
QUOTE(Elentari @ 2010 04 19, 19:29)
Gitule man atrodo ne per seniausiai tokį kepė.
Va, radau, gal nesupyks, kad įdedu nuorodą ]
Va, radau, gal nesupyks, kad įdedu nuorodą ]
aciukas...šita ir turejau omeny......


baltasis braskiu sapnas

mergaites o kokius dazus geriau uzsisakyt ,na man reiketu juodos spalvos

Papildyta:

Juodasis miskas,pastiliazas ir aisingas
ant rudos užtepk mėlynos ir bus juoda, o čia būtų užtekę Tau kokio Rūtos fabrikėlio saldainiuko į vidų vyzdžiams

QUOTE(Olesta @ 2010 04 19, 20:37)
ant rudos užtepk mėlynos ir bus juoda, o čia būtų užtekę Tau kokio Rūtos fabrikėlio saldainiuko į vidų vyzdžiams 

aciu zinosiu


QUOTE(EDCKA @ 2010 04 19, 17:37)
Sakykit,o cia kokio jie dydzio ,as turiu tokius ,bet manau,kad mazesni gal pas mane,o dar, ar stiklas kepdamas orkaitej nesutruksta,man kazkaip atrodo baisu,kad nesprogtu,nors jis neplonas 

Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.

QUOTE(miskouoga @ 2010 04 19, 22:47)
Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.
Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.

Vadinasi pas mane mazesni,bet abu tokie patys


QUOTE(miskouoga @ 2010 04 19, 21:47)
Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.
Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.

o tai supili biskvito tešla visą? paskui ja supjaustai ir sutepi?

QUOTE(miskouoga @ 2010 04 19, 20:47)
Tie abu mano indai yra 2 litru talpos. Kepiau ne karta, stiklas netruko, nors pirma karta irgi buvo nedrasu, bet nepabandes nesuzinosi.
Tik biskvtas kiek ilgau kepa, nes yra aukstas.

O tas stiklinis specialus kepimui, ar stiklinė salotinė?
Merginos,
norėčiau pasidalinti keliais savo pastebėjimais dėl baltyminio kremo (bezė) darymo. Gal kam ir pravers
Svarbiausias dalykas - išmokti virti sirupą
Tam reikia gerai parinkti proporcijas. Vienam L kiaušinio baltymui dabar imu 90 g cukraus, bet man gaudavosi ir su 100 g cukraus
Paskutinį kartą darydama bezę pasinaudoju Cipciuko duotas proporcijas (turėjau atliekamų baltymų
). Gavosi
Sirupą viriau iš viso 10 min. (turiu dujinę viryklę). Aišku, dabar Cipciukas bartų
, bet aš visuomet patikrinu, ar sirupas išviręs - įkišu sausą šaukštą į sirupą, pridedu ir atitraukiu pirštą ir, jei sirupas išviręs, turi pasidaryti "siūliukas". Kartais įlašinu sirupo lašą į vandenį ir, jei sirupas išviręs, dugne turi susidaryti "rutuliukas".
Nerašysiu, kaip toliau daryti baltyminį kremą, nes daug apie tai kalbėta
Pasitaikančios klaidos:
1. Jei sirupas tapo geltonas, vadinasi jis perviręs.
2. Jei sunku išplakti baltymus, gali būti, kad į juos pateko trynio dalelių arba kiaušiniai seni arba šilti.
3. Jei kreme pasitaiko karamėlės gabalaiukų, vadinasi per greitai buvo pilamas sirupas į baltymus.
4. Jei kremas jau atšalo ir vis dar skystas, vadinasi, sirupas buvo neišviręs.
Baltyminį kremą dažiau sausais dažais (pvz. ukrainietiškais), gaunasi ryškesnės spalvos ir geliniais dažais (gaunasi ne tokios ryškios spalvos, o padauginus dažų, gali kremas gali suskystėti). Dažus beriu/pilu į jau išplaktus baltymus.
Bezė galima dėti ant sviestinio kremo, daryti raštus ant pastilažo, šokoladinės saldainių masės - patikrinta
.
Tiek mano pastebėjimų šiam momentui. Jei parašiau kokią nesamonę, pataisykite
Ačiū Cipciukui ir Kirbei už konsultacijas
norėčiau pasidalinti keliais savo pastebėjimais dėl baltyminio kremo (bezė) darymo. Gal kam ir pravers

Svarbiausias dalykas - išmokti virti sirupą


Paskutinį kartą darydama bezę pasinaudoju Cipciuko duotas proporcijas (turėjau atliekamų baltymų



Nerašysiu, kaip toliau daryti baltyminį kremą, nes daug apie tai kalbėta

Pasitaikančios klaidos:
1. Jei sirupas tapo geltonas, vadinasi jis perviręs.
2. Jei sunku išplakti baltymus, gali būti, kad į juos pateko trynio dalelių arba kiaušiniai seni arba šilti.
3. Jei kreme pasitaiko karamėlės gabalaiukų, vadinasi per greitai buvo pilamas sirupas į baltymus.
4. Jei kremas jau atšalo ir vis dar skystas, vadinasi, sirupas buvo neišviręs.
Baltyminį kremą dažiau sausais dažais (pvz. ukrainietiškais), gaunasi ryškesnės spalvos ir geliniais dažais (gaunasi ne tokios ryškios spalvos, o padauginus dažų, gali kremas gali suskystėti). Dažus beriu/pilu į jau išplaktus baltymus.
Bezė galima dėti ant sviestinio kremo, daryti raštus ant pastilažo, šokoladinės saldainių masės - patikrinta

Tiek mano pastebėjimų šiam momentui. Jei parašiau kokią nesamonę, pataisykite


QUOTE(Elentari @ 2010 04 19, 17:29)
Gitule man atrodo ne per seniausiai tokį kepė.
Va, radau, gal nesupyks, kad įdedu nuorodą
http://s37.photobuck...current=8-3.jpg
Va, radau, gal nesupyks, kad įdedu nuorodą

Tikrai nepykstu



QUOTE(linette @ 2010 04 19, 20:54)
Merginos tiek grožybių dar nebuvau mačius
mano vargšiukas
tailandietiškas bananų tortas , pastilažas , aisingas rožės iš šokolado


mano vargšiukas


Kodel vargsiukas? Laaabai grazus

QUOTE(Migle79 @ 2010 04 19, 21:32)
norėčiau pasidalinti keliais savo pastebėjimais dėl baltyminio kremo (bezė) darymo. Gal kam ir pravers

Aciukas
