Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 7

As kai bandziau pas neurologa vaika issitirti, tai rado hipertenzini sindroma. vadinas i paaukstintas spaudimas. Israse tanakan. Kai bandziau savo seimos gyd. prasyti sanatorijos man atsake. Nes pagalvojus juk yra visokiu sanatoriju nervukams gydyti, viskokiu aparatu, kad ir masazas, bemeris labai gerai, kazkokios sukos elektrines ir kt. Bet be sansu. Juk pasiguldzius galima ir pamoketi daugiau daktarams uz proceduras.
Yra snekama, kad bent jau seniau tik daktaru vaikai sanatorijose budavo. Tai dabar tur but rimtesni ligoniukai, mums gal pavasariop ir gerai butu pasiguldyti. Nes rugsejo, balandzio ir geguzes menesiai kazkoks kosmaras.
Vario, tu minejai, kad Lietuvoje vezei savaji i kazkokia sanatorija.
Mano taip pat yra nevaldomas. dabar isleke i teatro bureli. Uzsirase savarankiskai. Siandien pirmoji diena. Jam sakau, kad pirmadieni guldys i ligonine, bet jis nesupranta. Ar jis stumia nuo saves ir taip isgyvena? Nesigruzina, kaip as. Man tai sakes, siandien visi kaulai skauda, galva svaigsta, bliaunu. Is namu eiti niekur nenoriu. Lyg ka palaidojus buciau.
Nu jus i mene taip demesio nekreipkit, juk viena be jokiu nervu uzsiauginau, tik mazajam ju trukti pradejo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 24 rugsėjo 2010 - 13:11
g.gif
o kur guldo tavaji? i VRC, jeigu ten tai nesinervuok taip, musiskis buvo labai patenkintas,l gulejo 3 sav, nuo pradziu presinosi tam rezimui, baudu gaudavo, o po savaites priprato, jam labai ten patiko, maniskis labai komunikabilus, jis susisnekes net su kinieciu biggrin.gif , tai del bendravimo problemu neturiu, kambaryje buvo dar vienas berniukas, metais vyresnis, tai jie puikiai susidraugavo, ismoko savo apatinius ir kojines ten skalbti, su merginom flirtavo, tai apie ji labai gerai atsiliepdavo, maniskiui labai tinka disciplina, kai israse namo, tai gydytoja sake, kad tokiu vaiku pas jos retai pasitaiko, labai aukletojos buvo patenkintos, vaikai tokiu graziu zodziu jam prirase thumbup.gif del VRC ligonines pas mus tik geriausi atsiliepimai
Atsakyti
Manasis jau buvo raidos centre pirmoje klaseje, vaziavo kartu su vyresniuoju, jis buvo septintoje klaseje.
Dabar siule i Vilniu vaziuot, bet as atsisakiau, nes yra tas pats. Vis tik ir lankyt ir pinigais lengviau. Gal ilgai nelaikys.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2010 09 24, 12:28)
nustato. tik nežinau nei kaip, nei kokiu situacija. nepamirštant, kad mums priklauso ir sanatorija, jau dabar lietuvoje jei neklystu jau dvi sanatorijos priima vaikus palangos ir druskininkų. tik reikia prašytis, nes taip niekas nesiūlo, aš šias metais tik sužinojau, tai jau kitų metų vasarai reiks išsireikalauti kas mums priklauso ax.gif

Patarčiau netempt į vasarą, geriau pavasariop, kai dar neišnaudotos kvotos. Pabandysiu sužinoti dėl sanatorijos, jei pamiršiu primink man į až.

QUOTE(rozaniene @ 2010 09 24, 13:14)
o as siandien savo hiperiuka uzregistravau pas kita psichiatre, i antakalnio klinika, aisku mums tai kainuos, nes mes ne vilnieciai, konsultacija 90 lt, bet noriu pakeisti gydytoja, vel ieskosim pagalbos ir iseities, gal ka patars del neigalumo g.gif

Su siuntimu turi būti nemokamai. Rašo pediatras/šeimos gydytojas , ir galit kreiptis pas bet kurį LT psichiatrą.
QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 09 24, 14:09)
As kai bandziau pas neurologa vaika issitirti, tai rado hipertenzini sindroma.

Prašykit siuntimo pas reabilitologą. Bus ambulatorinė sanatorija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozaniene @ 2010 09 24, 13:14)
o as siandien savo hiperiuka uzregistravau pas kita psichiatre, i antakalnio klinika, aisku mums tai kainuos, nes mes ne vilnieciai, konsultacija 90 lt, bet noriu pakeisti gydytoja, vel ieskosim pagalbos ir iseities, gal ka patars del neigalumo g.gif

o kaip čia taip, kodėl reikia mokėti g.gif aš suprantu, kad kita vieta, bet g.gif jei nėra gero psichiatro tai galima kreiptis į kita įstaiga g.gif kai nuvyksite tai gal bus galima jums ir lankytis nemokamai g.gif

QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 09 24, 14:09)

Nu jus i mene taip demesio nekreipkit, juk viena be jokiu nervu uzsiauginau, tik mazajam ju trukti pradejo smile.gif

kalbėk rašyk 4u.gif
pamenu kai aš prisijungiau pirmiausiai įstrigo tavo, vario ir Alchemie istorija, tada supratau, kad neesu vieniša, ir galiu visada ateiti ir išsilieti išsikalbėti čia 4u.gif

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 24, 15:43)
Patarčiau netempt  į vasarą, geriau pavasariop, kai dar neišnaudotos kvotos. Pabandysiu sužinoti dėl sanatorijos, jei pamiršiu primink man į až.

Prašykit siuntimo pas reabilitologą. Bus ambulatorinė sanatorija. smile.gif

ačiū, butinai 4u.gif
nes man įdomu, mes vasara jau pasinaudojome poliklinikos reabilitacija, ar mums priklausys pavasarį g.gif o tada tai labai reikia, tada būna visiškas išsekimas būna.

taip su poliklinikos šeimos gydytoju siuntimu nemokamai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2010 09 24, 16:11)

nes man įdomu, mes vasara jau pasinaudojome poliklinikos reabilitacija, ar mums priklausys pavasarį g.gif o tada tai labai reikia, tada būna visiškas išsekimas būna.

Jūs pasinaudojot šią vasarą, o dabar bus kitas kitas pavasaris. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 24, 16:17)
Jūs pasinaudojot šią vasarą, o dabar bus kitas kitas pavasaris. mirksiukas.gif

aišku, ačiū 4u.gif nes pasirodo sužinojau, kad dar ir mums dėl alergijos priklauso sanatorija. tai ideliausia būtų papulti į palangos, ten ir hiperiukais užsiima. dar paskaičiau, pasirodo gulant ir aš gaučiau buletenį prižiūrint savo vaika. nes mano psichiatrė pribūrėk, kad nepriimtų, o pasirodo galiu iki 14 metų slaugyti, nes nesusitvarkytų, o vat su manimi tai kitaip. tik valgyti pasirūpinčiau sau ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2010 09 24, 16:21)
aišku, ačiū 4u.gif nes pasirodo sužinojau, kad dar ir mums dėl alergijos priklauso sanatorija. tai ideliausia būtų papulti į palangos, ten ir hiperiukais užsiima. dar paskaičiau, pasirodo gulant ir aš gaučiau buletenį prižiūrint savo vaika. nes mano psichiatrė pribūrėk, kad nepriimtų, o pasirodo galiu iki 14 metų slaugyti, nes nesusitvarkytų, o vat su manimi tai kitaip. tik valgyti pasirūpinčiau sau ir viskas.

Man atrodo, kad sanatorijoj negaunat nedarblapio. Tik ligos atveju namuose, ar ligoninėj slaugant. Iki 14 m 14 kalendorinių dienų, nuo 14- 7-ios. ( atrodo taip).
Palanga reik rūpintis tikrai pavasarį, nes vasarop nepateksit verysad.gif
Sanatorijoj iki kažkokio nustatyto amžiaus galima su mamom.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 24, 16:27)
Man atrodo, kad sanatorijoj negaunat nedarblapio. Tik ligos atveju namuose, ar ligoninėj slaugant. Iki 14 m 14 kalendorinių dienų, nuo 14- 7-ios. ( atrodo taip).
Palanga reik rūpintis tikrai pavasarį, nes vasarop nepateksit  verysad.gif
Sanatorijoj iki kažkokio nustatyto amžiaus galima su mamom.

reiktų pasidomėti, va ką radau:
http://www.teisesfor...s-pasalpos.html

Kokia yra ligos pašalpos mokėjimo trukmė slaugant sergančius šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius)?

ne ilgiau kaip 7 kalendorines dienas;
vaiką iki 14 metų – ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų;
šeimos nariui ar globėjui, slaugančiam stacionare bet kuria liga sergantį iki 7 m. vaiką - už visą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus;
šeimos nariui, globėjui ar rūpintojui slaugančiam stacionare, ambulatoriškai ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis (pagal sveikatos apsaugos ir socialinės apsaugos ir darbo ministrų patvirtintą sąrašą), pašalpa iš Sodros biudžeto lėšų mokama nuo pirmosios slaugymo dienos už visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.
šeimos nariui – motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), prižiūrinčiam vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, kuris dėl savo ligos ar traumos (gydančio gydytojo sprendimu) negali prižiūrėti šio vaiko. Ši pašalpa mokama iš Sodros lėšų nuo pirmos vaiko priežiūros dienos ir ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų. Pavyzdžiui, mama yra vaiko priežiūros atostogose, gauna motinystės (tėvystės) pašalpą, pati suserga ir dėl to negali prižiūrėti vaiko. Šiuo atveju pašalpa galės būti mokama vaiko tėvui, turinčiam teisę į šią pašalpą (t. y. jei jis yra apdraustas ir turi reikiamą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą). Pašalpa bus mokama nuo pirmos vaiko priežiūros dienos, bet ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų.

tai tada reiks suktis, nes tie poperizmai užtrunka labai ilgai g.gif
Atsakyti
ten privati klinika, kaip man paaskino, mes ne vilnieciai, jeigu butume priregistruoti kokioj vilniaus poliklinikoje, tai su siuntimu butu nemokamai, as gal pabandysiu vistiek paimti siuntima, nes taip paaiskino registraturoj ir su pacia gydytoja kalbejau verysad.gif
Papildyta:
va cia uzsiraseme
Antakalnio Psichiatrijos Konsultacijų Centras
Antakalnio g. 84, Vilnius
Atsakyti
QUOTE(rozaniene @ 2010 09 24, 17:03)
ten privati klinika, kaip man paaskino, mes ne vilnieciai, jeigu butume priregistruoti kokioj vilniaus poliklinikoje, tai su siuntimu butu nemokamai, as gal pabandysiu vistiek paimti siuntima, nes taip paaiskino registraturoj ir su pacia gydytoja kalbejau verysad.gif
Papildyta:
va cia uzsiraseme
Antakalnio Psichiatrijos Konsultacijų Centras
Antakalnio g. 84, Vilnius

tikrai jei duoda paiimk siuntima 4u.gif blogiau nebus 4u.gif
Atsakyti
musu diagnoze F90.0 idomu, ar ieina i neigalumo sarasa?????????? doh.gif
Atsakyti