Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Matau , kad nesupratai .... kai užpili vandens , ir sirupas pradeda virti , vandens vis mažėja ( garuoja jis ) ...... kai nugaruoja kažkiek ( čia reik spec . termometru matuoti ) , kaip pavyzdys iki 6 laipsnio , toks sirupas naudojamas , kremams saldinti ..... kai iki 7 - vėl kitkam ....ir taip iki 10 laipsnio ( jo - vandens ten jau nebėra nė lašo ) ...iš tokios masės gaminami ledinukai ( pokiukuose ...apelsininiais ...nu bombonkės , kaip vadinam - stiklinės ) , jei bus nugarave tik iki 9 laipsnio , sukandus tokią bombonkę , paliksite joje protezus - ji bus lipni , tai ir banga nestovės ............... jei virsite tą karamelę dar ilgiau , ji ruduos , įgaus deginto cukraus , bus 11 ... 13 ir t.t laipsnis , ja dažomi konditerijoje kremai , tešlos kad gautų gražią rusvą spalvą .....a paaiškinau nors kiek ? ...

Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 18:53)
Matau , kad nesupratai .... kai užpili vandens , ir sirupas pradeda virti , vandens vis mažėja ( garuoja jis ) ...... kai nugaruoja kažkiek ( čia reik spec . termometru matuoti ) , kaip pavyzdys iki 6 laipsnio , toks sirupas naudojamas , kremams saldinti ..... kai iki 7 - vėl kitkam ....ir taip iki 10 laipsnio ( jo - vandens ten jau  nebėra nė lašo ) ...iš tokios masės gaminami ledinukai ( pokiukuose ...apelsininiais ...nu bombonkės , kaip vadinam - stiklinės ) , jei bus nugarave tik iki 9 laipsnio , sukandus tokią bombonkę , paliksite joje protezus - ji bus lipni , tai ir banga nestovės ............... jei virsite tą karamelę dar ilgiau , ji ruduos , įgaus deginto cukraus , bus 11 ... 13 ir t.t  laipsnis , ja dažomi konditerijoje kremai , tešlos  kad gautų gražią rusvą spalvą .....a paaiškinau nors kiek ? ...

Na gal aiškiau lotuliukas.gif Tik kaip formuoti tokį daiktą, kaip ta banga?, o ir termometrų tam skirtų kur kažin galima įsigyti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 20:53)
Matau , kad nesupratai .... kai užpili vandens , ir sirupas pradeda virti , vandens vis mažėja ( garuoja jis ) ...... kai nugaruoja kažkiek ( čia reik spec . termometru matuoti ) , kaip pavyzdys iki 6 laipsnio , toks sirupas naudojamas , kremams saldinti ..... kai iki 7 - vėl kitkam ....ir taip iki 10 laipsnio ( jo - vandens ten jau  nebėra nė lašo ) ...iš tokios masės gaminami ledinukai ( pokiukuose ...apelsininiais ...nu bombonkės , kaip vadinam - stiklinės ) , jei bus nugarave tik iki 9 laipsnio , sukandus tokią bombonkę , paliksite joje protezus - ji bus lipni , tai ir banga nestovės ............... jei virsite tą karamelę dar ilgiau , ji ruduos , įgaus deginto cukraus , bus 11 ... 13 ir t.t  laipsnis , ja dažomi konditerijoje kremai , tešlos  kad gautų gražią rusvą spalvą .....a paaiškinau nors kiek ? ...



Aiškiau ir būt nebegali bigsmile.gif
Čia panašiai kaip su nafta, iš jos išgaunamas mazutas, benzinas, dyzelinas ir t.t , tai čia iš cukraus išgaunamos bonbonkės, karamelė ir bangelės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 04 18, 18:59)
Na gal aiškiau  lotuliukas.gif Tik kaip formuoti tokį daiktą, kaip ta banga?, o ir termometrų tam skirtų kur kažin galima įsigyti?  blush2.gif

reikia ispilti ta karamele ant popieriaus kepimo, ji sustings
Atsakyti
merginos sos 4u.gif ar dengiant tortą šia mase, patį tortą reikia aptepti sviestiniu kremu?? g.gif
čia ta masė
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2010 04 18, 20:38)
merginos sos  4u.gif ar dengiant tortą šia mase, patį tortą reikia aptepti sviestiniu kremu?? g.gif
čia ta masė

Jau sudėtingesnės ir ilgesnio gamybos proceso masės turbūt neberadai 4u.gif tos pačios autorės masė tik daug paprasčiau gaminama yra viršutinėj papuošimų temoj su mano komentaru dėl gamybos 101 žinutė...reikia aptepti sviestiniu kremu jei visgi darysi tą, kur nuorodoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 19:09)
Jei Asseni   neužpyks , ikišiu trigrašį  ax.gif  ... virtas cukrus ( kaip bezui ) , iki 10 laipsnio  ( kol nepagavo rudumo , o jama nėbė ra nė lašo ipilto vandens )  .... bent aš taip darau  smile.gif ...

O jei norima tokią bangą nudažyti, kada ir kaip ją dažyti. pvz, jei tais ukrainietiškais dažais bigsmile.gif Baigiant virti sirupui?
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 04 18, 20:40)
Jau sudėtingesnės ir ilgesnio gamybos proceso masės turbūt neberadai  4u.gif  tos pačios autorės masė tik daug paprasčiau gaminama yra viršutinėj papuošimų temoj su mano komentaru dėl gamybos 101 žinutė...reikia aptepti sviestiniu kremu jei visgi darysi tą, kur nuorodoje 4u.gif

oi prajuokinai Olesta lotuliukas.gif lotuliukas.gif ačiū, kad paprotinai doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 20:09)
Jei Asseni   neužpyks , ikišiu trigrašį  ax.gif  ... virtas cukrus ( kaip bezui ) , iki 10 laipsnio  ( kol nepagavo rudumo , o jama nėbė ra nė lašo ipilto vandens )  .... bent aš taip darau  smile.gif ...

girdėjau devynis nuopolio ratus.. o va apie dešimtą cukraus laipsnį buvo įdomu paskaityt. ačiū 4u.gif

QUOTE(Asseni @ 2010 04 18, 21:10)
reikia ispilti ta karamele ant popieriaus kepimo, ji sustings

ir neprilips?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 04 18, 19:56)
ir neprilips?

ne, jeigu kai sustings is kart nuimsi, jeigu paliksi ilgesniam laikui, tai tada reiks popieriu draint
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 04 18, 22:52)
Kas čia per citatos?  g.gif

Renkasi sau didesnį žinučių skaičių lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Bando žinutes rinkti biggrin.gif
Merginos, jūs kai dzibuojat tortus su grietinėlė, i ją dedat standiklio,ania? ar užtenka gerai atšaldytą grietinėlę išplakt? nes aš ir standiklio dedu ir šaltą grietinėlę plaku,bet nesigauna man ji tokia "standi" blush2.gif nu man niekaip nedaeina kaip ta žolytė ant jūsų tortų nenuvysta biggrin.gif

Atsakyti