Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

Idomu pasidare kaip Jus susikalbate su savo mazaisiais pipirais,kai jie krecia eibes smile.gif g.gif .Asmeniskai as,esu apsoliuciai pries vaiko musima schmoll.gif .Neisivaizduoju ka turetu,tokio padaryt,kad ranka pries dukra pakelciau console.gif .Mes baudziam griestai pabardami ir paaiskindami kaip negraziai ir blogai ji pasielge umn.gif ,kol kas to pakanka biggrin.gif ,nereik rekt,kad visas namas girdetu biggrin.gif . O Jus kaip mazuosius drausminat?
Atsakyti
Aš irgi neįsivaizduoju ką turi vaikas padaryt, kad jį mušti. blink.gif schmoll.gif Kai supykina, kalbu apie vyresniąją, tai pasikalbam griežtai, o jei mano balso tonas pakyla, tai ji iš vis stresuoja. Jeigu mušti pradėčiau, ko gero nualptų. doh.gif Ne ne ne, jokių diržų. nono.gif
Atsakyti
O tai ką su jais darysi, bambu, nu smile.gif Kuo blogiau elgiasi, tuo aršiau bambu. Dėstau, kaip geri vaikučiai elgiasi, o kaip jie nesielgia... O šiaip - koks jau ten nubaudimas tokiam spirgui irnesakyk.gif Sustabdai blogai besielgiant, pamoralizuoji, kodėl taip darė, pabambi apie gerus vaikučius ir tiek. Kuo aš jį pagąsdinsiu, kompiuteriui passwordą uždėsiu? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 01 05, 23:14)
Aš irgi neįsivaizduoju ką turi vaikas padaryt, kad jį mušti. blink.gif  schmoll.gif Kai supykina, kalbu apie vyresniąją, tai pasikalbam griežtai, o jei mano balso tonas pakyla, tai ji iš vis stresuoja. Jeigu mušti pradėčiau, ko gero nualptų. doh.gif  Ne ne ne, jokių diržų. nono.gif

Kodel is kart musti? Pakanka zinoti vaikui, ka dirziukas daro? Ir labai padeda,kai jau susikalbet neina... Vieno karto, nesmarkaus pliaukstelejimo ir visam laikui aisku ka tai reiskia... blush2.gif Bent jau mum labai padejo

Atsakyti
o man tai kartais atrodo kad pabarimas nelabai padeda. Esu as irgi pries musima, todel dazniausiai stengiuosi isvengti tu situaciju kur jis negerai elgesi, pavyzdziui jis labai megsta per veida duot ir dar skaudziau ar uz plauku tasyt, mano akinius butinai nuimt, ir tai yra dazniausiai jo daromos "negeroves". Pabarimas atrodo tam kartui padeda, bet paskui vel ta pati daro, na nezinau, kaip ji nuo to atpratint... doh.gif
Atsakyti
dažniausiai padeda pakeltas tonas. jei jau visai iš kantrybės išveda, pvz. ožiukai užpuola - papurtau. bet tai būna ypač retai
Atsakyti
oiii... sunki tema doh.gif stengiuosi kuo ramesniu balsu (savo nervų sąskaita) pasakyti, kad taip negalima daryt. be didesnių išvedžiojimų ir aiškinimų smile.gif taip pat, stengiuosi kuo mažiau sureikšminti tokį vaiko elgesį ir neparodyti, kad man labai rūpi, jog jinai išsidirbinėja mirksiukas.gif skaičiau, kad neklausydamas tėvų vaikas viso labo siekia gauti jų dėmesio bigsmile.gif kuo daugiau rėkiam, tuo daugiau dėmesio, tuo dažniau tas pats kartosis biggrin.gif
Atsakyti
Na mano mazius is kantrybes bando mane isvesti bent jau 100 kartu per diena blink.gif tai bent jau apie 300 kartu per diena nuskamba "negalima ",kartais garsiau,kartais tyliau.tai tam kartui klauso,nors sypsosi ir vel savo daro tongue.gif kartais tikrai kraujas uzverda,bet jis pribega,apsikabina ir ka tu ant tokio mazo bepyksi..
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2007 01 02, 14:11)
As pastebejau, kad svarbiausia su vaiku susitarti, surasti kompromisa. Nes jei susinervuoju, pradedu rekti,  tai buna dar blogiau.

o tariantis nepabijoti ir laaabai griezto tono, jei prireikia, nes jei apleisi ozius tai ju tik dauges ..
Atsakyti
Man atrodo, musu visu kudikeliai dar per mazi, kad juos BAUSTUME. mano irgi uz plauku griebia, draskosi, lenda visur kur negalima. buna isveda is kantrybes. paprastai sakau, kad negalima ir paimu ant ranku, nukreipiu demesi, draugiskai bet grieztai, ramiu, aiskiu tonu.
bet zinokit, jie nesupranta dar, kas gerai ir kas blogai. jie tik pazista pasauli, reakcijas musu, emocijas, veido israiska, tona. va nuo kokiu 3 metu, galima ir bausmes taikyt, jei prireiks.
apie musima net kalbet nenoriu, nes man musamu vaiku labai gaila ir tai laikau nezmoniskumu, musti vaikus. aukleti reikia normaliai ir must nereiks.
Atsakyti
Bandau gražiai aiškinti, kad to ir to negalima, bet nevisada pavyksta susitarti doh.gif tai kartais reikia ir griežtesnių žodžių blush2.gif
Atsakyti
musiskis iki 1,5m. buvo labai paklusnus, nesakau kad ramus, bet jei sakai "negalima" paklusdavo. o dabar tai jau tokie oziukai pareina kad baisu wub.gif pirma laika uztekdavo parodyti dirza (nors niekada nebuvo juo mustas), paskui matyt suprato kad niekas nesuduos doh.gif bandom susisneketi ir tikiuosi kad "isaugs" rolleyes.gif
Atsakyti