
mane taip pat domintu rupus ruginiai/kvietiniai miltai Uztukiu maluno

pandora - sviestą dėjau minkštą, kamb temperatūros, sutryniau: 100g sviesto, 3 kiaušinius, 300g cukraus pudros, apie 500g miltų, 2 a.š. kep miltelių, įvairių smulkintų riešutų bei šokolado gabalėlių. Tešla buvo minkšta, bet formuojama rankomis - gerai pamiltavau ir pagaminau nestorus 3 stačiakampius kepaliukus. Aš manau, džiūvėsių esmė - nedėt pieno ir grietinių, kad tešla nebūt minkšta. Kiaušinių daug neturėjau, todėl ir keičiau juos tiesą sakant, kepinių margarinu...
Parašiau Ustūkiam, kad atsiųstų e-pasiūlymą, nes dabar gi tik turguj lapą paskaitinėjau su pasiūlymu, tai gerai kainų nepamenu, tik, rods, 1kg nesiekė 1Lt...
Parašiau Ustūkiam, kad atsiųstų e-pasiūlymą, nes dabar gi tik turguj lapą paskaitinėjau su pasiūlymu, tai gerai kainų nepamenu, tik, rods, 1kg nesiekė 1Lt...
Ir aš prisidėčiau

QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 01, 23:53)
Aš kepiau, šian baigė, tai rytoj vėl užprašė.
Labai lengvai darosi, o skonis
Aš dar su riešutais pridėjau ir abrikosus džiovintus, dar skaniau
Labai lengvai darosi, o skonis

O recepte rašomų apelsinų cukatų dėjot? Ieškojau aš Maximoj, bet nieko panašaus neradau

Dar norėjau paklausti, į kepamą duoną sviestą dedat tirpintą? O medų?
rupiu miltu ir as jamciau
ir visa kita geri ir jamciau kas ten imamo yra


QUOTE(LinaGustė @ 2010 05 02, 19:10)
O recepte rašomų apelsinų cukatų dėjot? Ieškojau aš Maximoj, bet nieko panašaus neradau
Dar norėjau paklausti, į kepamą duoną sviestą dedat tirpintą? O medų?

Dar norėjau paklausti, į kepamą duoną sviestą dedat tirpintą? O medų?
Aš dėjau citrinų uogienę, daugiau nieko nedėjau iš išvardinto

QUOTE(Nerutė @ 2010 05 02, 19:13)


QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 02, 19:32)





isdalinau duonele mamoms, maisau sau kita

QUOTE(Nerutė @ 2010 05 02, 19:35)





isdalinau duonele mamoms, maisau sau kita

Vistiek pigiau (na jei tuos pribambasus ne DeLonoj pirkt)
Tai aš laukiu žinių iš Ustūkių ir tada dalinsimės
Mergaitės - o jūs kuri naudojat tuos vadinamus (bent jau mūsų krašte) 'rozavus' miltus - jie tokie kvietiniai su daug sėlenų ir kepinys iš ties atrodo toks lyg biški rausvas. Mes juos perkam iš ūkininkų (taip pat maišais) - labai gerai į ragaišių tešlą įmaišyt, į taip vadinamą sėlenėlių batoną... Šitie miltai man į pabaigą, tai irgi būtų galima paorganizuot, bet jų kg tikrai kainuoja 1,5Lt, jei ne daugiau... Bet į tešlą aš pvz dedu: 1-2 ind 'rozavų' - 3 ind. paprastų...
Va mano biscotti

Lina Guste - aš arba mikrobanginėj 'paminkštinu' sviestą arba patirpinu ant viryklės... Nu, šaltas jis neišsimaišytų tolygiai

Mergaitės - o jūs kuri naudojat tuos vadinamus (bent jau mūsų krašte) 'rozavus' miltus - jie tokie kvietiniai su daug sėlenų ir kepinys iš ties atrodo toks lyg biški rausvas. Mes juos perkam iš ūkininkų (taip pat maišais) - labai gerai į ragaišių tešlą įmaišyt, į taip vadinamą sėlenėlių batoną... Šitie miltai man į pabaigą, tai irgi būtų galima paorganizuot, bet jų kg tikrai kainuoja 1,5Lt, jei ne daugiau... Bet į tešlą aš pvz dedu: 1-2 ind 'rozavų' - 3 ind. paprastų...
Va mano biscotti

Lina Guste - aš arba mikrobanginėj 'paminkštinu' sviestą arba patirpinu ant viryklės... Nu, šaltas jis neišsimaišytų tolygiai

QUOTE(Mrs. R @ 2010 05 02, 19:51)
Tai aš laukiu žinių iš Ustūkių ir tada dalinsimės
Mergaitės - o jūs kuri naudojat tuos vadinamus (bent jau mūsų krašte) 'rozavus' miltus - jie tokie kvietiniai su daug sėlenų ir kepinys iš ties atrodo toks lyg biški rausvas. Mes juos perkam iš ūkininkų (taip pat maišais) - labai gerai į ragaišių tešlą įmaišyt, į taip vadinamą sėlenėlių batoną... Šitie miltai man į pabaigą, tai irgi būtų galima paorganizuot, bet jų kg tikrai kainuoja 1,5Lt, jei ne daugiau... Bet į tešlą aš pvz dedu: 1-2 ind 'rozavų' - 3 ind. paprastų...

Mergaitės - o jūs kuri naudojat tuos vadinamus (bent jau mūsų krašte) 'rozavus' miltus - jie tokie kvietiniai su daug sėlenų ir kepinys iš ties atrodo toks lyg biški rausvas. Mes juos perkam iš ūkininkų (taip pat maišais) - labai gerai į ragaišių tešlą įmaišyt, į taip vadinamą sėlenėlių batoną... Šitie miltai man į pabaigą, tai irgi būtų galima paorganizuot, bet jų kg tikrai kainuoja 1,5Lt, jei ne daugiau... Bet į tešlą aš pvz dedu: 1-2 ind 'rozavų' - 3 ind. paprastų...


QUOTE(LinaGustė @ 2010 05 02, 19:10)
O recepte rašomų apelsinų cukatų dėjot? Ieškojau aš Maximoj, bet nieko panašaus neradau
Dar norėjau paklausti, į kepamą duoną sviestą dedat tirpintą? O medų?

Dar norėjau paklausti, į kepamą duoną sviestą dedat tirpintą? O medų?
mane jie kažkaip irgi užkabino, tai internete radau keletą receptų man priimtinų,kuriuos prisitaikiau pagal save, bet iš esmės pagrindas buvo šis:
http://www_neringa-b...abrikosais.html
vyras, kai paragavo, iškart pareiškė, kad bus mažai ir reikia dar kept

Pirmą kart dėjau tik riešutus ir abrikosus po 100 g, o antrą kart dariau dvigubą normą ir dėjau riešutus abrikosus ir džiovintas spanguoles irgi visko po 100 g.
Ir mažiau cukraus, nes pirmą kart pasirodė labai saldu.
Ir vaisius ir riešutus nuplikiau verdančiu vandeniu. Riešutus naudojau anakardžių, kažkaip man jie skaniausi, migdolų nelabai mėgstu.
O į duoną tai jei nepamirštu, tai sviestą išimu daug anksčiau ir plonai supjaustau tiesiai į duonkepę, tai per kokią val jis ir apsileidžia, o jei pamirštu, pašildau ant plytos. Medus pas mane naminis, tai toks pusiau skystas, tokį ir dedu.
prieš kelias dienas (o gal daugiau
) dalinotės salyklą... gal dar kas turi atliekamo Kaune? paimčiau... jei galima į AŽ (nevisada pavyksta temą sekti)
