Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Prašau patarkite, kaip suteikti blizgesio saldainių masei namų salygomis g.gif : gal galima aliejuko kokį šlakelį įpilt ar jau padengtą tortą kuo patepliot...? Aš vis bijau, kad ištraukta iš šaldytuvo ji neimtų rasoti.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 04 19, 19:29)
Gitule man atrodo ne per seniausiai tokį kepė.

Va, radau, gal nesupyks, kad įdedu nuorodą ]


aciukas...šita ir turejau omeny...... 4u.gif
Atsakyti
user posted image
baltasis braskiu sapnas ax.gif

mergaites o kokius dazus geriau uzsisakyt ,na man reiketu juodos spalvos ax.gif
Papildyta:
user posted image
Juodasis miskas,pastiliazas ir aisingas
Atsakyti
ant rudos užtepk mėlynos ir bus juoda, o čia būtų užtekę Tau kokio Rūtos fabrikėlio saldainiuko į vidų vyzdžiams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 04 19, 20:37)
ant rudos užtepk mėlynos ir bus juoda, o čia būtų užtekę  Tau kokio Rūtos fabrikėlio saldainiuko į vidų vyzdžiams 4u.gif

aciu zinosiu mirksiukas.gif apie vyzdzius ne nepagalvojau blush2.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(EDCKA @ 2010 04 19, 17:37)
Sakykit,o cia kokio jie dydzio ,as turiu tokius ,bet manau,kad mazesni gal pas mane,o dar, ar stiklas kepdamas orkaitej nesutruksta,man kazkaip atrodo baisu,kad nesprogtu,nors jis neplonas g.gif


Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi. smile.gif Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 04 19, 22:47)
Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.  smile.gif Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.


Vadinasi pas mane mazesni,bet abu tokie patys biggrin.gif ,net stiklinis indas apvedziotas irgi geltona spalva,teks pirktis didesnius tada.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 04 19, 21:47)
Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.  smile.gif Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.

o tai supili biskvito tešla visą? paskui ja supjaustai ir sutepi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 04 19, 20:47)
Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.  smile.gif Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.

O tas stiklinis specialus kepimui, ar stiklinė salotinė?
Atsakyti
Merginos tiek grožybių dar nebuvau mačius wub.gif wub.gif
mano vargšiukas blush2.gif blush2.gif tailandietiškas bananų tortas , pastilažas , aisingas rožės iš šokolado
user posted image

norėjau dar paklaust ax.gif , bandžiau aplikaciją ant pastilažo piešt , tai man kažkaip liejas , gal reiktų padžiūt duot , gal ką patartumėt ax.gif
dėkui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linette: 19 balandžio 2010 - 21:57
Merginos,

norėčiau pasidalinti keliais savo pastebėjimais dėl baltyminio kremo (bezė) darymo. Gal kam ir pravers mirksiukas.gif

Svarbiausias dalykas - išmokti virti sirupą mirksiukas.gif Tam reikia gerai parinkti proporcijas. Vienam L kiaušinio baltymui dabar imu 90 g cukraus, bet man gaudavosi ir su 100 g cukraus smile.gif

Paskutinį kartą darydama bezę pasinaudoju Cipciuko duotas proporcijas (turėjau atliekamų baltymų smile.gif ). Gavosi thumbup.gif Sirupą viriau iš viso 10 min. (turiu dujinę viryklę). Aišku, dabar Cipciukas bartų ax.gif , bet aš visuomet patikrinu, ar sirupas išviręs - įkišu sausą šaukštą į sirupą, pridedu ir atitraukiu pirštą ir, jei sirupas išviręs, turi pasidaryti "siūliukas". Kartais įlašinu sirupo lašą į vandenį ir, jei sirupas išviręs, dugne turi susidaryti "rutuliukas".
Nerašysiu, kaip toliau daryti baltyminį kremą, nes daug apie tai kalbėta smile.gif

Pasitaikančios klaidos:
1. Jei sirupas tapo geltonas, vadinasi jis perviręs.
2. Jei sunku išplakti baltymus, gali būti, kad į juos pateko trynio dalelių arba kiaušiniai seni arba šilti.
3. Jei kreme pasitaiko karamėlės gabalaiukų, vadinasi per greitai buvo pilamas sirupas į baltymus.
4. Jei kremas jau atšalo ir vis dar skystas, vadinasi, sirupas buvo neišviręs.

Baltyminį kremą dažiau sausais dažais (pvz. ukrainietiškais), gaunasi ryškesnės spalvos ir geliniais dažais (gaunasi ne tokios ryškios spalvos, o padauginus dažų, gali kremas gali suskystėti). Dažus beriu/pilu į jau išplaktus baltymus.

Bezė galima dėti ant sviestinio kremo, daryti raštus ant pastilažo, šokoladinės saldainių masės - patikrinta smile.gif.

Tiek mano pastebėjimų šiam momentui. Jei parašiau kokią nesamonę, pataisykite mirksiukas.gif Ačiū Cipciukui ir Kirbei už konsultacijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 04 19, 17:29)
Gitule man atrodo ne per seniausiai tokį kepė.

Va, radau, gal nesupyks, kad įdedu nuorodą  4u.gif http://s37.photobuck...current=8-3.jpg

Tikrai nepykstu schmoll.gif mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(linette @ 2010 04 19, 20:54)
Merginos tiek grožybių dar nebuvau mačius  wub.gif  wub.gif
mano vargšiukas  blush2.gif  blush2.gif tailandietiškas bananų tortas , pastilažas , aisingas rožės iš šokolado 

Kodel vargsiukas? Laaabai grazus wub.gif

QUOTE(Migle79 @ 2010 04 19, 21:32)
norėčiau pasidalinti keliais savo pastebėjimais dėl baltyminio kremo (bezė) darymo. Gal kam ir pravers mirksiukas.gif

Aciukas oro_buckis.gif
Atsakyti