Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 28, 10:00)
Merginos, o kur gauti nuotraukų 20x10 metrų iškabai?  g.gif

stockuose pasikuisk, gal rasi tinkamų for free
Atsakyti
cool.gif na, kaip vasara? užtilo čia viskas
gal žinot ar Vilniuj vyksta kokie nors pasitobulinimo kursai? biggrin.gif kad reiktų daryti kokius logus ir pan. o koks geras grafikas patartų.. na kas nors tokio..
padirbus pagal klientų norus, jaučiu, kad rituosi žemyn su dizainais savo verysad.gif nors techninės žinios aišku auga ant mielių, bet kas iš to, kai tuoj nebemokėsiu padaryt nieko gero, net jei ir leis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2011 06 28, 11:00)
Merginos, o kur gauti nuotraukų 20x10 metrų iškabai?  g.gif

cia reikia uzsiregistruoti ir tuomet galesi siustis foto 300 dpi rezoliucijos, o tentui/iskabai, o ypac tokio dydzio reikia ne daugiau 72 - 150 dpi raiskos:
http://www.sxc.hu/ flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(rude-007 @ 2011 09 07, 00:18)
cia reikia uzsiregistruoti ir tuomet galesi siustis foto 300 dpi rezoliucijos, o tentui/iskabai, o ypac tokio dydzio reikia ne daugiau 72 - 150 dpi raiskos:
http://www.sxc.hu/    flirt.gif

AČIŪ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
visai neblogas - aš irgi to nežinojau blush2.gif
bet kažko neduoda užsiregistruoti g.gif
gal ten slaptažodžio kokio l.gudro reikia? g.gif
Atsakyti
Labas,
kažkada buvau pas jus užsukusi. Tai va, prieš tai buvau visai žalia, dabar, net su darbine patirtim smile.gif

Norėčiau paklaust kaip jus suvaldot save, kai kliento netenkina užsakymas, nors jis reikalauja visisko sh.

Arba kaip išmokt susitaikyti su kritika?

Man labai sunku, nes aš pati save visada kritikuoju, bet kai kiti, mane kažkaip dar labiau smukdo.
Atsakyti
QUOTE(pradingau @ 2011 09 08, 21:28)
Labas,
kažkada buvau pas jus užsukusi. Tai va, prieš tai buvau visai žalia, dabar, net su darbine patirtim smile.gif

Norėčiau paklaust kaip jus suvaldot save, kai kliento netenkina užsakymas, nors jis reikalauja visisko sh.

Arba kaip išmokt susitaikyti su kritika?

Man labai sunku, nes aš pati save visada kritikuoju, bet kai kiti, mane kažkaip dar labiau smukdo.

tai žiūrint kokie tie komentarai. Jei tiesiog tą į kairę, aną žalią ir t.t. tai ok, jie pinigus moka. bet jei a la tu nieko nemoki ir t.t. aišku sunervina. jei būna chalturkės, tai pasiunčiu velniop. vienus gražiai, tai gal pasieškokit, kas geriau jus supranta, o vienąkart nusiunčiau linką tutorial'o kažkokio painto ir parašius, kad ne tam tiek metų mokiausi, kad sh daryti. Sh ir patys galite pasidaryti, manęs tam nereikia. tai poto kolegė tos dūros man paskambino, kad aceit atsiprašom, perdaug įsijautė ir t.t.
o jeigu ne chalturkė, kur nėra kur dingti, tai tada sėdi dantis sukandęs ir niekur nedingsi.. aš kai pradedu abejoti savimi, paklausiu kolegų nuomonės. jei jie sako, kad su mano darbais viskas normaliai, tiesiog nebekreipiu dėmesio į klientų nuomonę. o jei sako, kad nieko gero, aišku pasinervinu truputį ir bandau padaryti geriau.

manau, svarbiausia atsirinkti į kokią nuomonę reik atsižvelgti, o į kokią tiesiog nekreipti dėmesio.
jei turi laimę rinktis klientus, tada matuoji kas tau brangiau ar nervai, ar pinigai
Atsakyti
Sveikos mielosios koleges, maketuoju kelis metelius ir nusprendziau dar pasitobulinti su paruosimu spaudai kad nebutu jokiu liapsusu ivairiom sritim, ofsetui, silkografijai, skaitmenai, fleksografijai ir siaip galvoju but gerai but uztikrintai ka darau, gal dar kazko nezinau kas gali palengvint darba, ir isieskojau kursu, zmoniu , nelabai sekas kas galetu padeti susidariau klausymina kuriais klausimais noreciau padirbeti, kad nesvaistyt savo ir kitu laiko bei pinigu, ir nieko sad.gif
daug profesionalu nepazystu o radus krusus net 3 vietose kur skelbiama kad paruosiami super maketuotojai dizaineriai man pasake kad nekompetetingi taip placiai ir negali padet
gal zinot ka sgaletu , ar noretumet suteikt praktiniu paskaiteliu uz atlygi smile.gif

lauksiu zinuciu ir patarimu smile.gif 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mija_mm @ 2011 09 08, 21:55)
Sveikos mielosios koleges, maketuoju kelis metelius ir nusprendziau dar pasitobulinti su paruosimu spaudai kad nebutu jokiu liapsusu ivairiom sritim, ofsetui, silkografijai, skaitmenai, fleksografijai ir siaip galvoju but gerai but uztikrintai ka darau, gal dar kazko nezinau kas gali palengvint darba, ir isieskojau kursu, zmoniu , nelabai sekas kas galetu padeti susidariau klausymina kuriais klausimais noreciau padirbeti, kad nesvaistyt savo ir kitu laiko bei pinigu, ir nieko sad.gif
daug profesionalu nepazystu o radus krusus net 3 vietose kur skelbiama kad paruosiami super maketuotojai dizaineriai man pasake kad nekompetetingi taip placiai ir negali padet
gal zinot ka sgaletu , ar noretumet suteikt praktiniu paskaiteliu uz atlygi smile.gif

lauksiu zinuciu ir patarimu smile.gif 4u.gif  blush2.gif

man atrodo, geriausia kiekvienu konkrečiu atveju skambinti/rašyti į spaustuvę ir klausti kaip paruošti. visokių smulkmenų yra, ir dar priklausomai nuo failo. ir netgi skirtingom spaustuvėm skirtingai ruošti reikia. na, aš bent taip darau
Atsakyti
as dirbu spaustuvėje prie paruošimo spaudai ofsetas ir skaitmena tai jei kas įdomu klauskit...
bendrais bruožais galiu psakyt taip: viskas kreivėm, cmyk ir JOKIŲ efektų viskas apart teksto turi būti vientisas bitmapas. tada problemų neklis ir visi bus patenkinti ir dar... nepamirškite užlaidų. geriau didesnės nei mažesnės wink.gif tai yra patys pagrindai jei jų laikysiesi problemu gali kilti nebent labai išskirtinais atvejais.

o dėl dizaino darbų... labai gerai jaučiu žmones ir jei man nelimpa iškarto perduodu kolegai... o jei netinka maketai tada irgi pasiūlau kolegą... o jei tik matau kad žmogus pats nesupranta ko jis nori, pasistengiu įrodyti savo teisybę.
yra tokių užsakovų kuriems reikia mano ir tik mano maketavimo ir sutinka laukti (nors ir dega darbas) kol gryšiu iš atsotogų...
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2011 09 09, 09:11)
yra tokių užsakovų kuriems reikia mano ir tik mano maketavimo ir sutinka laukti (nors ir dega darbas) kol gryšiu iš atsotogų...

bigsmile.gif ir aš turiu tokių užsakovų... Bet pastaruoju metu visai nebenoriu dirbt maketuotoja... verysad.gif
Atsakyti
tai taip zinoma tie pagr paruosimo spaudai principai aiskus , bet a stosk zmogus kad man viska noris is pagr iskapstyt apsidraust nuo netiketimumu o taip pat zinot kaip graziau gausis smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mija_mm @ 2011 09 09, 12:53)
tai taip zinoma tie pagr paruosimo spaudai principai aiskus , bet  a stosk zmogus kad man viska noris is pagr iskapstyt apsidraust nuo netiketimumu o taip pat zinot kaip graziau gausis smile.gif  blush2.gif

na dėl gražumo tai... labai daug nuo spaudėjų priklauso... priekabiems užsakovams sakome atvažiuokit žiūrėt spaudos patys... o jei norisi gražiai ir solidžiai kad atrodytų pantonai... bet jei pantonai + CMYK tada jau kainos klausimas ir spaustuvės pasirinkimo... (kas kokias spaudos mašinas turi)
dar variacijos su uv laku, folijom, kongrevais... bet visa tai iškelia gaminio kaina o jei be jokių "navarotų" tai užtenka pilnai kad viskas apart tekstų būtų cmyk bitmapas
Atsakyti