QUOTE(Irmama @ 2010 04 12, 16:33)
Sveikutes
Noriu uzkietejusiu ir patyrusiu

seimininkiu paklausti
Nusprendem nevalgyti kiaulienos

tad noriu ismokti skaniu patiekalu is jautienos
Sakykit, kaip skaniai iskepti kepsnius, sultingus ir ne per kieciausius, na kaip kavinese buna

jau tokie sultingi ir minksti, kad niam, niam....
Ir koki marinata daryti
Is anksto dekoju
na mes kiaulienos nevalgom. nebent tik būna šonkauliukai, ir faršas maišytas šiek tiek (kol mb nemato

nes rėkia kad neskanu, bet kai valgo tai nejaučia

)
kas dėl kepsnių kažkaip ne taip dažnai darau, bet kaip ir sakė, priklauso nuo gyvulio senumo ir kokią dalį perki.
Bet galiu pasakyt vieną triuką, kuriuo man darant pvz plovui mėsos gabaliukus arba tą patį kepsnį suveikia.
reikia geros nekimbančios keptuvės. gerai ją įkaitinti, ir nieko nepilant dėti mėsos gabalą ir jo nejudinti. nu aš taip darau su mažais mėsos gabaliukais. sudcedu viską ir palieku nemaišant. tiesa, iš prieskonių pradžiai tereikia druskos ir pipirų nes visos kitos žolelės kibs. kai keptuvė karšta, mėsa greit pradės skirti savo sultis. kai jau pradės burbuliuot, tada tik pradedu maišyt, ir sudedu likusius prieskonius ką naudoju (oreganą, baziliką ar pan.) ir tada maišydama bet neuždengus kepinu, kol vanduo išgaruoja. kai vanduo išgaravo, tada pilu šiek tiek arba skysto margarino, arba vos vos aliejaus. ir dar pakepinu. mėsa visada būna minkštutė, ir greit iškepa. skaičiau kažkur kad svarbu nejudinti mėsos, kai ji skiria savo sultis. aišku, ne visada taip prisimenu bet bent aju plovui mėsą visada valgom minkštutėlę.
dariau taip ir su kepsniu, išmuštą padėjau, kai pradėjo leisti sultis tada apverčiau kitą pusę. nebuvo toooks minkštas kaip kad tie maži gabaliukai, bet kita dalis, nėr ko norėt.
bet vistiek minkštesnis nei kad būčiau kepus tiesiog aliejuje.