Įkraunama...
Įkraunama...

Tikrasis pasiruošimas motinystei ir tėvystei

Gal as naivi, bet man tarodo, kad apsirupinimas materialiais dalykais pries vaiko atejima, motinai suteikia ramybes, laiko sau ir atzalai, kai jau vaikas atejo. Is kitos puses-kaip greitai pasauli isvysiancio vaikucio mama, mane tiesiog vienu metu pradejo siutinti komercija vaiku prekiu, paslaugu srityje. Dar kuri laika galvojau, gal man reikia ir to, ir ano, o gal dar ir sito. Butent, MAN:) Mano aplinkoje busimos mamos inirtingai domisi, kai kurios perka isreklamuotus ir brangius pientraukius, nors net nenumano, kaip bus su pienu. Paklaustos kodel, atsako-del visa pikto.

O besirupinant daiktais, drabuziais ir visom kitom prekem, juk niekas netrukdo busimai mamai (ir teciui, butinai) dometis kitais aspektais, labiau dvaisiniais, teoriniais ir pan. Tik apie tai maziau kalbama. Kiekviena nori buti gera mama, kiekviena tai skirtingai supranta ir kiekviena skirtingai ruosiasi.

Del temos pradzioje uzduotu klausimu:
skiepai-manau, kad visgi savo atzala skiepysiu, nes kol kas argumentu uz daugiau nei pries;
lavinimas, auklejimas-taip, bet iki 3 metu tik namuose, jokiu pamokeliu, bureliu, mokykleliu. N metu dirbau aukle, taip kad puikiai numanau apie vaikuciu lavinima namuose;
sveika gyvensena-nemanau, kad esam super sveikuoliski, valgom, gyvenam pagal isgales ir pagal savo poziuri, kuris, nemanau, kad labai blogas yra:).


Atsakyti
Nėra paslaptis, kad nei būti mama, nei būti tėčiu mūsų nemoko mokykloje, net ir šeimoje, turėdamas atitinkamų pavyzdžių, nežinosi, kokia mama turi būti, koks tėtis turi būti. Tad to turime mokytis ir nebūtinai mūsų pavyzdžiai, kurie įskiepyti ar kuriuos matę užaugom, yra nekeičiami, geri, sunku pasakyti, todėl verta visuomet domėtis, skaityti mokslines žinias, šaltinius šia tema. Ne veltui yra kursai, kuriuose verta dalyvauti, plėsti taip akiratį. Skiepijau abi atžalas tik nuo pačių pavojingiausių ligų, kokliušų, difterijos. Nes turėjom pavyzdį, kai labai "sveika" šeima neskiepijo vaikų, 12-os metų vaikas staigiai susirgo, temperatūra didžiulė, kvietė greitąją, ligoninėje sako "kokliušas" ir čiut spėjo išsaugot gyvybę su padariniais. Juokauti gyvybe nereikėtų ypač pavojingų, sunkių ligų atvejais, nuo čiaudulio skiepų nereikia, be kraštutinumų.
Atsakyti