Matau , kad nesupratai .... kai užpili vandens , ir sirupas pradeda virti , vandens vis mažėja ( garuoja jis ) ...... kai nugaruoja kažkiek ( čia reik spec . termometru matuoti ) , kaip pavyzdys iki 6 laipsnio , toks sirupas naudojamas , kremams saldinti ..... kai iki 7 - vėl kitkam ....ir taip iki 10 laipsnio ( jo - vandens ten jau nebėra nė lašo ) ...iš tokios masės gaminami ledinukai ( pokiukuose ...apelsininiais ...nu bombonkės , kaip vadinam - stiklinės ) , jei bus nugarave tik iki 9 laipsnio , sukandus tokią bombonkę , paliksite joje protezus - ji bus lipni , tai ir banga nestovės ............... jei virsite tą karamelę dar ilgiau , ji ruduos , įgaus deginto cukraus , bus 11 ... 13 ir t.t laipsnis , ja dažomi konditerijoje kremai , tešlos kad gautų gražią rusvą spalvą .....a paaiškinau nors kiek ? ...
QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 18:53)
Matau , kad nesupratai .... kai užpili vandens , ir sirupas pradeda virti , vandens vis mažėja ( garuoja jis ) ...... kai nugaruoja kažkiek ( čia reik spec . termometru matuoti ) , kaip pavyzdys iki 6 laipsnio , toks sirupas naudojamas , kremams saldinti ..... kai iki 7 - vėl kitkam ....ir taip iki 10 laipsnio ( jo - vandens ten jau nebėra nė lašo ) ...iš tokios masės gaminami ledinukai ( pokiukuose ...apelsininiais ...nu bombonkės , kaip vadinam - stiklinės ) , jei bus nugarave tik iki 9 laipsnio , sukandus tokią bombonkę , paliksite joje protezus - ji bus lipni , tai ir banga nestovės ............... jei virsite tą karamelę dar ilgiau , ji ruduos , įgaus deginto cukraus , bus 11 ... 13 ir t.t laipsnis , ja dažomi konditerijoje kremai , tešlos kad gautų gražią rusvą spalvą .....a paaiškinau nors kiek ? ...
Na gal aiškiau


QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 20:53)
Matau , kad nesupratai .... kai užpili vandens , ir sirupas pradeda virti , vandens vis mažėja ( garuoja jis ) ...... kai nugaruoja kažkiek ( čia reik spec . termometru matuoti ) , kaip pavyzdys iki 6 laipsnio , toks sirupas naudojamas , kremams saldinti ..... kai iki 7 - vėl kitkam ....ir taip iki 10 laipsnio ( jo - vandens ten jau nebėra nė lašo ) ...iš tokios masės gaminami ledinukai ( pokiukuose ...apelsininiais ...nu bombonkės , kaip vadinam - stiklinės ) , jei bus nugarave tik iki 9 laipsnio , sukandus tokią bombonkę , paliksite joje protezus - ji bus lipni , tai ir banga nestovės ............... jei virsite tą karamelę dar ilgiau , ji ruduos , įgaus deginto cukraus , bus 11 ... 13 ir t.t laipsnis , ja dažomi konditerijoje kremai , tešlos kad gautų gražią rusvą spalvą .....a paaiškinau nors kiek ? ...
Aiškiau ir būt nebegali

Čia panašiai kaip su nafta, iš jos išgaunamas mazutas, benzinas, dyzelinas ir t.t , tai čia iš cukraus išgaunamos bonbonkės, karamelė ir bangelės

QUOTE(Elentari @ 2010 04 18, 18:59)
Na gal aiškiau
Tik kaip formuoti tokį daiktą, kaip ta banga?, o ir termometrų tam skirtų kur kažin galima įsigyti? 


reikia ispilti ta karamele ant popieriaus kepimo, ji sustings
QUOTE(katanelis @ 2010 04 18, 20:38)
Jau sudėtingesnės ir ilgesnio gamybos proceso masės turbūt neberadai


QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 19:09)
Jei Asseni neužpyks , ikišiu trigrašį
... virtas cukrus ( kaip bezui ) , iki 10 laipsnio ( kol nepagavo rudumo , o jama nėbė ra nė lašo ipilto vandens ) .... bent aš taip darau
...


O jei norima tokią bangą nudažyti, kada ir kaip ją dažyti. pvz, jei tais ukrainietiškais dažais

QUOTE(Olesta @ 2010 04 18, 20:40)
Jau sudėtingesnės ir ilgesnio gamybos proceso masės turbūt neberadai
tos pačios autorės masė tik daug paprasčiau gaminama yra viršutinėj papuošimų temoj su mano komentaru dėl gamybos 101 žinutė...reikia aptepti sviestiniu kremu jei visgi darysi tą, kur nuorodoje 


oi prajuokinai Olesta




QUOTE(Cipciukas @ 2010 04 18, 20:09)
Jei Asseni neužpyks , ikišiu trigrašį
... virtas cukrus ( kaip bezui ) , iki 10 laipsnio ( kol nepagavo rudumo , o jama nėbė ra nė lašo ipilto vandens ) .... bent aš taip darau
...


girdėjau devynis nuopolio ratus.. o va apie dešimtą cukraus laipsnį buvo įdomu paskaityt. ačiū

QUOTE(Asseni @ 2010 04 18, 21:10)
reikia ispilti ta karamele ant popieriaus kepimo, ji sustings
ir neprilips?
QUOTE(naitas @ 2010 04 18, 19:56)
ir neprilips?
ne, jeigu kai sustings is kart nuimsi, jeigu paliksi ilgesniam laikui, tai tada reiks popieriu draint
QUOTE(Elentari @ 2010 04 18, 22:52)
Renkasi sau didesnį žinučių skaičių



Bando žinutes rinkti
Merginos, jūs kai dzibuojat tortus su grietinėlė, i ją dedat standiklio,ania? ar užtenka gerai atšaldytą grietinėlę išplakt? nes aš ir standiklio dedu ir šaltą grietinėlę plaku,bet nesigauna man ji tokia "standi"
nu man niekaip nedaeina kaip ta žolytė ant jūsų tortų nenuvysta

Merginos, jūs kai dzibuojat tortus su grietinėlė, i ją dedat standiklio,ania? ar užtenka gerai atšaldytą grietinėlę išplakt? nes aš ir standiklio dedu ir šaltą grietinėlę plaku,bet nesigauna man ji tokia "standi"

