na as ir sugalvojau pbandyt ta skanuji Ciocios Polios receptuka, uzsimaisiau puse porcijo sir ziuriu kad man nekyla..
tada perskaiciusi vis atem asupratau kad per kieta tesla padariau, nes uzmaisiau tokia kad jau galima kept butu... dabar nezinau ka daryt. ar kept nekilusius, ar dadet vandens ir palikt iki rytdienos kad kiltu... nes dadejus vandens gali buti per mazai mieliu nes ir taip mazokai ju turejau, o siandien jau parduotuve nedirba
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 12 20, 21:22)
na as ir sugalvojau pbandyt ta skanuji Ciocios Polios receptuka, uzsimaisiau puse porcijo sir ziuriu kad man nekyla..
tada perskaiciusi vis atem asupratau kad per kieta tesla padariau, nes uzmaisiau tokia kad jau galima kept butu... dabar nezinau ka daryt. ar kept nekilusius, ar dadet vandens ir palikt iki rytdienos kad kiltu... nes dadejus vandens gali buti per mazai mieliu nes ir taip mazokai ju turejau, o siandien jau parduotuve nedirba 
nzn... nepraradusi vilties kazkada kepiau bandeles is neiskilusios teslos su perdaug miltu... gavau kietas kaip akmuo
Aš labai tyngiu skaityt visą temą tai paklausiu: Pagal Ciocia Polia recepta, į kokį kiekį vandens reikia tirpinti mieles ir kt.?
QUOTE(rika3 @ 2008 12 17, 19:47)
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu tongue.gif kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus.
siandien ir as issikepiau padal si recepta kuciukus
,super kuciukai,bus namo firminis receptas per kucias 
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus.
siandien ir as issikepiau padal si recepta kuciukus
Ir man gavosi superiniai šližikai
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 20, 21:49)
Na, papasakokite, kas gavosi
Aš irgi norėčiau išsikepti tokių kaip parduotuvėj - trapių (neakmeninių) ir nemiltuotų
O ar būtinai miltais reikia skardą barstyt?
Juk jei ant kepimo popieriaus kepi, tai kaip ir sausainukai, neturėtų prilipt 
O ar būtinai miltais reikia skardą barstyt?
Ogi neblogi gavosi
Tai dėl trapumo jie
O miltų į skardą nebėriau, ir viskas puikiai- dėjau kepimo foliją, nes popieriaus neturėjau- ir viskas ok
Tik jų negalia suskrudinti tamsiai, nes tada skonis pagenda labai, ir jis būna ne toks kaip mielinių padegusių, kuriuos kai kas mėgsta, tai geriausiai traukti vos vos pageltusius- nes kaip nekeista, atvėsę jie atrodo daug rudesni
Manau, kad pagrine čia tą minkštumą duoda didelis kiekis margarino, tai gal ir su mielėm ir tokiu kiekiu margarino, gautųsi minkšti
Veinu žodžiu ne akmenukai -geriau nei kasmet, nes mums labai jau kieti gaudavosi vis iki šiol:super
Na, aš jau užmaišiau tešlą ir laukiu, kol pakils. Laikiau prie radiatoriaus -nedaug tepakilo
tai dabar pastačiau ant puodo su užvirusiu vandeniu. O Receptą skolinaus iš čia: http://tastyart.lt/2...i-kuciukai.html Tik mielių dėjau kiek mažiau (nes paskaičiau, kad atitinkamai jeigu dėt paprastų, tai visas pakelis sausų per daug
) margarino dėjau 100g ir kiaušinį įmušiau vieną (na, čia ne Kūčiom, tai "pagerinti" tokie užtat
)
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 12 20, 19:22)
na as ir sugalvojau pbandyt ta skanuji Ciocios Polios receptuka, uzsimaisiau puse porcijo sir ziuriu kad man nekyla..
tada perskaiciusi vis atem asupratau kad per kieta tesla padariau, nes uzmaisiau tokia kad jau galima kept butu... dabar nezinau ka daryt. ar kept nekilusius, ar dadet vandens ir palikt iki rytdienos kad kiltu... nes dadejus vandens gali buti per mazai mieliu nes ir taip mazokai ju turejau, o siandien jau parduotuve nedirba 
zinot ka, o man iskilo
Na, prisikepiau vis dėlto kūčiukų šiąnakt, iškilo puikiai
Kurie daugiau pakepė arba mežesnius pjausčiau, gavosi trapūs, o visi kiti - minkšti
Skonis labai netgi geras
na, mama kepa tuos tikrus, rimtus kūčiukus be pieno ir kiaušinių, tai skirtumas akivaizdus
Surašysiu, kiek ko dėjau, nes eilinį sykį nuklydau nuo recepto
100g margarino,
stiklinė cukraus,
0,5 aš. druskos
1 a.š. kepimo miltelių,
0,5 stiklinės aguonų,
1 v.š. cinamono
keletas lašų vanilės esencijos
7g sausų mielių (vat i nežnau, gal nebūtų per daug ir viso pakelio, bet šiltai laikant man gerai iškilo ir su tiek
)
1 kiaušinis
puodelis pieno (apie 300ml)
Pieną su margarinu pašildžiau, kol ištirpo, supyliau cukrų, išmaišiau, kol ištirpo, stiklinę miltų sumaišiau su mielėm, druska, cinamonu, kepimo milt., bėriau į dubenį, dėjau dar miltų ir į duobutę pyliau kiek pravėsusį pieną su margarinu. Įdėjau kiek paplaktą kiaušinį, ir vis pridedant miltų minkiau, minkiau, kol gavosi tokia minkšta, lipni, bet dar nelabai kočiojama tešla. Valandą laikiau šiltai, perminkiau ir dar palikau gal pusvalandžiui. Skardą išklojau kepimo popierium, miltų nebarsčiau (tik pjaustant ant lentutės minimaliai, kad nepriliptų), tai jie gavosi nemiltuoti
Kepiau 200C apie 12min. Jeigu norite trapių, teks pjaustyti smulkiai
100g margarino,
stiklinė cukraus,
0,5 aš. druskos
1 a.š. kepimo miltelių,
0,5 stiklinės aguonų,
1 v.š. cinamono
keletas lašų vanilės esencijos
7g sausų mielių (vat i nežnau, gal nebūtų per daug ir viso pakelio, bet šiltai laikant man gerai iškilo ir su tiek
1 kiaušinis
puodelis pieno (apie 300ml)
Pieną su margarinu pašildžiau, kol ištirpo, supyliau cukrų, išmaišiau, kol ištirpo, stiklinę miltų sumaišiau su mielėm, druska, cinamonu, kepimo milt., bėriau į dubenį, dėjau dar miltų ir į duobutę pyliau kiek pravėsusį pieną su margarinu. Įdėjau kiek paplaktą kiaušinį, ir vis pridedant miltų minkiau, minkiau, kol gavosi tokia minkšta, lipni, bet dar nelabai kočiojama tešla. Valandą laikiau šiltai, perminkiau ir dar palikau gal pusvalandžiui. Skardą išklojau kepimo popierium, miltų nebarsčiau (tik pjaustant ant lentutės minimaliai, kad nepriliptų), tai jie gavosi nemiltuoti
Pasirodysiu ir aš su savo kūčiukais. Tešla paprasta, kaip ir visų, bet darymo forma tai neeilinė. Man tokie patys skaniausi.
Iškočioju tešlą, sudedu eilutę aguonų, suvynioju, nupjaunu.


Tada supjaustome mžais gabaliukais ir dedame kepti.
Viduryje būna aguonos. Labai skanu, nes jos būna saldžios


Iškočioju tešlą, sudedu eilutę aguonų, suvynioju, nupjaunu.


Tada supjaustome mžais gabaliukais ir dedame kepti.
Viduryje būna aguonos. Labai skanu, nes jos būna saldžios


QUOTE(vincis @ 2008 12 21, 00:34)
Ir man gavosi superiniai šližikai
nei per kieti, nei per minkšti, tik bijau, kad iki Kūčių teks dar kepti - -labai jau skaniai valgosi 
Ir man gavosi
QUOTE(pirasa @ 2008 12 21, 14:47)
Pasirodysiu ir aš su savo kūčiukais. Tešla paprasta, kaip ir visų, bet darymo forma tai neeilinė. Man tokie patys skaniausi.
Iškočioju tešlą, sudedu eilutę aguonų, suvynioju, nupjaunu.


Tada supjaustome mžais gabaliukais ir dedame kepti.
Viduryje būna aguonos. Labai skanu, nes jos būna saldžios


Iškočioju tešlą, sudedu eilutę aguonų, suvynioju, nupjaunu.


Tada supjaustome mžais gabaliukais ir dedame kepti.
Viduryje būna aguonos. Labai skanu, nes jos būna saldžios


Tikrai,kad neeiliniai,pirma kart tokius matau
QUOTE(Dai'na @ 2008 12 21, 20:46)
Tikrai,kad neeiliniai,pirma kart tokius matau
.O tau tos aguonos paskui neissileidzia is kletcku kai jau buna tam vandenuke,net nezinau kaip cia pavadint
,gal suprasit ka turejau omenyje 
Ne , niekas neišsileidžia. Man tokie patys skaniausi. Viduj tos aguonos būna saldžios.







