Įkraunama...
Įkraunama...

Kika vs. LKD

QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 06 04, 18:47)
Daugelis dalykų priklauso ne nuo to kas kam vadovauja, ar kokius dokumentus išduoda, - o nuo žmogaus sąmoningumo ir susivokimo.

Va, aukso žodžiai thumbup.gif thumbup.gif
Tą ir norėjau pasakyti - kai žmonės sąmoningai prisiims ir suvoks atsakomybę už augintinius, nebereikės jokių draudimų, jie nepardavinės perpardavinėtojams laisva valia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LedAsta: 04 birželio 2010 - 19:07
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 04, 20:06)
kai žmonės sąmoningai prisiims ir suvoks atsakomybę už augintinius, nebereikės jokių draudimų, jie nepardavinės perpardavinėtojams laisva valia.

Deja, bet man tai šiek tiek utopiškai skamba...
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 06 04, 19:47)
...ir tipo visi puola veisti "madingas veisles", pasikeitus madoms, - puola keisti turimą šunų veislę į "madingesnę"?

Gyvenimas su šunimis ir rūpinimasis veisle yra gyvenimo būdas, o ne pataikavimas rinkos dėsniams.
Žinote, žmonės po šiai dienai veislės gerinimui ar kraujų atnaujinimui siunčiasi  aborigeninio tipo šunis (pvz. dykumų tipo saliukius, azavakus, taiganus, bakhmulius, net ir tuos pačius basenji iš Afrikos),  - nežiūrint į tai, kad minėtus saliukius veisia puslaukiniai ir kilmę gal būt užsirašo ant smėlio ant sienos, - jie garantuoja veislės grynumą.

Daugelis dalykų priklauso ne nuo to kas kam vadovauja, ar kokius dokumentus išduoda, - o nuo žmogaus sąmoningumo ir susivokimo.

Ne, ne taip. Kažkas komentavo, kad veislynai ėjo pasireklamuoti į Kikos renginius. Nu tai sutinku, bet reklama reklamai nelygu. Pvz. taksai kažkada buvo ant bangos, jų priveisė ir pridaugino standartinių, nestandartinių ir bele kokių. Aš asmeniškai matau tiek tragiškų pavyzdžių, kol nepradėjau domėtis šunimis labiau, man jie buvo patapę ...(nenoriu įžeisti nieko, tad nesakysiu). Bet pamačiusi veislinius, tinkamai prižiūrimus, socializuotus normalius taksus ir jie man ėmė visai patikti. (Tik pačios tai netraukia į Kikos renginius, bet kažko kaltinti, kad eina, irgi negaliu). Ir dabar, jei pažinočiau žmogų, kuris norėtų šuns ir jam taksas tiktų, aš tikrai pasiūlyčiau jį.
Žodžiu jei mintis nesuprasta, tai tiesiog palieku savo nuomonę, kad nematau reikalo kaltinti tų, kas nuėjo. Nu nenori žmonės kištis į LKD ir Kikos ginčą, gyvena savo gyvenimą. Jei šuniukų Kikai neparduoda, tai ir gerai.

Sniegosunys, o aš visgi labiau uždaras žmogus. Man be problemų būtų ir net mielai pabendraučiau kas kurį laiką su veisėjais, bet itin glaudūs ryšiai ne man. Taigi čia kam kaip ir geriausia sutarti iš anksto. smile.gif
Atsakyti
Maža kas kaip kam skamba. Spėju, kad ir tas skambėjimas priklauso nuo žmogaus vidinių nuostatų...

Jei visi taip galvotų, - niekas iš Afrikos nevežtų laukinių basenji, "neprirašinėtų" azavakų, tailando ridžbekų ar faraonų šunų (Malta).

Netolimoje praeityje, kai nebuvo nei Kikų, nei LKD, nei DOSAF'o (ši organizacija kadaise buvo atsakinga už kinologiją), kai šunis veisė dvarininkai (kalbu pagrinde apie medžioklinius šunis, kad ir Lietuvių Skalikus), - tik žmonių sąmoninigumas ir noras puoselėti turimą veislę išsaugojo begalę veislių iki šių dienų.

Kiek sąmoningumas yra ar nėra "utopija", - priklauso tik nuo mūsų pačių. Ne nuo LKD, ne nuo Kikos ir ne nuo kitų veiksnių.
Atsakyti
Tiesa. Tik matant ką žmonės padaro kergdami pvz. atrodo haskį su haskiu, man absoliučiai dingsta pasitikėjimas žmonių sąmoningumu...
Man visgi ramiau, kai yra organizacija(LKD), kuri visą šitą veiklą koordinuoja.
Galų gale čia ne ginčas, reikalinga LKD ar ne...
Atsakyti
Vieninga kinologinė sistema yra būtina. Kalba ėjo apie žmonių sąmoninigumą.
Atsakyti
QUOTE(edita_s @ 2010 06 04, 20:39)
Tiesa. Tik matant ką žmonės padaro kergdami pvz. atrodo haskį su haskiu, man absoliučiai dingsta pasitikėjimas žmonių sąmoningumu...

Oj LT dar situacija labai labai gera biggrin.gif
Ir šiaip yra čia bent apibrėžti normatyvai veisimo, bent jau tam bukagalviui neleidžia visai savivaliauti, o pvz. Makedonijoje išvis neapibrėžta ( bent aš jau tokią nuomonę susidariau ) ten kergia kales per pirmą rują ir atidaro konvejerį kergdami ir kergdami.... doh.gif apie partnerių parinkimus, tai išvis tyluma...
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 06 04, 20:31)

P.S. priekyje buvo trumpas žodelis "deja".
Aš irgi labai labai tikiuosi, kad visi žmonės - veisėjai, augintojai, mylėtojai, gerbėjai, nemėgėjai - ilgainiui suvoks savo atsakomybę prieš šunis (o ir ne tik prieš juos). Tik nelabai tikiu.
Bet tai nereiškia, kad kadangi netikiu pasauline švara, nesišluosiu savo kiemo.
Atsakyti
QUOTE(edita_s @ 2010 06 04, 19:39)

oi, net kalbos nėra, kad tokia organizacija kaip LKD reikalinga - ji būtina. Man asmeniškai kabliukas buvo tas draudimas pačiam veisėjui spręsti kam jis gali parduoti šuniukus, o kam ne.
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 04, 22:51)
oi, net kalbos nėra, kad tokia organizacija kaip LKD reikalinga - ji būtina. Man asmeniškai kabliukas buvo tas draudimas pačiam veisėjui spręsti kam jis gali parduoti šuniukus, o kam ne.

Jūs painiojate pardavimą su perpardavimu.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2010 06 04, 19:24)
[size=1][/size]
Deja, bet man tai šiek tiek utopiškai skamba...

gal ir utopija, bet link to eiti juk galima bandyti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2010 06 04, 22:53)
Jūs painiojate pardavimą su perpardavimu.

kodėl? draudimas yra parduoti perpardavėjams.
Atsakyti
Man asmeniškai kabliukas buvo tas draudimas pačiam veisėjui spręsti kam jis gali parduoti šuniukus, o kam ne.

Normaliems veisėjams be draudimų ir rekomendacijų aišku kaip neparduoti šuniukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kennel_Eolo_arfa: 04 birželio 2010 - 23:15