Maroccan Chicken, Olive and Preserved Lemon Tagine - Marokietiskas vistienos troskinys
Tagine pavadinimas kiles ne tik nuo ilgai ant mazos ugnies gaminamo patiekalo, bet ir specialaus indo, kuriame jis gaminamas. Jis pagamintas is storo metalo ir dangtis atrodo lyg apverstas piltuvelis. Zinoma, as tagine puodo neturiu, bet pats Jamie Oliver sako, kad tinka betkoks storo dugno puodas. Tai as taip ir padariau. Pirmiausiai pamarinuojam vistiena su siais prieskoniais:
1 kupinu sauksteliu kalendros seklu
1 nubrauktas sausktelis kumino
1 kupinas saukstelis malto imbiero
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
Druskos ir pipiru
Visus pries konius sumaisyti su aliejumi ir itrinti i vistos gabaliukus ( apie 1,5kg pjaustytos vistos). Uzdengiam ir pamarinuojam valanda arba galite ir per nakti.
Tada reikia:
1 pankolis
2 svogunu
4 skilteliu cesnako
2 sudytu citrinu
Saujele kalendros ( as naudojau petrazoles)
80 gr juodu ir zaliu alyvuogiu
Ziupsnelio safrano
500ml vistienos sultinio
Kai jau mesa paruosta, tai dedame alieju i puoda, tada sudedame vistienos gabaliukus ir apkepame apie 5-10 minuciu. Veliau sudedame smulkintus cesnakus, svogunus ir pankoli. Pakepiname 2-3 minutes. Pagaliau sudedame alyvuoges, kalendra, citrinas, safrana, vistienos sultini ir pamaise uzdengiame puoda, pamaziname ugni ir troskiname 1-1½valandos, kol mesa bus minkstutele. Pateikti su kuskusu arba ryziais. As pateikiau su bulguro pilaf. Skanaus!