Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Sveikos,mano istorija tokia-prieš 6m.turėjau stiprų gimdos uždegimą,kaklely žaizdelę ,rado ueroplazma..tada isšsigydžiau,dare oct-tvarka..vėliau periodiškai kartodavos pienligė,bakterinė vaginozė..po eilinio uždegimo išgydymo,padare oct-rado lsil...Rajono gine nieko doro nepaaiskino,šeip ne taip užsiregistravau Kaune į onkologinį(vasarą daugelis atostogauja)..Ir ką manot?prieš pat mėnesines doh.gif doh.gif sakau citrinom kaip nors atitolinsiu ciklą,bet jei reiks daryt tepinėlį verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Patarkite, prasau ir man.
Pries 3 menesius pasidariau onkocitologini tyrima. Rado nezymiu ikiveziniu pakitimu. Aisku asaru pakalne ir t.t. Liepe ateit po 3men. Atejau visa persikreipus is baimes, viska klausinejausi, daktare pasake, kad mano vietoj del sventos ramybes pasiskiepytu, nes net jei pakartojus tyrima pakitimai is nezymiu taps zymiais, skiepas vis tiek pades.
Taigi padare man tyrima dar karta, rezultatas tas pats. Nei pagerejo, nei pablogejo.
Sako ateisi po 3 men, dar paimsim, paziuresim kas tada, o kol kas pasidaryk zpv tyrima. Sakau, o tai gal geriau man pasiskiepyt. Sako pasidaryk tyrima, tada ziuresim, betkokiu atveju be tyrimo skiepo nedaro. Bet kaip supratau is ats, kokie tyrimo rezultatai bebutu, skiepa daryti galima. Tai kokia to tyrimo esme? Ar verta ji daryti? Gal kas is pasiskiepijusiu galetu atsakyti i si klausima?

Kitas dalykas, perskaicius tema pastebiu, kad gavusiu zpv neigiama ats dziaugiasi isvengusius vezio. Bet juk ikiveziniai pakitimai niekur nedingsta, tai mano nuomone reiskia, kad vezys vis tiek atsiras, tik ne nuo zpv, o nuo kazko kito, nuo ko net skiepo nera, kas yra dar blogiau. Ar as kazka ne taip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(Laukinukee @ 2013 07 17, 16:13)
Sveikos, merginos,

Patarkite, prasau ir man.
Pries 3 menesius pasidariau onkocitologini tyrima. Rado nezymiu ikiveziniu pakitimu. Aisku asaru pakalne ir t.t. Liepe ateit po 3men. Atejau visa persikreipus is baimes, viska klausinejausi, daktare pasake, kad mano vietoj del sventos ramybes pasiskiepytu, nes net jei pakartojus tyrima pakitimai is nezymiu taps zymiais, skiepas vis tiek pades.
Taigi padare man tyrima dar karta, rezultatas tas pats. Nei pagerejo, nei pablogejo.
Sako ateisi po 3 men, dar paimsim, paziuresim kas tada, o kol kas pasidaryk zpv tyrima. Sakau, o tai gal geriau man pasiskiepyt. Sako pasidaryk tyrima, tada ziuresim, betkokiu atveju be tyrimo skiepo nedaro. Bet kaip supratau is ats, kokie tyrimo rezultatai bebutu, skiepa daryti galima. Tai kokia to tyrimo esme? Ar verta ji daryti? Gal kas is pasiskiepijusiu galetu atsakyti i si klausima?

Kitas dalykas, perskaicius tema pastebiu, kad gavusiu zpv neigiama ats dziaugiasi isvengusius vezio. Bet juk ikiveziniai pakitimai niekur nedingsta, tai mano nuomone reiskia, kad vezys vis tiek atsiras, tik ne nuo zpv, o nuo kazko kito, nuo ko net skiepo nera, kas yra dar blogiau. Ar as kazka ne taip suprantu?

Klausyk, as ne medikė, bet skiepytis kai jau yra pakitimai man kažkaip keista. Čia kaip skiepyti nuo gripo, kai jau gripu sregi. Skiepo esmė ir yra sudaryti natūralią apsaugą, bet pas tave ir taip yra ta apsauga pralaužta. Arba tu čia kažką ne taip susakei.
Nu nepagailėk tu pinigų, pasirodyk pas Mikliušą - jis jaunas gydytojas, bet tikrai specializuojasi būtent šiuose reikaluose. Kažkur rašiau, kad dirbome kartu, bet dabar nebedirbame, tačiau jį tikrai įmanoma surasti. Jei nerasi, parašyk man į až - paieškosiu jo asmeninio telefono numerio. Ir taip, pakitimai niekur nedings savaime, juos reikia arba stebėti ( turbūt tą tavo gydytoja ir daro) arba jų 'atsikratyti' - tačiau tai ne visada išeitis. Dar tas Mikliušas man yra sakęs, kad būna kažkokie pakitimai tam tikrame amžiuje ir tą patalogiją daug kas užskaito kaip vežiuką, nors iš tikro galima išlaukti. Bet iš manęs menkas patarėjas medicinos klausimais blink.gif
Atsakyti
Sveikos.....
Paskambino man tik ka is seimos klinikos, sako uzsiregistruokite pas gydytoja.. sakau kas negerai? liepe registruotis nes telefonu neteikia info... asaru daug, prisigalvoti spejau visko nes mano mama ir senele mire nuo gimdos kaklelio vezio... o kita men planavome pradeti leliuka.. zodziu... liudna man sad.gif
Atsakyti
Sveikos, ar kam nors yra buvęs gausus kraujavimas po tyrimo? Kraujavau visą parą ir su krešuliukais, o pats tepinėlio paėmimas buvo be galo skausmingas ir ilgas. Niekad nieko panašaus nėra buvę, dariausi tyrimą profilaktiškai kaip visad, paklausiau gydytojos ar čia normalu (ėjau pas naują), tai nieko neatsakė, tik paklausė ar būna kraujavimų tarp mėnesinių, bet nebūna. Be to darė, kažkokį naujesnį ir atseit geresnį tyrimą, nors girdėjau kalbų, kad jis niekuo nesiskyria nuo kitų...
Papildyta:
QUOTE(Clair @ 2013 02 26, 11:51)
perskaičiau šią temą kiek pavyko, bet nepastėjau kas domintų. Jau nebe pirmą kartą darausi onkotepinėlį, nes turiu žaizdelę. Tačiau paskutinis ( vakar) gan skausmingas buvo. Kažkiek pakraujavimo buvo, bet perspėjo, kad taip turi būti. Neramina, jog šiandien jaučiu nemalonų jausmą, tarsi degintų tą kaklelį, o ir temperatūra nežymiai, bet pakilusi. Pas ginekologę geriausiu atveju pavyks tik poryt patekti. Ar dar yra kam panašiai buvę, kad po tepinėlio paėmimo prastai jaustumėtės ?

vat lygiai lygiai tokie pojūčiai ir dar pilvo apačią laiks nuo laiko paskauda.
Atsakyti
Nuvažiuokit, jei netoli, turi informuoti ir parodyti, išprotėčiau jei reiktų kokią sav laukti priėmimo pas gydytoją. Bet nepergyvenkit iš anksto, net nežymius pakitimus -tokie kaip ascus jos taip praneša.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRŪTA: 19 liepos 2013 - 13:38
Siandien pas gydytoja... o baimes akys didelės... prisiskaiciau kad tepinelis gali parodyti pakitimus veziniu lasteliu arba zpv.. baisu del to zpv - jis lytiniu santykiu keliu uzkreciamas ar as neteisingai supratau kazka? vadinasi tirti tures ir vyra???
Atsakyti
Nusiraminkit, dėl ŽPV vyro netirs. Žiūrint pagal situaciją, koks atsakymas, taikys gydymą. Tik be laiko nesinervuokit. Kartais gerai ir pakartoti tuos tyrimus kitoj vietoj. Stiprybės ir stiprių nervų.
Atsakyti
O jūs Krūta, esate su tuo susidūrusi ar moketes gal kaip kad viska žinote? Ypatingai vakare jau pries miegant prisigalvoju visokiu baisybiu kad ojai.. galva plysta..
Atsakyti
As vakar dariausi poliklinikoje tepineli gydytoja prigazdino,ryt vaziusiu i jolsana skystoje terpeje pasidaryti,greiciau atsakymai bus ir tikslesni
Atsakyti
QUOTE(dangiski migdolai @ 2013 07 30, 10:46)
O jūs Krūta, esate su tuo susidūrusi ar moketes gal kaip kad viska žinote? Ypatingai vakare jau pries miegant prisigalvoju visokiu baisybiu kad ojai.. galva plysta..

Ir mokiausi, ir susidūriau...bet pas gydytoją būtinai nueikit.
Atsakyti
QUOTE(loriuxas @ 2013 07 30, 11:11)
As vakar dariausi poliklinikoje tepineli gydytoja prigazdino,ryt vaziusiu i jolsana skystoje terpeje pasidaryti,greiciau atsakymai bus ir tikslesni

na va as po gydytojos.. rytoj einu i kita klinika kazkokiu tyrimu darytis kazka irgi minejo apie skysta terpe.. nepatiko kad gydytoja paskaite tyrimo reultatus ir kaip niekur nieko pasake kad reikia toliau tirtis.. as klausiau jos kas tas zpv, kas tas lsil ar kazka.. ji nieko daug nepasake.. reiks info ieskoti. paskaite kad rasta pakitusiu lasteliu, palkoskopija reikia daryti klausiu kas tai yra.. zodziu nieko nesupratus isejau, ryt einu tyrimo del papilomos viruso... verysad.gif
Atsakyti