Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(Sani1983 @ 2013 11 23, 11:25)
Parodo parodo jei jis kaip suprantu labai aiskiai matosi, o biopsija mano supratimu imama tam kad nustatyt cin 1 cin2 ar cin 3 pakitimai ir tubut ar ne vezys. As vat ir bijau jau kazkai del tu CIN ir susitaikiau bijau kad po biopsijos nepareitu atsakymas jog vezys. cry.gif

Man citologinis rode HSIL, biopsijos pries operacija nedare, tik kolposkopija, padare konizacija, t.y. ispjove gimdos kaklelio dali su vezinem lastelem, ta ispjauta dali istyre, taigi HSIL pasitvirtino: CIN 3 skliausteliuose buvo parasyta carcinoma in situ, supratau, kad tai neisplitusios vezines lasteles, kitaip tariant vezys vienoj vietoj, dar po operacijos svarbus reiskinys kaip radikalumas, tai atsakymas, kad ispjauta iki sveiku audiniu, blogu lasteliu nebeliko. Aisku, po viso sito buvo ilgas gydymo procesas nuo uzdegimu, bet viska istveriau. 1 tyrimas po operacijos po 3men, po to po puses metu, po to as is baimes dar 2 metus dariau kas puse metu, o po to 1karta per metus. 5metai be pakitimu - ir gali laikyti save visiskai sveika smile.gif man praejo 7metai ir visi tyrimai geri smile.gif taigi daugiau optimizmo ir sekmes wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo catrina: 24 lapkričio 2013 - 01:20
Truputeli atrodo jauciuos ramesne, dabar labiausiai laukiu penktadienio kai darys kolposkopija,na o tada bus matyt kaip cia bus. Tik va nebesuprantu turbut nerviskai man kartais atrodo kad jauciu sunkuma pilvo apacioja, strenuose,bet vis save nuraminu kad nei cia maudi nei ka maziau nervuotis reikia. gal smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2013 11 25, 09:41)
Truputeli atrodo jauciuos ramesne, dabar labiausiai laukiu penktadienio kai darys kolposkopija,na o tada bus matyt kaip cia bus. Tik va nebesuprantu turbut nerviskai man kartais atrodo kad jauciu sunkuma pilvo apacioja, strenuose,bet vis save nuraminu kad nei cia maudi nei ka maziau nervuotis reikia. gal smile.gif

Man atrodo, kad ir nugara skauda, ir pilvo apacia. Atrodo gimdos kakleli net jauciu. O vizitas pas Intaite tik gruodzio 12 d. Konizacija, aisku, dar nusites. Ir kazin ar kas man ja padarys sventiniu laikotarpiu. Zinau, kad nieko pakeisti negaliu. Bandau laikytis ramiai.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 15, 11:21)
o kuris patikimesnis?

Visada esant galimybei imkite skystu terpiu. Paprastu pap tepineliu ne visada viska galima pamatyti plius imant megini 80 proc lasteliu keliauja i siuksledeze (su butent tuo sepetuku/ mentele kuria buvo paimtas meginys). Lasteles ant stiklelio issidesto vienu sluoksniu ir tolygiai, todel patalogui geriau vertinti. Taip skystu terpiu tyrimas brangesnis, bet duoda patikimesni rezultata todel ir tikslesni atsakyma.

P.S (info is patalogo, kuris man veda magistraturos paskaitas VPC ir pats vertina atsiustus meginius), todel manau kad tikrai patikima)

Bukit sveikos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulma @ 2013 11 25, 21:03)
Visada esant galimybei imkite skystu terpiu. Paprastu pap tepineliu ne visada viska galima pamatyti plius imant megini 80 proc lasteliu keliauja i siuksledeze (su butent tuo sepetuku/ mentele kuria buvo paimtas meginys). Lasteles ant stiklelio issidesto vienu sluoksniu ir tolygiai, todel patalogui geriau vertinti. Taip skystu terpiu tyrimas brangesnis, bet duoda patikimesni rezultata todel ir  tikslesni atsakyma.

P.S (info is patalogo, kuris man veda magistraturos paskaitas VPC ir pats vertina atsiustus meginius), todel manau kad tikrai patikima)

Bukit sveikos smile.gif

Eina sau, man dare paprasta tai gal mikroskopiaja parodys ir daugiau pakitimu, o biopsija ir kurkas baisesniu dalygu?? cray.gif
Atsakyti
Nu va mergaites vakar pasidariau mikroskopija, turiu du didelius darinukus gimdos kaklelyje, pirmadieni einu pasidaryti visus tyrimus, o treciadieni jau guluosi i ligonine biopsijai. tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Eh viena beda nemeda, turejau rytoj darytis biopsija ir ka galvojat pampt ir susirgau siandien doh.gif pasiskambinau gydytojai-nukelem procedura i pirmadieni. jetau ir vel laukimas.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2013 12 03, 12:55)
Eh viena beda nemeda, turejau rytoj darytis biopsija ir ka galvojat pampt ir susirgau siandien doh.gif  pasiskambinau gydytojai-nukelem procedura i pirmadieni. jetau ir vel laukimas.... doh.gif  doh.gif  doh.gif

Siuose reikaluose svarbiausia - OPTIMIZMAS, geras nusiteikimas padeda kovoti, taigi drasiai pereikit visas proceduras ir laimesite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(catrina @ 2013 12 03, 20:27)
Siuose reikaluose svarbiausia - OPTIMIZMAS, geras nusiteikimas padeda kovoti, taigi drasiai pereikit visas proceduras ir laimesite  4u.gif

nu va pasirodo nei as susirgau nei ka matyt is streso patepliojau ir viskas, tai visgi vakar nuvaziavau, padare ta biopsija, sian jau gryzau namo dabar laukimas iki 16 dienos atsakymu. Dabar atrodo nebuvo jau taip ir baisu aisku sekanti karta turbut ir nemaziau stresuosiu nes sake vistiek reiks dar karta gultis kad pasalint tuos darinius.
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2013 12 05, 14:00)
nu va pasirodo nei as susirgau nei ka matyt is streso patepliojau ir viskas, tai visgi vakar nuvaziavau, padare ta biopsija, sian jau gryzau namo dabar laukimas iki 16 dienos atsakymu. Dabar atrodo nebuvo jau taip ir baisu aisku sekanti karta turbut ir nemaziau stresuosiu nes sake vistiek reiks dar karta gultis kad pasalint tuos darinius.

Man konizacija dare su pilna narkoze, kai pabudau, tai skaudejo, suleido analgino ir praejo, ta pacia diena vaziavau namo, jokio kruvio, jokiu voniu ir jokiu lytiniu santykiu (nepamenu) berods menesi
Atsakyti
QUOTE(catrina @ 2013 12 05, 22:43)
Man konizacija dare su pilna narkoze, kai pabudau, tai skaudejo, suleido analgino ir praejo, ta pacia diena vaziavau namo, jokio kruvio, jokiu voniu ir jokiu lytiniu santykiu (nepamenu) berods menesi

Man po biopsijos tik toks pilvo maudimas buvo pora dienu kaip susirgus, siandien jau 4 diena po visko bet dar pakraujuoju, gal labiau teplioju taip daugiau nieko nejauciu. Gydytoja irgi sake kad jokių vonių jokių krūvių ir santykių taippat neleido, dabar 19 diena eisiu pasirodyt ir aptart atsakymus tyrimu. tik ydomiai ji man taip sako ateisi pažiūrėsim kaip viskas sugijo, hmm o kam ten sugyt jei biopsijai tik mažus gabaliukus tepaima. g.gif o kažin ar galėjo iškart ir ta konizacija padaryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2013 12 07, 11:43)
Man po biopsijos tik toks pilvo maudimas buvo pora dienu kaip susirgus, siandien jau 4 diena po visko bet dar pakraujuoju, gal labiau teplioju taip daugiau nieko nejauciu. Gydytoja irgi sake kad jokių vonių jokių krūvių ir santykių taippat neleido, dabar 19 diena eisiu pasirodyt ir aptart atsakymus tyrimu. tik ydomiai ji man taip sako ateisi pažiūrėsim kaip viskas sugijo, hmm o kam ten sugyt jei biopsijai tik mažus gabaliukus tepaima.  g.gif  o kažin ar galėjo iškart ir ta konizacija padaryt?  g.gif

Gerulis, panasu, kad konizacija padaryta arba kokiu kitu budu salino lasteles, siaip tai po konizacijos turejo kakleli susiuti, siulai savaime turetu islisti is po "odos" ir iseiti is maksties. Jus kita karta issamiai visko isklausinekite, ot jau tie gydytojai, nenori suteikti pilnos informacijos, nors ir privalo. As tai isvis nieko nezinojau apie visas tas ligas, operacijas, terminus, padare ir padare, tik paskui jau pradejau dometis internete, kas tie hsil'ai, lsil'ai ir t.t. Pasirode, kad viso sito nedarius laukia baisios pasekmes blink.gif Tad nebijokit, turite daug informacijos, jau kaip ir patyrusi wink.gif drasiai pakalbekit su gydytoja
Atsakyti