėdi, be to jo elgesys piktas, keikiasi, jau bet kokia konfliktinė situacija klasėje, anot mokytojos, yra tik dėl mano vaiko kaltės...Pernai nešiau mokytojai specialius psichologės patarimus, kaip reikia su juo elgtis, ką daryti ir apskritai kas tai per sutrikimas. Chm, sako gerai, skaitysiu, bet kitą dieną vėl nesibaigiantys skundai dėl to, kad pamokje neatidus, kad užduoda klausimus, kad nespėja padaryti kai kurių užduočių, kad eina į tualetą pamokos metu ir dar sugeba užkabinti vieną kitą vaiką ir t.t. Nebežinau nei ką daryti, būtų galimybė, išvis vaiko nebeleisčiau į mokslus, bet kita vertus, jis taip ir neišmoks bendravimo. O man jaučiu, kad prasidėjo depresija verysad.gif Šiandien net nenorėjau leist į mokyklą, ai sakau nebesvarbu, bus nors ramybė, bet prižadėjo, kad elgsis gražiai... paskambinu mokytojai, o jin sako, taip buvo visai gerai, vadinas jis sugeba save kontroliuoti ir tai yra tik jo ožiai, o ne hiperaktyvumas. Patarkit man, jei galit. Labai norėčiau, kad tokių vaikiukų mamos susiburtų, bet mes gyvenam Šiauliuos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 04 20, 10:13)
Aš irgi skaičiau apie juos, bet va ir neradau LT dar niekur... Jei ne paslaptis, tai kokia maždaug jų kaina? Ir būtinai parašyk, jei poveikį kokį matysi... Įdomu, gal ir aš bandyčiau pirkti...

virs 100 lt kainavo doh.gif ale ten 180 kapsuliu, as juos duodu pramaisiui su wellkids vitaminais, nes ten yra irgi omega3 rugsciu, plius vitaminai.
Manikiui baige daryti Wekslerio testa PPT. Kol kas neoficialios zinios, kad didelis postumis i preiki palyugynus su pries du metus darytu testu thumbup.gif su tokiais rezultatais, jau neigalumo nesiulys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2010 04 21, 17:35)

Labai norėčiau, kad tokių vaikiukų mamos susiburtų, bet mes gyvenam Šiauliuos verysad.gif

laikykitės.
ir iš širdies pasakysiu tik mokytoja pati turi norėti mokyti jūsų vaika. kaip ple vaikas gali išsėdėti, ne jau sunku leisti vaikui pasivaikščioti kryptingai, pvz lenta nuvalyti, kažką atnešti. nu tikra nesamonė. toks jausmas imk tą mokytoja ir uždayk, kad ji nepajudėtų, kažin ką sakytų doh.gif net kraujas verda, geriau atsikratyti nei dirbti. negaliu nesikeiti.

man ir problema, vasara keliamės į šiaulius, man savo dičkiui reikia rasti 5 klasei mokykla šiauliuose, prašau pagalbos ir ieškausi, gal yra mokykla, kad dirbtų su hiperaktyviais vaikais.
greitu laiku jau turėtų pradėti veikti ir internetinis puslapis, siusiu daugiau medžiagos, gal ir pavyks susitikti. jūs ne viena, stiprybės 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2010 04 21, 19:46)
virs 100 lt kainavo doh.gif ale ten 180 kapsuliu, as juos duodu pramaisiui su wellkids vitaminais, nes ten yra irgi omega3 rugsciu, plius vitaminai.
Manikiui baige daryti Wekslerio testa PPT. Kol kas neoficialios zinios, kad didelis postumis i preiki palyugynus su pries du metus darytu testu thumbup.gif su tokiais rezultatais, jau neigalumo nesiulys thumbup.gif

Kaip faina, man širdis šoka, kad viskas taip einasi 4u.gif
o šitie vitaminai kiek domėjausi jie anglijoje gal net pigesni, nu niekaip nesiseka man su savo žmogumi susisiekti ir aš pabandysiu su jais g.gif
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2010 04 21, 17:35)
Skaitau ir negaliu patikėti doh.gif tik ką, prieš penkias minutes, sūnus šmurkšt pro duris ale šuniuką pavedžios, nors neleidau, pasakiau kol nepadarysi namų darbų niekur neisi...
O dabar prisistatysiu, esu hiperaktyvaus sūnaus mama. Jam 10 metų, lanko 3 klasę. Per tą laikotarpį jau pakeitėm vieną mokyklą. Dabartinėje vakar soc. pedagogė, direktorius, klasės auklėtoja ir būrelis tėvų surengė kalbant soc. pedagogės žodžiais "nelinčo" teismą. Tai yra ultimatumas man ir sūnui arba mes pasiimam namų mokymą arba tėvai rašo pareiškimus ir išmeta mus laukan... štai taip... nes trukdo vaikams, cituoja mokytoją per pamoką, kalbasi, nenusėdi, be to jo elgesys piktas, keikiasi, jau bet kokia konfliktinė situacija klasėje, anot mokytojos, yra tik dėl mano vaiko kaltės...Pernai nešiau mokytojai specialius psichologės patarimus, kaip reikia su juo elgtis, ką daryti ir apskritai kas tai per sutrikimas. Chm, sako gerai, skaitysiu, bet kitą dieną vėl nesibaigiantys skundai dėl to, kad pamokje neatidus, kad užduoda klausimus, kad nespėja padaryti kai kurių užduočių, kad eina į tualetą pamokos metu ir dar sugeba užkabinti vieną kitą vaiką ir t.t. Nebežinau nei ką daryti, būtų galimybė, išvis vaiko nebeleisčiau į mokslus, bet kita vertus, jis taip ir neišmoks bendravimo. O man jaučiu, kad prasidėjo depresija verysad.gif  Šiandien net nenorėjau leist į mokyklą, ai sakau nebesvarbu, bus nors ramybė, bet prižadėjo, kad elgsis gražiai... paskambinu mokytojai, o jin sako, taip buvo visai gerai, vadinas jis sugeba save kontroliuoti ir tai yra tik jo ožiai, o ne hiperaktyvumas. Patarkit man, jei galit. Labai norėčiau, kad tokių vaikiukų mamos susiburtų, bet mes gyvenam Šiauliuos verysad.gif

labas 4u.gif pas mus irgi tokia pati situacija.. jei mokytoja nusiteikusi pries vaika tai niekas nepades doh.gif ..greiciau jau mokytoja reiktu spirt is mokyklos uz nekompetencija , o ne vaika kuris pas negali su savim susitvarkyt . paskutiniu metu as maziau pradejau kreipt demesi i mokytojos replikas nes UZKNISO jau negyvai su savo " alia protingom mintim" .. nors kai as zinau daug maz viska apie hiperiukus tai jos pasipaistymai juoka kelia. siulau ir jums jei iseina maziau det viska i sirdi 4u.gif
cia biski ne i tema, prisiminiau viena iviki is musu mokyklinio gyvenimo ax.gif
kai mus bande pries pirma klase isgrust is mokyklos, argumentas buvo dar ir toks, kad cia KATALIKISKA mokykla g.gif sako : tai kaip jusu vaikas issedes per pamaldas? jis gi judes? lotuliukas.gif .. nu kaip uzvire viskas doh.gif tai as tom gudrockom ir sakau " o tai ka? jei mano vaikas hiperaktyvus jis negali but katalikas??? " tai taip ir liko issizioje..nebebuvo ka atsakyt .
visada reikia kovot uz savo vaikus...ir juos palaikyt 4u.gif
Atsakyti
Laba diena....
Kažkada čia rašiau apie mus...tik senokai ką berašiau....

mes pralaimėjom kovą su mokykla.....likus 1,5 men iki mokslo metų pabaigos tenka išeit....neištvėrėm spaudimo.Nuo pirmadienio žygiuojam į kitą mokyklą...

Labai labai tikiuosi....kad mums pasiseks sį kartą
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2010 04 23, 07:38)
Laba diena....
mes pralaimėjom kovą su mokykla.....likus 1,5 men iki mokslo metų pabaigos tenka išeit....neištvėrėm spaudimo.Nuo pirmadienio žygiuojam į kitą mokyklą...

labas,
uzjauciu labai 4u.gif .. suprantu tave puikiai kaip jums sunku. jei galesite parasykite kaip jie iki to davede? ir kas padejo paskutini taska, kad jau teko keist mokykla? labai bijau , kad ir man netektu to daryt..
Atsakyti
diana34, jo akibrokstas katalikams i akis doh.gif pas mus tai jei vaikai, kurie norejo primos komunijos prieiti, neateina i pamaldas 2-4 sekmadieni i misias, tai neprileis prie komunijos blink.gif nes matyt 1-3 sekmadieni tikejimas ne toks stiprus..o ka jau kalbeti apie hiperiukus per pamaldas doh.gif jie "nenusipelne" kirkscionikos banycios pagalvbos, tai tada gal gaus ja is Dievo pvz. Islamo, o gal judeju baznyciose..zodziu
Roga, o jus jau turite kur detis Siauliuose g.gif
Lotavita..gal bus geriau sitoje mokykloje..uzjauciu..man teko patirti tik metimus is darzelio..bet vis tiek jauciu kaip sunku tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2010 04 23, 07:38)
Laba diena....

gaila, kad tokie nesupratingi nei mokytojai, nei mokykla nei tėvai, toks liūdesys mane užpuola tada verysad.gif

QUOTE(Alchemie @ 2010 04 23, 18:29)

Roga, o jus jau turite kur detis Siauliuose g.gif

tikiuosi, kad gal pavyks dar su tavimi susitikti iki mūsų išvažiavimo, pasikalbėtumėme tada bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 09, 21:05)
Ginte..zemai tau lenkiuosi..ir jei galiu dekoju tu vaiku vardu ir zaviuosi tavo drasa ir pasiryzimu 4u.gif esi pavyzdys..manau, kad visuomene tau vienu atveju negali nieko pasakyti ir padaryti, kaip daugeliui is musu - pati kalta, akd pasigimdei toki vaika. Tu turi SAVO vaika, galima sakyti, kad savo pasirinkima turejai ir jie taves negali niekuo kaltinti, nes tokios drasos ir sirdies neturi. Tiesiog be galo grazu ir stiprybes tau dideles auginant sita gyva sidabra 4u.gif

Alchemie, aciu uz grazius zodzius, tik dabar atrasau, nes buvau isvykusi ir "uzstrigusi" uzsienyje, na bet viskas baigesi gerai ir pagaliau grizau smile.gif Bet dabar mazulis susirgo, tai irgi tik minutei cia uzsukau...

Papildyta:
QUOTE(vario @ 2010 04 09, 21:14)
Taip, tokie palegvejimai su laiku ateina. Bet prasideda kiti "dziaugsmai". tas kas buvo atleistina 6-meciui, jau bus neatleistina 10-meciui. Jei supranti apie ka as smile.gif

Mylim visos savo vaikus. Be galo, be krasto. Tiesiog, per 15 metu daug ka supratau ir ismokau. Ypac, padejo, vaiko psichologe per paskutinius du metus. Tada isdrisau pripazinti vaiko liga, isdisau pakelti galva. Nustojau kaltinti save, aplinkinius. Tupiu sitoj temoj nuo tada , kai mano sunui buvo 7 metai, dabar greit 15 doh.gif Jei paskaitytum, kaip anksciau ant visu bardavausi, jei kas sita sutrikima pavadindavo liga, visiems saukiau, kad cia ne liga, tai tik lengos problemos. Dabar pati sau ir aplinkiniams pripazinau, kad mano vaikas serga. Ir ne tik vaikas. Serga visa seima. Taip jau buna su hiperiukais, autistukais ar sutrikusio vystymosi vaikais ir ju seimomis. Uzdaras ratas is kurio issikapstyti vis sunkiau.

As, isvezus vaika i Svedija padovanojau jaum ir mums gyvenima. daug ka teko man paaukoti, bet vaikas turi ateiti. Vis dazniau pagalvoju, kas laukia tokiu vaiku (paaugliu, suaugusiu ir t.t Taip, taip, laikas lekia nepastebimai  doh.gif ) ateity. kas jai rupinsis Lietuvoj, kai tevu nebeliks (su saule dar nei vienas negyveno). O cia, Svedijoj, zinau, kad juo bus pasirupinta. Jis tures ateiti, gyvenima, galu gale normalia senatve, o LT? Psichuske arba kalejimas...
Einu vaiko migdyt, nors prirasyciau cia dar daug....

Vario, zinoma suprantu apie ka tu. Ir tikrai manau kad ir manes laukia pasunkejimas kai prasides mokykla ir t.t. Kazkaip kol plius minus gali laikyti vaika uz rankos, tai viskas vienaip, o kaip bus kai ji reikes kazkur paleisti viena???
O uz pasakojimus apei Svedija aciu, jie patvirtino mano mintis, kad gi ne visur viskas vienodai, galima ne vien bandyti prie aplinkos prisitaikyti, o ja ir pakeisti jeigu tai bus naudinga ir reikalinga...

Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 19, 21:20)
va cia tie vitaminai
http://www.norameda..../vaikams/eye_q_
as siunciausi is Vokietijos per drauge..kol kas tik pradejo gerti, tai nieko apie poveiki negaliu apsakyti

Alchemie, o jus pradzioje gerete po 6 kasules kaip kad raso, ar is karto tik po 2?
As irgi tokio daikto Londone nusipirkau, bet kazkaip galvoju is karto tik po 2 duoti, nes vaikas gere visokius zuvu taukus ir vitaminus iki tol, tai nemanau kad yra reikalas prisotinti organizma papildomai is pradziu.

Papildyta:

Ir dar paskutinis klausimukas visoms: ar kas nors iš jūsų girdėjote ar gal net bandėte dietą be gluteno ar kazeino? Aš tokią knygutę nusipirkau, ten rašo kad ta dieta labai padeda kai kuriems autistams ir ADHD turintiems vaikams. Kol kas tikrai nesiruošiu bandyti, labai jau radikali ji man atrodo, visiškai ir iš esmės reikia keisti vaiko mitybą, na bet pagalvojau kad tiek to, dėl visa ko turėsiu knygą po ranka ir jeigu po kelių metų tirkai bus sunku, gal bus verta pabandyti...

Atsakyti
QUOTE(GinteZZ @ 2010 04 23, 19:59)

Ir dar paskutinis klausimukas visoms: ar kas nors iš jūsų girdėjote ar gal net bandėte dietą be gluteno ar kazeino? Aš tokią knygutę nusipirkau, ten rašo kad ta dieta labai padeda kai kuriems autistams ir ADHD turintiems vaikams. Kol kas tikrai nesiruošiu bandyti, labai jau radikali ji man atrodo, visiškai ir iš esmės reikia keisti vaiko mitybą, na bet pagalvojau kad tiek to, dėl visa ko turėsiu knygą po ranka ir jeigu po kelių metų tirkai bus sunku, gal bus verta pabandyti...

aš ir girdėjusi apie dieta ir net skaičiusi. vienintelį dalyka ką galiu pasakyti, mums kenkia viskas kur yra daug E, tai jei kuo mažiau valgo tuo netaip baisiai lipa sienomis. bet dėja man nepavyksta išvengti maisto be E. nes dar yra mokykla, na nebent užsidaryti vienkiemyje g.gif
Atsakyti
Alchemie, dziaugiuosi uz jus 4u.gif Tikrai smagu girdeti, kad kazkam gereja thumbup.gif Ui, kaip faina thumbup.gif

QUOTE(GinteZZ @ 2010 04 23, 18:59)

nes vaikas gere visokius zuvu taukus ir vitaminus iki tol, tai nemanau kad yra reikalas prisotinti organizma papildomai is pradziu.

Ir dar paskutinis klausimukas visoms: ar kas nors iš jūsų girdėjote ar gal net bandėte dietą be gluteno ar kazeino?

Zinom. Bandziau.Tik gal per trumpai. Cia, SE, ir "ant to kanto" lengviau, nes bet kurioj parduotuvej, prekiu be gliuteno pilna. Su pieno baltymu, dar paprasciau- maniskis jau nebevartoja jokiu pieno produktu (is pradziu pats atsisake mesos ir bet kokiu jos gaminiu, dabar jau ir pieno produktu). Pagerejimo nemaciau o ir gydytojai (SE) tokio "gydymo" budo nepripazista. Taip pat, labai skeptiskai, gal net priesiskai ziuri ir i tuos "stebuklingus" vitaminus.

Draugai, turi autista 10 metu berniuka, labai sunku autistuka, tai jie net deguonies kamera patys is JAV atsiveze (mokejo nesvietiskus pinigus. SE privaciai jie tik antri ta kamera turi), pagerejimo, taip pat nera. Beje, SE gydytojai ir gydymu deguonimi autistukams neskiria.

Vakar maniskiui dare magnetini rezonansa. Labai noriu kad ka nors rastu. Skamba baisiai. Bet tada, yra viltis, kad galima butu pasveikti.
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2010 04 23, 20:48)
aš ir girdėjusi apie dieta ir net skaičiusi. vienintelį dalyka ką galiu pasakyti, mums kenkia viskas kur yra daug E, tai jei kuo mažiau valgo tuo netaip baisiai lipa sienomis. bet dėja man nepavyksta išvengti maisto be E. nes dar yra mokykla, na nebent užsidaryti vienkiemyje g.gif

Drisciau smarkiai nesutikti. Taip, visi tie E gal ir kenkia. Bet... visi dabar pasigavo sita "arkliuka" ir meto ji kaip koziri. Tai genai. O blogai susidelioti genu grandinei itakos galejo tureti bet kas - greitas gyvenimo tempas, Ignalina, Cernobilis, nervai, gamtos "isdaiga", masinu burzgimas, ir tie E. Vieni vaikai visa gyvenima tik tais E ir gyvi, o auga gudrus ir laimingi....
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 04 23, 22:06)

Drisciau smarkiai nesutikti. Taip, visi tie E gal ir kenkia. Bet... visi dabar pasigavo sita "arkliuka" ir meto ji kaip koziri. Tai genai. O blogai susidelioti genu grandinei itakos galejo tureti bet kas - greitas gyvenimo tempas, Ignalina, Cernobilis, nervai, gamtos "isdaiga", masinu burzgimas, ir tie E. Vieni vaikai visa gyvenima tik tais E ir gyvi, o auga gudrus ir laimingi....

tu visiškai teisi, tiesiog, vis ne ta parašau, ką galvoju, blogai jaučiuosi ir neasigaunu.mintys laksto kitur.
viena dalyka žinau, kad mano vaikis pats maista nemoka rinktis, kartais atrodo, kad jam net nereikia valgyti, o kai nevalgo dar blogiau. žinai kartais džiaugiuosi, kai vaikas pasako, mama noriu valgyti, per 10 metų gal du ar trys kartai buvo.
ką norėjau pasakyti, o ogi tą, kad džiaugiuosi, jog mano vaikas valgo nors ką, duona, batona, piena, vištiena, makaronus (su mūsų pagalba valgo). labai nemėgsta dešrelių. per tiek metų jau atsirinkau, ką galiu įsiūlyti pavalgyti.

Atsakyti