Na, prisikepiau vis dėlto kūčiukų šiąnakt, iškilo puikiai

Kurie daugiau pakepė arba mežesnius pjausčiau, gavosi trapūs, o visi kiti - minkšti

Skonis labai netgi geras

na, mama kepa tuos tikrus, rimtus kūčiukus be pieno ir kiaušinių, tai skirtumas akivaizdus

Surašysiu, kiek ko dėjau, nes eilinį sykį nuklydau nuo recepto
100g margarino,
stiklinė cukraus,
0,5 aš. druskos
1 a.š. kepimo miltelių,
0,5 stiklinės aguonų,
1 v.š. cinamono
keletas lašų vanilės esencijos
7g sausų mielių (vat i nežnau, gal nebūtų per daug ir viso pakelio, bet šiltai laikant man gerai iškilo ir su tiek

)
1 kiaušinis
puodelis pieno (apie 300ml)
Pieną su margarinu pašildžiau, kol ištirpo, supyliau cukrų, išmaišiau, kol ištirpo, stiklinę miltų sumaišiau su mielėm, druska, cinamonu, kepimo milt., bėriau į dubenį, dėjau dar miltų ir į duobutę pyliau kiek pravėsusį pieną su margarinu. Įdėjau kiek paplaktą kiaušinį, ir vis pridedant miltų minkiau, minkiau, kol gavosi tokia minkšta, lipni, bet dar nelabai kočiojama tešla. Valandą laikiau šiltai, perminkiau ir dar palikau gal pusvalandžiui. Skardą išklojau kepimo popierium, miltų nebarsčiau (tik pjaustant ant lentutės minimaliai, kad nepriliptų), tai jie gavosi nemiltuoti

Kepiau 200C apie 12min. Jeigu norite trapių, teks pjaustyti smulkiai