Isitikinau, kad kuciukai gali ir konvekcinei krosnelei kept,kuo pries tai abejojau. bet kadangi gyvenu studentiskom salygom, teko isbandyt si buda :)tai is pradziu reikia ant mazesnes temperaturos vidu iskept, poto pakelt keliom minutem, kad apskrustu...bet gavos kazkokie kitokie nei iprastoj orkaitej...labiau guminiai
Tooobuli kuciukai (su pienu) 500 g miltu 1 pakelis sausu mieliu, 50 g cukraus (as dedu daugiau, man patinka saldesni), 250 ml pieno, aguonu (is akies), 50 ml aliejaus, 1 kiausinis ziupsnelis druskos
Mieles istirpinti siltam piene (100 ml) su truputeliu cukraus. Leisti pakilti iki "kepureles". Persijotus miltus sumaisyti su kiausiniu, cukrumi ,druska, aguonomis, aliejumi, likusiu pienu ir pakilusiom mielem. Gausis minksta tesla, kuria pastatome siltai kildinti. Pakilusia tesla iskociojame ir supjaustome norima dydzio kvadrateliais. Kepame 180 laipsniu temp. ~20 min., o tiksliau kol paruduos.
[quote=Agniska,2010 12 13, 19:51]
Tikriausiai ir nerasit jo parašyto Tiesiog nereikia nueit skaityt ant lovos knygos,matysit labai greit pradeda gelsti ir parunda šiek tiek,pamatysit,o galų gale nesunku išsitraukt ir paragaut,kad tikrai liktumėt tikra jog iškepę
ačiū bandysiu kepti, nors iš manęs tokia kepėja tik retkarčiais ką nors sumakaluoju
Tooobuli kuciukai (su pienu)
500 g miltu
1 pakelis sausu mieliu,
50 g cukraus (as dedu daugiau, man patinka saldesni),
250 ml pieno,
aguonu (is akies),
50 ml aliejaus,
1 kiausinis
ziupsnelis druskos
Mieles istirpinti siltam piene (100 ml) su truputeliu cukraus. Leisti pakilti iki "kepureles". Persijotus miltus sumaisyti su kiausiniu, cukrumi ,druska, aguonomis, aliejumi, likusiu pienu ir pakilusiom mielem. Gausis minksta tesla, kuria pastatome siltai kildinti.
Pakilusia tesla iskociojame ir supjaustome norima dydzio kvadrateliais. Kepame 180 laipsniu temp. ~20 min., o tiksliau kol paruduos.
kad man visuomet pirmą kartą gaunasi gerai, o po to kažkaip nelabai todėl dažniausiai iš saldžiųjų patiekalų kepu vis pagal kitą receptą. taip mažiausia tikimybė, kad prašausiu
ir dar, ar būtina kepti ant kepimo popieriaus? gal galima be jo apseiti?
Tooobuli kuciukai (su pienu)
500 g miltu
1 pakelis sausu mieliu,
50 g cukraus (as dedu daugiau, man patinka saldesni),
250 ml pieno,
aguonu (is akies),
50 ml aliejaus,
1 kiausinis
ziupsnelis druskos
Mieles istirpinti siltam piene (100 ml) su truputeliu cukraus. Leisti pakilti iki "kepureles". Persijotus miltus sumaisyti su kiausiniu, cukrumi ,druska, aguonomis, aliejumi, likusiu pienu ir pakilusiom mielem. Gausis minksta tesla, kuria pastatome siltai kildinti.
Pakilusia tesla iskociojame ir supjaustome norima dydzio kvadrateliais. Kepame 180 laipsniu temp. ~20 min., o tiksliau kol paruduos.
Bandysiu ir aš pagal šį receptą, nes labai jau gražiai jie atrodo. O ar jie traškūs būna? Ir dar o kaip darote juos tešla kočiojama kaip lakštas ir pjaustoma juostelėmis, o po to skersai kvadratėliais ar kaip kitaip? Ir kaip po to ar lengva nuo stalo perkelti į skardą, o gagl tiesisi ant kepimo popieriaus daryti ir su juo perkelti į skardą?
Bandysiu ir aš pagal šį receptą, nes labai jau gražiai jie atrodo. O ar jie traškūs būna? Ir dar o kaip darote juos tešla kočiojama kaip lakštas ir pjaustoma juostelėmis, o po to skersai kvadratėliais ar kaip kitaip? Ir kaip po to ar lengva nuo stalo perkelti į skardą, o gagl tiesisi ant kepimo popieriaus daryti ir su juo perkelti į skardą?
Kuciukai traskus, padarau virvele is teslos nestora. Supjaustau ~1 cm dydzio kvadratukais, dedu i skardele, kurioje itiestas kepimo popierius palikdama tarpelius, nes jie laaabai puciasi. Dedu i kaitinta iki 180 l. temper. ir iki parudavimo kepu. Tesla labai gerai kociojasi, nelimpa (jei limpa reikia miltu po truputi priberti), todel lengva juos perkelti ant skardeles.
Sekmes!