QUOTE(Hmmm... @ 2010 09 17, 21:33)
R.M., jei galima paklausti
(galbūt anoj diskusijoj jau buvo minėta, bet mano "sutrikimai" neleidžia man to prisimint
), ar Koranas (ar kiti autentiški raštai) kaip nors "pateisina" arba bent paaiškina tokių bausmių skyrimą?
Kokiu bausmiu? Uzmetymo akmenimis? Taip, tokia bausme egzistuoja tiems
vedusiems vyrams ir moterims, kurie yra
neistikimi santuokoje ir ju neistikimybes fakta paliudija 4 patikimi liudytojai, mate
pati akta. Bausme taikoma
tiktai pilnai Sharijos valdomose valstybese.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 09 17, 21:34)
Na matot, as is naujo klausiu, kad atverti akis toms kurios tos diskusijos neskaite, o jusu "makaronus" mielai ant ausu leidziasi kabintis. Man nepatinka, kai zmogus raso tik ditirambus. Kad butu harmoninga diskusija ir jusu pasnekovus apsviesti, ne tik roziniais dumais, o ir realija reikia rasyti ir tiesa...
Palaukite, jus tikriausiai neskaitete sitos diskusijos- tos "realijos" cia buvo n kartu daugiau, nei mano postu. Be to, ne viename poste esu pasakiusi, kad as neteigiu, kad musulmonai tra kazkuo geresni. Nei viename poste as nezeminau jokios religijos ir jokio gyvenimo budo.
Jei jau nera cia harmonijos, tai tik ne i islamo nauda, greiciau atvirksciai.
O kuo gi europinis mentalitetas
Mane zeidzia jusu leidimas sau nustatineti kitu zmoniu mentaliteta.
Jus gi turejote pasirinkimo teise, o jusu dukra netures. O kas butu jei jums butu atimta prigimtine teise rinktis ir jus nebutumete tapusi muslime... Ar jauciate dvigubus standartus, jus turejote teise rinktis ir jos atsisakete, o jusu dukra niekada jos netures, tad ir ngales atsisakyti. Kai zmogus savo noru atsisako tai viena, o kai ta teise atimama jau gimus tai kita. Skirtumas akivaizdus.
Kodel teigiate, kad netures? As apskritai vaiku neturiu, nekalbant jau apie dukra. Is kur toks ateities zinojimas?
Klausimas apie vaiku pasirinkima kitos religijos sioje temoje jau buvo ir as i ji atsakiau- nenoriu kartotis.
As neturejau teises rinktis tapti, ar netapti katalike. As ja buvau padaryta tuo metu, kai nieko nesupratau. Kuom musulmonu vaikai yra labiau nuskriausti, jei islamo religijos mokomi nuo mazens, nei krikscioniu?