Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

[quote=Enigm@,2010 02 16, 04:50]
Ukrainietiski barsciai wub.gif Receptas dar mociutes rolleyes.gif
Atrodo thumbup.gif O jus svogunu nededat visai ? 4u.gif
Atsakyti
Peržiūrėjau visą temą, bet neradau niekur paminėtos raugintų burokėlių sriubos. Labai skani sriuba iš jų būna. Man dar iš vaikystės įsiminė, kad burokėliai sriuboj būdavo pjaustyti, o ne tarkuoti. O rūgštelė išvis pasaka. Sriubą galima virti kaip kam išeina, o pabaigoj įdėti pjaustytus burokėlius ir pilti rasalą.
Dabar namie virti burokėliai laukia, tai ir užklydau čia. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jorė @ 2010 01 31, 18:53)
Mane viena sena ukrainietė išmokė virti ukrainietiškus barščius be mėsos,  tai jau daug metų tokius ir verdu
Receptas:
burokėlius 1-2 (nevirtus) sutarkuoju tarka
morkas kelias irgi sutarkuoju tarka
susmulkinu svogūną
supjaustau kopūsto dalį
kubeliais supjaustau kelias bulves
(proporcijų nerašau, nes čia gali varijuoti kaip nori)
Pirmiausiai pakepinu svogūną keptuvėje (aliejaus nepagailiu) tada sudedu morkas, dar pakepinu, sudedu burokėlį ir kepinu kol pradeda minkštėti, viską pilu į verdantį vandenį, sudedu kopūstus ir supjaustytas kelias bulves. Aišku druskos, pipirų ir jei reikia dar rūgštelės, tai baigiant virti sriubą (kai bulvės jau būna minkštos) galima įdėti citrinų rūgštelės truputį. Labai skanūs barščiai. Aš juos dabar vadinu kriziniais barščiais thumbup.gif

Aciu uz recepta labai skanus barstukai gavosi essen.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2010 09 21, 13:01)
Peržiūrėjau visą temą, bet neradau niekur paminėtos raugintų burokėlių sriubos. Labai skani sriuba iš jų būna. Man dar iš vaikystės įsiminė, kad  burokėliai sriuboj būdavo pjaustyti, o ne tarkuoti. O rūgštelė išvis pasaka.



Giluze, drinks_cheers.gif su tavimi,bent man rauginti burokėliai labai patinka su džiovintais grymbais,ir orkaitėje keptomis folijoje bulvėmis.

tai tiesiog pasaka ,o,ne sriuba.
Atsakyti
QUOTE(Junciukas @ 2010 09 17, 17:25)
Užvakar ir vakar gaminau barščių sriubą. Pirmąją viriau tris kartus ilgiau, nes naudojau ne sultinį, o viriau mėsytę. Bet 100 kartų skanesnė gavosi antroji, vakarykštė, kuriai pagaminti man užteko 20 minučių.

Užviriau vandenį, pasūdžiau, sumečiau smulkiai pjaustytas 3 bulves. Pavirus 10 minučių, įmečiau baravykų sultinio 2 kubelius (ant 2 litrų puodo), marinuotus burokėlius, kepintas morkas su svogūnais, paskaninau vegeta, šaldytais krapais, mairūnu ir paviriau dar 10 minučių. Ant galo supyliau pusę indelio baltųjų koncervuotų pupelių.

Gavosi labai skanu! essen.gif

skaniau nes kubeliuose yra skonio stipriklio - natrio gliutomato 621 doh.gif
Atsakyti