QUOTE(Terra2 @ 2010 05 03, 08:25)
Tėšla gaunasi skystesnė, kai ruginių miltų recepte yra daugiau negu kvietinių. O dar priklauso ir nuo pačių miltų. Namų sąlygomis laikant, jie vistiek prisigeria drėgmės. Jeidu kepat duonkepėje, tai nesukit sau galvos, tegul būna skystesnė tešla, o jeigu orkaitėje, tai dadėkit miltų.
O kas liečia raugą, tai būtinai kepkit viską tik su raugu. O mielių jau nebedėkit. Tiek stengėtės kol jį išsiauginot, o dabar norit sukepti su mielėmis. Aš net nesupratau kaip tai žadate padaryti.
Nededu ruginių daugiau kaip pusės, nes jie vis tiek duoda savą skonį, o vyras mėgėjas kvietinių duonų.
Greičiausiai gal miltai ir bus padrėkę

Kepu tik orkaitėj, taip daug skaniau. Daug išbandžiau duonkepėj, ne tas gaunas ko norėtųsi.
Dėl raugo, tai irgi vakar pamislijau, kad reik nors kartą pabandyt su juo be mielių kept, tai dabar tą ir darau

Žiūrėsiu, kas gausis.
Su mielėm kai kepiau tai tiesiog į tešlą įdėjau ir to savo raugo porą šaukštų, nes jis gerai man atrodė, tai gaila buvo išmest. Ir suteikė duonai vos juntamą rūgštumą, o kai su mielėm kepiau, tai ir duona normaliai iškilo.