Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

Teko pas drauges mociute tikru zemaitisku barsciu ragauti. thumbup.gif labai patiko
Atsakyti
QUOTE(Šiurpė @ 2005 12 07, 12:43)
Nežinau kurį (dietinį ar ne) variantą pasiūlyt  biggrin.gif
Gal skanųjį  mirksiukas.gif
Niekuo neypatingas receptas, bet mano šeimyna kitokių ir neįsivaizduoja.
I verdantį vandenį sumetu pora kubelių sultinio, pjaustytas bulves,  mažas frikadeles, pakepintą arba ne tarkuotą morką su svogūnu ir kartais česnaku (galima dėti šviežio ar (ir)rauginto kopūsto, jau minėtų dž. grybų), baigiant virti suverčiu skardinę konservuotų pupelių( man skaniausios baltosios) ir virtą tarkuotą buroką. Sriuba turėtų būti tiršta. Vėl užvirus padarau tokią, kaip močiutė vadina maceravonę.  (aliejuj pakepinti miltai) įpilu į sriubą ir išjungiu. Viskas. Valgyti  su grietine ir, jei trūksta rūgštumo, pomidorų padažu.
Žiemą tokie barštukai na rasxvat  mirksiukas.gif

issiviriau ka tik sriuba mazdaug pagal si recepta ,niekad nededavau i barscius pupeliu ,tai dabar jau ir ragauju ir galiu pasakyti ,kad virsiu vel thumbup.gif
Atsakyti
Mane viena sena ukrainietė išmokė virti ukrainietiškus barščius be mėsos, tai jau daug metų tokius ir verdu
Receptas:
burokėlius 1-2 (nevirtus) sutarkuoju tarka
morkas kelias irgi sutarkuoju tarka
susmulkinu svogūną
supjaustau kopūsto dalį
kubeliais supjaustau kelias bulves
(proporcijų nerašau, nes čia gali varijuoti kaip nori)
Pirmiausiai pakepinu svogūną keptuvėje (aliejaus nepagailiu) tada sudedu morkas, dar pakepinu, sudedu burokėlį ir kepinu kol pradeda minkštėti, viską pilu į verdantį vandenį, sudedu kopūstus ir supjaustytas kelias bulves. Aišku druskos, pipirų ir jei reikia dar rūgštelės, tai baigiant virti sriubą (kai bulvės jau būna minkštos) galima įdėti citrinų rūgštelės truputį. Labai skanūs barščiai. Aš juos dabar vadinu kriziniais barščiais thumbup.gif
Atsakyti
As verdu barscius is marinuotos burokeliu misraines pagal DaivaP, neturiu nuoodos kur buvo idejusi ta misraine, bet maniske atrodo taip http://www_neringa-b...ine-ziemai.html
isverdu sultini, sudedu frikadeles, smulkiai pjaustytas bulves, siek tiek paverdu sudedu misraine bei dar keleta minuciu paverdu ir viskas! Skanumelis!
Atsakyti
QUOTE(jorė @ 2010 01 31, 17:53)
. Aš juos dabar vadinu kriziniais barščiais thumbup.gif
drinks_cheers.gif tokiu būdu dažnai bet kokią sriubą išverdu, jei mėsytės nėra mirksiukas.gif pradžioj svogūniuką su morka pakepinu ir tt. thumbup.gif
Atsakyti
O man su kubeliu sriuba kaip ne sriuba, nebent darzoviu sriuba butu..
Burokine verdu su jautiena (garpuodyje apie valanda verdu, kad minkstute butu), po to suberiu tarkuota morka, bulves, svogunus, pakeptus burokelius (sviezius, juos pjaustau kubeliais). Labai paprasta ir skanu 4u.gif
Atsakyti

Ukrainietiski barsciai wub.gif Receptas dar mociutes rolleyes.gif
Reikia (dideliam puodui biggrin.gif ):
400g mesos
1kg bulves (barsiai turi buti-kad saukstas "stovetu" bigsmile.gif )
1 burokelio (nei didelio,nei mazo)
1 morkos
250g tomato (pomidoru padazo)
1 paprikos
100g kopustu (jei per daug-neskanu schmoll.gif )
2-3 skilteles cesnako
prieskoniai
Reikes isvirti sultini,mesa gali buti betkokia.Kai issivirs,dedam bulves.
Kol puode "vyksta procesas" biggrin.gif uzsiimkite burokeliais ir morkom biggrin.gif I keptuve dedam tarkuota burokeli ir morka,truputi apkepam.Toliau-tomatas arba pomidoru padazas ir paprika,truputi sultinio is puodo(2 saukstu uzteks).Po 15 min. is keptuves viska perdedam i puoda.Viriam 5min. Dedam kopustu.Dar po keliu min dedam prieskonius-druska,pipirai (zirnialiais),petrazoles arba krapai,pabaigai-smulkintas cesnakas,pora lauru lapu.Po 2 min. isjungiam,uzdarom puoda ir duodam nors 15 min. pastoveti (skaniau bus biggrin.gif )
Pateikti,skaniausia su saukstu majonezo(kas nori-gretines)
Skanaus! essen.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Šiandien viriau įprastą barštelių sriubą, tik dar dėjau džiovintų obuolių. Man patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2005 12 07, 13:02)
Sveika, Hobo smile.gif
Na burokeliai man labai saknu biggrin.gif
Aš esu tinginė ir verdu juos tingėdama. Dažniausia turiu iš seniau pasigaminus burokėlių (stiklainiuke su citrinos sultim).
Taigis, pamirkau pupeles (iš vakaro užmerkiu), tada pradedu jas virti, kai apminštėja - sumetus kelias bulves, morkas, burokėlius, kokio poro įpjaustau, pridedu daug česnako, prieskonių ir sultinio kokį kūbelį. Tokia visiškai leisa srėbalynė gaunas....

O kai netingiu, vietoje pupelių dedu jautienos frikadeles smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Užvakar ir vakar gaminau barščių sriubą. Pirmąją viriau tris kartus ilgiau, nes naudojau ne sultinį, o viriau mėsytę. Bet 100 kartų skanesnė gavosi antroji, vakarykštė, kuriai pagaminti man užteko 20 minučių.

Užviriau vandenį, pasūdžiau, sumečiau smulkiai pjaustytas 3 bulves. Pavirus 10 minučių, įmečiau baravykų sultinio 2 kubelius (ant 2 litrų puodo), marinuotus burokėlius, kepintas morkas su svogūnais, paskaninau vegeta, šaldytais krapais, mairūnu ir paviriau dar 10 minučių. Ant galo supyliau pusę indelio baltųjų koncervuotų pupelių.

Gavosi labai skanu! essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junciukas: 17 rugsėjo 2010 - 15:26
Man barščiai skaniausi yra virti iš žalių,jaučiasi natūralus skonis.

Morkas pakepinu ant sviesto dar dedu paprikos{saldžios,o,kartais ir aitrios paprikos įdedu baigiant virti}

Vietoj rūgštelės dedu svarainiukus kelis.


Bet skaniausi barščiai su džiovintais grybais.


Būtinai patiekiant į lėkštę įdedu kapoto česnako,man tai skanu.
Atsakyti