Turiu ir as problemu su plokciapedyste. Kol nustate man liga, ilgai teko kankintis. Tino curna, skaudejo, slubodavau. Nuvaziavau i Kauna, i ten kur prekiauja ortopedine technika, nustate kad plokciapedyste, skersine. Liepe nesiuoti supinatorius, daryti masaza ir manksta. Pradejau nesiuoti supinatorius, labai pagerejo, nustojo skaudeti ciurna ir nugara. Dabar kiekviena diena darau pati masaza ir manksta. Na nezinau, kazkaip nepastebiu kazkokiu pakitimu i gera. Gal kas irgi daro manksta ir masaza? Ar padeda? Dabar truputi paskauda padas ir ciurna kai daug pavaikstau, bet nepaliginti, kaip ankciau skaudejo. Dar liepe vaikcioti basai. Laukiu vasaros. O kaip jus gydotes?
QUOTE(Terutė @ 2011 02 01, 12:27)
Turiu ir as problemu su plokciapedyste. Kol nustate man liga, ilgai teko kankintis. Tino curna, skaudejo, slubodavau. Nuvaziavau i Kauna, i ten kur prekiauja ortopedine technika, nustate kad plokciapedyste, skersine. Liepe nesiuoti supinatorius, daryti masaza ir manksta. Pradejau nesiuoti supinatorius, labai pagerejo, nustojo skaudeti ciurna ir nugara. Dabar kiekviena diena darau pati masaza ir manksta. Na nezinau, kazkaip nepastebiu kazkokiu pakitimu i gera. Gal kas irgi daro manksta ir masaza? Ar padeda? Dabar truputi paskauda padas ir ciurna kai daug pavaikstau, bet nepaliginti, kaip ankciau skaudejo. Dar liepe vaikcioti basai. Laukiu vasaros. O kaip jus gydotes?
kai turiu laiko tai darau, supinatoriai skausma sumazino, bet uzeina man skaudet desine, ir jos nuotrauka tik ir daryta, ir matosi kad kaulas iskrypes, vasara vel iesiu pas ortopeda, bus matyt kiek pagerejo, reikes nuotraukas pasidaryti, man tas skausmas kaulo, nezinau ar jis atsistato ar ir toliau krypsta

Priminsiu, mano diagnozė: Abiejų pėdų plokščiapėdystė. Subtaliarinis nestabilumas.
Iškrypę abiejų pėdų kauliukai (halux valgus). Varginantis pėdų skausmas kamuoja daugiau nei 10 m., skausmas perėjęs į kelėnų, klubo sąnarius, stuburą.
Pasiryžau šiai( čiurnos ančio imlantancija, naudojant Hyprocure titaninį stentą) operacijai, ir jau beveik savaitė, kai ji buvo atlikta kairei kojai.
Kolkas pooperacine būkle patenkinta, skausmas nežymus, tik kiek maudžiantis tempimas primynus. Tad šiuo metu vos minu pirštų galiukais :-)
Iškrypę abiejų pėdų kauliukai (halux valgus). Varginantis pėdų skausmas kamuoja daugiau nei 10 m., skausmas perėjęs į kelėnų, klubo sąnarius, stuburą.
Pasiryžau šiai( čiurnos ančio imlantancija, naudojant Hyprocure titaninį stentą) operacijai, ir jau beveik savaitė, kai ji buvo atlikta kairei kojai.
Kolkas pooperacine būkle patenkinta, skausmas nežymus, tik kiek maudžiantis tempimas primynus. Tad šiuo metu vos minu pirštų galiukais :-)
QUOTE(INGIRA @ 2011 02 01, 14:22)
Priminsiu, mano diagnozė: Abiejų pėdų plokščiapėdystė. Subtaliarinis nestabilumas.
Idomu būtu sužinuoti kaip toliau bus, ar tikrai ta operacija padeda? Aš nešiuoju supinatorius, tai jei labai daug pavaikštau jaučių nedideli skausma. Idomu ar tokių atvėjų reiktų opėruotis?
QUOTE(misko_vaikas @ 2011 04 01, 19:51)
Na va, POST FACTUM, paskubėjau ir praleidau savo šansą..

QUOTE(mairux @ 2011 01 20, 14:50)
Pas mane irgi skersinė plokščiapėdystė, turiu įdėklus, kurie praktiškai niekur netelpa. Turiu dar tokius siaurus įdėkliukus, priklijuojamus, kurie tinka basutėms. Ir vis mąstau apie STEP FOWARD įdėklus, jie žiauriai brangūs, 800 Lt. Kiek skaičiau, tai jie turėtų tilpti į visus batus ir netgi laikui einant kažkiek atsistato kojos. Tai dabar vis domiuosi, nors kiek klausinėjau, tai beveik niekas apie juos nežino.
Aš ir mano vyras nešiojam Step Forward įdėklus jau keli metai. Buvo sunku apsispręsti pirkti ar ne. Ypač vyrui. Taip, jie brangūs, bet mums abiems pasiteisino. Pas mane irgi yra skersinė plokščiapėdystė. Manęs jinai kažkaip labai nevargino, tik daugiau pavaikščiojus pradėdavo skaudėti padą ties ta vieta, kur prisitvirtinę pirštai (padikaulius). Bet tuos įdėklus pirkau ne dėl to. Mane labiau kankino kulno skausmai. Dabar jie visai praėjo, bet įdėklus vistiek nešioju, nes prie ju pripratau ir man nėra jokio diskomforto. Man didesnių batų nereikėjo, tik pradžioje atrodė keistai, nes tie įdėklai kažkaip pakeičia pėdą, tai panešioti batai per dideli atrodė ir smukčioti pradėjo. Su naujais viskas gerai. Ir mano vyras juos nešioja. Jis buvo labai plokščiapadis. Dabar jau pėdos taisosi.
QUOTE(INGIRA @ 2011 02 01, 11:22)
INGIRA,
kaip tau sekasi dabar po sios operacijos? Ar yra kazkoks pagerejimas? Ar manai verta buvo darytis? As ruosiuosi irgi siai operacijai. Mano situacija atrodo panasi kaip ir tavoji buvo.

QUOTE(rugiagele11 @ 2011 11 20, 18:50)
INGIRA,
kaip tau sekasi dabar po sios operacijos? Ar yra kazkoks pagerejimas? Ar manai verta buvo darytis? As ruosiuosi irgi siai operacijai. Mano situacija atrodo panasi kaip ir tavoji buvo.

rugiagele11, Operuotos abi mano kojos, pastaroji (dešinė) prieš 8 mėn. Žinokit, kogero , vis dar per anksti spręsti- vertėjo ar ne... Su pirmąja operuota kaire koja,kaip ir geriau, su dešine visai kas kita-darbo dienos pabaigoje jaučiu dažnai stiprų maudimą, tenka ir nuskausminamųjų pavartot. Bandau samprotaut, jog ir sveikutėlės kojos pavargsta, paskauda..Tačiau, kaip bebūtų manosios dar nėra visiškai sugijusios. Galbūt mažiau jaučiu skausmus keliuose, stubure..Kas prieš operacijas buvo itin būdinga. Dėviu dažniausiai avalynę aukštesne ir tvirta pakulne, su žemapadžiais netgi labiau kojos įskausta, pavargsta.......Tai tokios tokelės :-)
Sudėtinga kolkas jums kažką patart, ne pati nežinau tvirtai, geriau dabar ar prieš implantacijas.
labai butu idomu kad kas pasidalintu rezultais.
Kaip Ingira jus jauciates, po paskutinio posto praejo dar pora menesiuku

QUOTE(cola @ 2012 01 31, 17:43)
labai butu idomu kad kas pasidalintu rezultais.

Sveikos visos,matau jog susidomejimas siuo klausimu yra labai didelis.Taigi,galiu pasidalinti savo patirtim po plosciapedystes korekcijos operacijos.
Po operacijos jau praejo 3men,pasak gydytoju,jau tureciau ne tik graziai vaikscioti,nejausti jokio diskomforto,bet ir begioti.....deja,realybe yra daug liudnesne.Greitai rupestis bus ne vien tik skaudanti peda,bet ir depresija

praeitu metu spalio menesi,gydytojai rekomendavo čiurnos ančio imlantancija, naudojant Hyprocure titaninį implanta.Taigi,beveik menesi vaiksciojau su ramentais.Peda buvo sunku priminti,skausmas isorineje pedos dalyje -nepakeliamas,bet vis turejau vilti,jog ir tai praeis.Ir po 2 ir po 3 men.niekas nepasikeite,koja skaudejo,ir tino,eisena baisi,peda vercia i isore,ant pirstu galu atsistoti negaliu...ir.t.t.Avalyne prisitaikyti sunku,vienintele ECCO avalyne ,kuria avint galiu paeiti.Tada sumaniau,jog reiktu reabilitacijos-vandens proceduru,masazu ,mankstos..2 su puse savaites,kas dien,negailedama saves stengiausi....bet,progresas tik tame,kad lankstymosi amplitude padidejo ir viskas.Vis dar skauda,vis dar tinsta,vis dar slubuoju.Po konsultacijos su gydytojais,turiu dvi galimybes,bandyti esama implanta pasikeisti mazesniu arba ji visai issiimti.Labai noreciau,kad kas patartu,kaip pasielgti...kol kas isvada viena,jog
plokscia peda neturejo estetinio vaizdo,nebuvo ir aukstakulniu ....bet gyvenau pilnaverti gyvenima,o dabar...Taigi,mielosios,pries darydamos sia 15 min operacija,gerai viska apsvarstykit,kuo turesit daugiau informacijos ,tuo bus geriau.Bukit sveikos.