QUOTE(IRIM @ 2010 05 24, 22:30)
Labutis! Gal galesite kas man atsakyti, kad susigaudyti mamukams taikomus nutarimus del ismoku. Laukiuosi dvieju mazuliu. Man galios tvarka, taikoma nuo 10.07.01 d.
a) Kiek gilinausi, tai visos motinystes (nestumo, gimdymo bei vaik.auginimo) ismokos del 2 mazuciu bus skaiciuojamos X du. Ar taip?

Mano atlyginimas yra didesnis, nei valst.nustatytos lubos, tai suprantu, jog gausiu maximaliai tik lubine suma. Tik noriu pasiteirauti, ar maksimalus kompensuojamasis uždarbis taipogi bus dauginamas is 2 del dvynuku, ar bus tik tas 4680?
c) ir paskutinis klausimas: lubos 4680 Lt yra NET ar pries mokescius? Jei pries mokescius, gal zinote, kokiais mokesciais si suma bus apmokestinta?
Va, kiek daug cia klausimeliu susikaupe, perskaicius istatymu susni

Aciu uz pagalba is anksto!
Tai kaip nėščiukei nepadėsi, dar pelės užsiveis, ir dar dvigubai!
Taip, gimus dvynukams, išmokos bus dvigubinamos: ir nėštumo ir gimdymo-motinystės pašalpa bus perskaičiuota, ir mokama dviguba, ir vaiko priežiūros.
Pirma pasiskaičiuos jūsų išmokos suma kaip būtų vienam vaikui. Gauta suma dauginsis iš 2. Jei lubinė suma, tai 4680 *2. Čia pinigai,"ant popieriaus". Nuo šios sumos atsiskaičiuos pajamų ir sveikatos draudimo mokesčiai.
Uf, kiek prirašiau. Tik nežinau ar aiškai