
PĖES. Beje, vakar ir šiandien duona niekaip nesikepė - matyt supyko duonelė, kad bankūchienuosi, tai nekyla, tai neskani, tai pusžalė..

QUOTE(ratuto @ 2010 04 24, 18:15)
pamenat, senai senai prakalbau čia apie šakočio kepimą.. tai va.. tenus pečiui užsisakiau aiškiai per silpnus, todėl kai pradėjau kept, supratau, kad nekepa.. Nu ir čia prisiminiau, kad turiu statybinį feną..
5 valandos darbo karšty, elektros išnaudota gal už 15 litų, gal daugiau.. produktų kaina irgi apie 20 lt, bankuchiens sveria 770 gramų, biznio jokio, bet užtat - KEPIAU PATI
Vnž, mergikės, jei tik noras yra, įmanoma VISKAS. Net su statybiniu fenu
)))))))))))))))))))))
5 valandos darbo karšty, elektros išnaudota gal už 15 litų, gal daugiau.. produktų kaina irgi apie 20 lt, bankuchiens sveria 770 gramų, biznio jokio, bet užtat - KEPIAU PATI

Vnž, mergikės, jei tik noras yra, įmanoma VISKAS. Net su statybiniu fenu



va čia tai jo

QUOTE(qqte @ 2010 04 24, 13:40)
dekui taip ir darysiu, kol kas kyla, tik duona plikyta tai ir taip ji man dar per slapia gaunasi
o kiek laiko kai jau ikaista orkaite mazdaug kept reikia?

o kiek laiko kai jau ikaista orkaite mazdaug kept reikia?
10-15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar apie 30 min.
QUOTE(ratuto @ 2010 04 24, 18:15)
pamenat, senai senai prakalbau čia apie šakočio kepimą..
o aš tik neseniai galvojau kaip ten tau baigėsi su tuo agregatu


Ratuto, ale jauciu skanus ane?
jetau kaip noreciau tokio naminio


Ratuto
be komentu



QUOTE(Nerutė @ 2010 04 24, 18:44)
Pritariu!!!





Bet nors galbaliuuuka.......




Ačiū, mergikės

nu visai ans neskanus

Jei rimtai, pasimatė kas yra kas..t.y. juk aš pirm kart ne tik kepiau, bet ir mačiau, kaip ans kepasi.. ir supratau, kad šakotis būna minkštas, kada kietesnis.. kai su fenu kepi, labai gerai matos .. jei tik tinkamai priartini, tinkama temperatūra, tešla akyse pučiasi.. Tada gaunas minkštutėlė, purutėlė.. O jei smarkiau degteli, kieta gaunas.. jei temperatūra per maža, šakotis ne kepa, o džiūna.. Taigis, tešla kaip tešla, o jau tinkamai parinkta temperatūra - pats svarbiausias dalykas.. Vnž toliau montuosiu pečių

SB, skruzdelynų tema yra ČIA..pati jau virš mėnesio po jį šniukštinėju, a vat išsikept neprisiruošiu.. Vafai Tu pirma


Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą.

QUOTE(eilada @ 2010 04 25, 09:18)
Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą. 

aš tai nelabai suratau, ko klausiat

QUOTE(eilada @ 2010 04 25, 08:18)
Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą. 

jus norit kepti ne su duonkepe?
QUOTE(Ulitka @ 2010 04 24, 21:25)
Pritariu!!!
Bet nors galbaliuuuka.......
Pastebejau kad mano pamaitintas raugas dvigubai isauga po 7-8 val.o po sukrenta beveik iki pradinio rezultato
Tai gal ir nelaikyt para o po 7-8 val ir duona jau minkyti?????????





Bet nors galbaliuuuka.......




Galima, jei tai jums patogu. Tiesiog duonelė bus labai švelnaus skonio, beveik be rūgštelės.

QUOTE(Terra2 @ 2010 04 25, 13:09)
Galima, jei tai jums patogu. Tiesiog duonelė bus labai švelnaus skonio, beveik be rūgštelės.
ACIU ..supratau...o tai cia su raugu viskas mano gerai ar ne
